Συνεχίζουν για 35η μέρα την απεργία οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στο ΑΠΘ

Σήμερα  Τρίτη 23/10/2012 και ώρα 12:00 εκδικάσθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν από την  εργολαβική εταιρεία ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ Α.Ε. εναντίον των εργολαβικών υπαλλήλων του Α.Π.Θ.. Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν οι εργολαβικοί υπάλληλοι και φοιτητές για συμπαράσταση προς το Σωματείο.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταλυτική για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας. Έτσι λοιπόν ο αγώνας μας συνεχίζεται και αποφάσεις για τα περαιτέρω περιμένουμε από την αυριανή Γ.Σ. (Τετάρτη 24/10/2012) που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

http://www.eyauth.blogspot.gr/

Θυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι που καλύπτουν πλήθος ειδικοτήτων είναι απλήρωτοι για καιρό και ο «εργοδότης»-σωματέμπορας προσπαθεί να τους απολύσει χωρίς αποζημίωση. Ταυτόχρονα εμφανίζονται στον τύπο δημοσιεύματα για κλοπή πετρελαίου από το πανεπιστήμιο την εποχή που ήδη είχε εγκατασταθεί φυσικό αέριο, τα παραστατικά είναι στα χέρια του εισαγγελέα. Ηδη, στο πανεπιστήμιο η κατάσταση είναι τραγική και δνε δουλεύουν τα περισσότερα τμήματα υποστήριξης παρόλο που κινητοποιήθηκαν κάποιοι «καθηγητές» και γλύφτες φοιτητές.

 

UPDATE: Η διοίκηση του ΑΠΘ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

…..

2. Αναφορικά με την καθαριότητα και υγιεινή στους χώρους του Α.Π.Θ., ως αποτέλεσμα της απεργίας των εργαζομένων στην εργολαβία καθαριότητας, και ύστερα από την πρόσκληση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας για εκτέλεση υγειονομικού ελέγχου, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών διενήργησε αυτοψία σε χώρους του Πανεπιστημίου τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012.

Αναμένεται το πόρισμά και οι περαιτέρω ενέργειες.

3. Αναφορικά με την απεργία των εργαζομένων στην εργολαβία καθαριότητας, έγινε γνωστό από την εργολαβική εταιρεία ότι κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα τα οποία εκδικάστηκαν χθες 23-10-2012. Σύμφωνα με την απόφαση ορίζεται ότι 20 εργαζόμενοι οφείλουν να εργάζονται καθημερινά και συγκεκριμένα από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 6.00 το πρωϊ έως τις 2.00 το μεσημέρι, για τον καθαρισμό των τουαλετών και την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους εσωτερικούς χώρους του Α.Π.Θ.

Η εφαρμογή της απόφασης αυτής αρχίζει από σήμερα.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1432418

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: