Η ΓΣΕΕ είναι πολύ σκληρός εργοδότης και δεν αναγνωρίζει την επίσχεση εργασίας

  Χωρίς τσίπα και με περίσσιο θράσος σε επιστολή-απάντηση στις 8/10 προς τους συμβασιούχους εργαζόμενους των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» στα Γιάννενα, που προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από τις 4 έως τις 16 Οκτώβρη, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ αναφέρει:

«Η επίσχεση εργασίας ενδέχεται να δημιουργήσει, σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος, σημαντικά προβλήματα στην εκταμίευση των σχετικών κονδυλίων και την καταβολή των αποδοχών σας»!

Η ΓΣΕΕ, δηλαδή, που σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας αποκτά την ιδιότητα του εργοδότη και υλοποιεί τα τοπικά αυτά προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, προσφέροντας δουλειά με ημερομηνία λήξης σε μακροχρόνια ανέργους και εξαθλιωμένους, θεωρεί ως υπεύθυνους για την απλήρωτη εργασία τους συμβασιούχους εργαζόμενους που αγωνίζονται για να πάρουν τα ψίχουλα των 625 ευρώ το μήνα.

Απαιτεί μάλιστα από τους 5μηνίτες εργαζόμενους «να συνεχίσουν να παρέχουν την εργασία». Τους καλεί δηλαδή να σταματήσουν την επίσχεση εργασίας και να επιστρέψουν για δουλειά, να εξακολουθούν να δουλεύουν απλήρωτοι και με σκυμμένο το κεφάλι, λέγοντας ότι θα ασκήσει «πιέσεις» για να εκταμιευτούν οι σχετικές πιστώσεις.

Η επιστολή αυτή ανοιχτής υπονόμευσης και στοχοποίησης των αγώνων των εργαζομένων, με τη σφραγίδα και την υπογραφή του προέδρου της ΓΣΕΕ, στάλθηκε στις 8/10 ως απάντηση στην εξώδικη δήλωση επίσχεσης εργασίας των ενταγμένων στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» στα Γιάννενα.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7110814&publDate=26/10/2012

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: