Το εργασιακό σκάνδαλο της Εμπορικής τράπεζας

Αναταραχή υπάρχει στο εσωτερικό της Εμπορικής τράπεζας καθώς όλα δείχνουν πως οι περικοπές προσωπικού και μισθών θα είναι απο τις πρώτες κινήσεις της νέας διοίκησης που, σύμφωνα με τα πηγαδάκια στους διαδρόμους της τράπεζας,  πρόκειται να αναλάβει μέχρι τέλος του χρόνου. Κάποιοι όμως φαίνεται να είναι πιο ίσοι απ΄τους άλλους καθώς χρησιμοποιώντας την εξουσία που τους δίνει η θέση τους προχωρούν σε ευνοϊκές, για τους εαυτούς τους,  κινήσεις προσπαθώντας να μασήσουν όσο περισσότερο χρήμα γίνεται καθώς ο χρόνος τους είναι μετρημένος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Εμπορικής Τράπεζας “Ξαφνικά ενεργοποιήθηκε ένα άτυπο πρόγραμμα εθελούσιων αποχωρήσεων, για λίγους και εκλεκτούς. Δεκάδες στελέχη πήραν το εξιτήριο και τις παχυλές αποζημιώσεις και επαναπροσλήφθηκαν με νέες συμβάσεις”

Η ανακοίνωση του ΣΕΕΤ

Οι πληροφορίες λένε πως πολλά στελέχη, ειδικά της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, απέλυσαν τους εαυτούς τους εισπράττοντας εφάπαξ και αποζημιώσεις  και σε συννενόηση με τους “δικούς τους”, σύναψαν εκ νέου συμβάσεις ορισμένου χρόνου ως συνεργάτες τις τράπεζας στις θέσεις στις οποίες ήταν.

Όλα αυτά τη στιγμή που κανείς απο τη διοίκηση δεν δίνει δεκάρα για τους συναδέλφους και υφισταμένους του και το μόνο που επιδιώκει είναι να περισώσει όσο λίπος μπορεί απο τους παχείς γλουτούς του.

Αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν εις βάρος των υπολοίπων υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας και της νοημοσύνης μας, δείχνουν τον κανιβαλισμό που έρχεται προκαλούμενος απο τις προπτωχευτικές κινήσεις  ”εξυγίανσης” του τραπεζικού συστήματος καθώς επίσης και την γενικότερη νοοτροπία του “αμύνεσθαι περι πάρτης” που επικρατεί στην αγορά εργασίας (η οποία πολλές φορές επικρατεί και στα κεφάλια μας).

Βοήθειά μας.

http://ypoptomousi.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: