Κολπάκια εγκάθετων συνδικαληστών στο «Χίλτον» και στο «Λήδρα Μάριοτ»

Σε διασπαστική και υπονομευτική, για τα συμφέροντα των εργαζομένων, δράση προχωρούν πλέον ανοιχτά οι πλειοψηφίες στα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία «Χίλτον» και «Λήδρα Μάριοτ», προκειμένου να ικανοποιηθούν οι επιδιώξεις της εργοδοσίας για σφαγή των μισθών των εργαζομένων. Το «δρόμο»… βέβαια γι’ αυτή την εξέλιξη άνοιξε τον περασμένο Ιούλη η πλειοψηφία της κλαδικής Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ), που υπέγραψε σύμβαση για τα ξενοδοχεία με μείωση μισθών σε ποσοστό 15%.

Στο «Χίλτον» όσο και στο «Λήδρα Μάριοτ» η κατάπτυστη κλαδική ΣΣΕ δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, ως αποτέλεσμα της ενότητας και της μάχης που δίνει ο κλάδος στα δύο ξενοδοχεία.

Δράση για να σπάσει η συσπείρωση και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων ανέλαβε προχτές η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου στο «Χίλτον». Αυτή η πλειοψηφία, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων για καμία μείωση μισθών, προχώρησε σε συνεδρίαση του ΔΣ και με 5 υπέρ, 3 κατά (δύο συνδικαλιστές εκλεγμένοι της ΔΑΣ και ένας εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της πλειοψηφίας) αποφάσισε να προτείνει στη Γενική Συνέλευση την υπογραφή ΣΣΕ με μείωση μισθών και με ποσοστό πάνω από 8%!

Το προκλητικό, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Εργαζομένων «Χίλτον» Αθηνών, είναι ότι κατά τη διάρκεια της συνέλευσης κάποιοι από την πλειοψηφία του ΔΣ κατέφυγαν σε απειλές και εκβιασμούς, προκειμένου να πετύχουν το αποτέλεσμα που επιδίωκαν. Είπαν, μεταξύ άλλων, ότι «αυτά που είχαμε τα χάσαμε, να διασφαλίσουμε τουλάχιστον τη δουλειά μας, δεν φτάνει που εδώ πληρωνόμαστε… υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι κ.λπ.».

Επειδή όμως ούτε με τους εκβιασμούς δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν τη συναίνεση των εργαζομένων, μια που την πρότασή τους την ψήφισαν 4 όλοι και όλοι εργαζόμενοι, διέλυσαν τη Γενική Συνέλευση με τη δικαιολογία ότι θα πάνε στα τμήματα για να ψηφίζουν οι συνάδελφοι. Η ΔΑΣ υπογραμμίζει ότι μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις υπάρχει λύση: Αυτή που ψήφισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για καμία μείωση μισθών και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Αντίστοιχη προσπάθεια υπονόμευσης έκανε και η πλειοψηφία του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου στο «Λήδρα Μάριοτ»: Ενώ υπάρχει απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για καμία μείωση μισθών, καλεί σε νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση τους εργαζόμενους με πρόταση για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με μείωση μισθών. Το κάλεσμα γίνεται με βάση πρόταση που κανείς δεν ξέρει αν συζητήθηκε καν στο ΔΣ, αφού οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) δεν κλήθηκαν σε συνεδρίαση για τη συζήτηση του θέματος. Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» σημειώνει: «Μετά από αυτή την εξέλιξη καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση (που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι) για να τελειώνουμε μια και καλή με τις ορντινάντσες της εργοδοσίας».

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7116131&publDate=31/10/2012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: