Γενική 48ωρη απεργία, 7/11 ημέρα δεύτερη

Από νωρίς πολύς κόσμος ανέβαινε με τα πόδια προς το Σύνταγμα.

Γύρω στις 5 βλέπαμε πολλούς σε μέγεθος διαδήλωσης να ανεβαίνουν από την Ομονοια.

Μισή ώρα μετά, στα Εξάρχεια επικρατούσε ησυχία, αλλά στο Κολωνάκι είχε μπάτσους και κλούβες σε κάθε στενο που κατέβαινε στη Β. Σοφίας ή στην Ακαδημίας. Στο Ζάππειο καμιά 10ριά περιπολικά χαμηλά όλα μαζί, και πολλοί μπάτσοι κάθε είδους χωμένοι στα δέντρα.

Στην  Αμαλίας, πάλι πυκνός κόσμος ανέβαινε με τα πόδια. Στη διασταύρωση με την Οθωνος και παραμέσα ήταν πολύ δύσκολο να περάσει κανείς από το πλήθος.

Οι Ελληναράδες του Καμένου, καμιά 300ριά στην άκρη του πλήθους, παραμέσα σύλλογοι και  αριστερές παρατάξεις, οι μηχανόβιοι που κάθε τόσο κορνάρανε και πολύς «χύμα» κόσμος.

Γενικά ακούγονταν συνθήματα κάθε τόσο, υπήρχε καλή διάθεση.

Αργότερα έγινε το σώου με τους βουλευτές του σύριζα που κατέβηκαν από την βουλή μπροστά με ένα πανό κάτω στον κόσμο, φώναξαν συνθήματα και τραγουδάκια.

Την ώρα που ο Μειμαράκης έκανε το άλλο σώου με το θέμα αντισυνταγματικότητας και πανικόβλητος έκανε διακοπή 10 λεπτών, που επεκτάθηκε σε 1,5 ώρα μέχρι να μαζευτούν τα κοπρόσκυλα, αμφιβάλλουμε αν τόξερε κανείς στο δρόμο. Εγινε όμως ευρύτερα γνωστή η κωλοτούμπα του Στουρνάρα να εξαιρέσει τους υπάλληλους της βουλής από τα μέτρα και ξεφωνηθηκε αναλόγως. (τελικα ήταν η πιό σύντομη απεργία, μόλις 7 λεπτά, ενώ αργότερα ανακοίνωσαν πως συνεχίζουν και αύριο)

Με το πρόσχημα της ρήψης ενός μπουκαλιού άρχισε ξαφνικά η επίθεση των μπάτσων Αμαλίας και Β. Σοφίας. Ενώ στεκόταν μέχρι εκείνη την ώρα ο φράχτης στη θέση του, τον άνοιξαν και βγηκε ο «Αίαντας » και ένα από τα νοικιάρικα από το Ισραήλ που έριχναν νερό στον κόσμο. Αριστερά-δεξιά πολλοί μπάτσοι, μπορεί και 100, που ρίχνανε δακρυγόνα στον κόσμο. Η απάντηση με μολότωφ, πυροτεχνήματα, κοτρώνια, σίδερα, οτιδήποτε ήταν μαζική.

2-3 διμοιρίες που ανέβηκαν από Πανεπιστημίου υποδέχτηκαν ανάλογα.

Την ίδια ώρα σχεδόν άλλοι μπάτσοι εμφανίστηκαν από την Κ. Σερβίας και την Ερμού.

Από τα πολλά δακρυγόνα ο κόσμος έσπασε, ένα σημείο ήταν Βασ. Σοφίας και Β. Γεωργίου, ένα άλλο Σταδίου και Κ. Σερβίας. Από εκεί άρχισε να κόβεται ο κόσμος σε ομάδες, οι μπάτσοι δεν άργησαν να εκκενώσουν τη β. Γεωργίου, την κάτω πλευρά στο Σϋνταγμα, να μπουν στην πλατεία και να χτυπήσουν με δακρυγόνα τον κόσμο Βασ. Σοφίας και Οθωνος.

Το ιατρείο στο Σύνταγμα αποκλείστηκε, εκεί υπήρχαν 2 γερά χτυπημένοι και αρκετοί με αναπνευστικά και ελαφρύτερα συμπτώματα. Αναγκάστηκαν τότε να μεταφερθούν στο ξενοδοχείο «Αμαλία» για να υπάρχει πρόσβαση από τον κόσμο.

Νωρίτερα, στην Καρ. Σερβίας η διμοιρία εκεί υπέφερε, όχι μόνο από κοτρώνια, μπουκάλια  και άλλα, όσο από ένα πυροσβεστήρα που άδειασε επάνω τους. Στους διπλανούς δρόμους οι μπάτσοι άρχισαν να κυνηγάνε τον κόσμο με χημικά και κρότου-λάμψης, ενώ στην Πανεπιστημίου, στην πλατεία Καρίτση και στη Θεμιστοκλεους άρχισαν να κινούνται διμοιρίες με σκοπό να διώξουν τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο.

Τελικά, πολύς κόσμος έμεινε γύρω από τα αριστερά μπλοκ που ήταν μπροστά στη βουλή, οι μπάτσοι είχαν καταλάβει σχεδόν όλη την πλατεία και κάθε τόσο έριχναν δακρυγόνα σε δύο σημεία, στη διασταύρωση με την Οθωνος και στη Β. Σοφίας.

Το ΠΑΜΕ, που νωρίτερα αποχώρησε  από το Σϋνταγμα, επέστρεψε μια μεγάλη ομάδα του και έμεινε στην πλατεία. ΑΛλη ομάδα του ΠΑΜΕ έφαγε αρκετά δακρυγόνα στην Ομόνοια και αποχώρησε προς την Πειραιώς. Οσοι έμειναν από το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα στάθηκαν αρκετή ώρα χωρίς να συμμετέχουν στις συγκρούσεις αλλά κοντά στους άλλους, κάποια στιγμή όλα τα μπλοκ ήταν ένα μεγάλο ενιαίο πλήθος ακίνητο όπου γύρω διάφοροι μάχιμοι συγκρούονταν με τους μπάτσους που έριχναν δακρυγόνα σχεδόν χωρίς σταματημό. Κάπου εκεί πήρε φωτιά ένα στέγαστρο της ΕΘΕΛ κι όχι περίπτερο ή καφετέρια όπως διαδόθηκε. (Οσο ήταν το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, στη βουλή μίλαγε η Παπαρήγα, αλλά δεν το συνδέουμε…)

Την  ίδια ώρα κόσμος που προσπαθούσε να γυρίσει από την Πανεπιστημίου, τη Μητροπόλεως, την Ερμού και τη Σταδίου προς το Σύνταγμα δεχόταν πολλά χημικά από τους μπάτσους. Η κατάσταση θα συνεχιζόταν με αυτό τον τρόπο μέχρι που στη βουλή βγηκε ο Σαμαράς (έχει διαδοθεί πως μίλησε με το Θεό) και έξω άρχισε να βρέχει.

Ο κόσμος μοιραία άρχισε να διαλύεται μετά από λίγο, το ΠΑΜΕ προς τη Συγγρού, και οι υπόλοιποι προς τα Προπύλαια. Αρκετοί δέχτηκαν νέες επιθέσεις από μπάτσους με χημικά, ενώ ο κόσμος τους έκραζε συνεχώς που περνάγανε έχοντας τις ασπίδες για ομπρέλες.

Κρατήσαμε μερικά σημεία να θυμόμαστε:

-Μας φάνηκε έξυπνη η στάση των αριστερών να μείνουν στην Αμαλίας κι ας πέφτανε βροχή τα δακρυγόνα, ο κόσμος άντεξε ακόμη και χωρίς μάσκες, μαλόξ κλπ

-Η εμφάνιση με τις αύρες, μάλλον εξαγρίωσε τον κόσμο, αν και φαινόταν περισσότερο σαν άσκηση παρά σαν καταστολή.

-Πρώτη φορά που το ΠΑΜΕ κράτησε αξιοπρεπή στάση και δεν αρκέστηκε στη γνωστή βόλτα

-Πολλοί ήταν αυτοι που δεν ήταν μάχιμοι αλλά βγήκαν μπροστά να αντιμετωπίσουν τους μπάτσους. Το ίδιο αψογη η συμπεριφορά μεταξύ μάχιμων και μη μάχιμων.

-Το μνημόνιο 3 πέρασε με 153 θετικές ψήφους, 6 διαγραφές από το ΠΑΣΟΚ και μία από τη ΝΔ.

-5 συλλήψεις και 105 προσαγωγές, 3 σοβαροί τραυματισμοί αλλά όλοι πάνε καλά.

-12 τσουρουφλισμένοι μπάτσοι ίσως και περισσότεροι.

-Το σύντροφο που έπαιζε μπροστά στις αύρες με τα νερά….

Από το ίδιο μέσο, επιπλέον πληροφορίες:

Το μέγεθος και η διάρκεια της σύγκρουσης ήταν επικά (δεδομένου πάλι πόσο είχε επικρατήσει εδώ η ηττοπάθεια και η εσωστρέφεια…) Και αν δεν μας χτύπαγε με λύσσα εκείνη η καταιγίδα αργά το βράδυ, τότε η ψήφιση των νέων μέτρων θα γινοταν κυριολεκτικά σε ένα πολεμικό τοπίο. (μα έχει τόση δύναμη μια καταιγίδα; Να σταματήσει μια εξεγερμένη διαμαρτυρία που φαινόταν ασταμάτητη; Δυστυχώς εδώ ναι…Και στις 12 Φλεβάρη αν υπήρχε τέτοια καταιγίδα θα είχε πολυ χειρότερη τροπή η τότε εξέγερση…)

Για το ΠΑΜΕ, κανανε αλυσιδες στο τελος αλλα αν εβλεπαν οτι κοσμος δεν αντεχει τα χημικα και τετοια αφηνανε και περναγες, εγω περασα 2 φορες καθετα το μπλοκ του στην κατω πλατια του Συνταγματος και μαλιστα φορωντας και αντισφυξιογονα μασκα. εκεινη την ωρα δεν ειχαν καν σχηματισει αλυσιδες αλλα και μετα στο κατεβασμα τους στην Σταδιου παλι αφηνανε κοσμο να περασει ακομα και καθετα που εβγαινε απο τη μερια της Καπνικαρεας προς Πατησιων. Πραγματικα η σταση τους χτες με εξεπληξε.. ..Απο οτι μ ειπε και φιλος που ητανε κουκουλωμενος οταν προσπαθησε να μπει και ενω ειχαν κανει αλυσιδες, δεν τον τραμπουκισαν ουτε τπτ απλα του ειπαν δεν θελουν καλυμενα χαρακτηριστικα στο μπλοκ τους, εβγαλε την κουκουλα και ανοιξανε αμεσως…και το γεγονος οτι πεφτανε τα χημικα βροχη και δεν κανανε βημα δειχνει μια αλλαγη στην σταση του ; ; !!

οπως και να χει δεν ηταν οπως τις αλλες φορες…..

μετα τους πετυχα στην Σταδιου και τους κατεβαζαν τα ΜΑΤ καροτσακι με χημικα , δεν θυμαμαι να εχει δεχθει ποτε ξανα επιθεση τα μπλοκ του παμε…αν αρχισουν να ξυπνανε καλως…..επισης στην κατω μερια της πλατειας υπηρχε μια μιξη απο ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ , ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και κατι Τροτσκιστες που δεν νομιζω να ειχε ξαναγινει στο παρελθον τετοια…συνυπαρξη….

Ανεβήκαμε σύνταγμα 7 άτομα απο αντιφασιστικό μέτωπο γερανείων και βρισκόμασταν στην αμαλίας, σε απόσταση αναπνοής απο τις συγκρούσεις μπροστά απο τις αύρες τρωγοντας ασταμάτητα χημικά απο τα γουρούνια (και μετά που βγήκαν απο την όθωνος). Οντως και ο χύμα κόσμος (αν και ηταν πολλά μπλόκ εκεί) ηταν εξαγριωμένος και είχε διάθεση σύγκρουσης και κράτησε αντρίκια στάση στις συνεχόμενες επιθέσεις αλλά πιστεύω σύντροφοι οτι το παιχνίδι στο σύνταγμα το παίζουν τα γουρούνια, ας αντεπιτεθούμε λοιπόν με καταλήψεις σε κρατικά κτίρια και κρατικές υπηρεσίες σε όλη την ελλάδα να οργανώθει πλέον η επαρχία και να αντεπιτέθουμε απο εκεί!!!!!!                                Μέλος Αντιφασιστικού μετώπου Γερανίων

….επισης,απ την κατω μερια της πλατειας σε καποια φαση-γυρω στις 8 παρα-κοπηκε το παμε στα 2,κ το μισο εμεινε εκει,το αλλο μισο προχωρησε φιλελληνων με αλυσιδες και βηματισμο και γιουχαρισμα του κοσμου. ελα ομως που μετα απο 5-10 λεπτα επεστρεψε ενα τσουρμο γυρω στα 30 ατομα ολοι με παλουκια-οι πιο νεαροι του παμε-με πολυ μαχητικη διαθεση,και κατευθηνθηκε προς την ερμου οπου εκεινη την ωρα μολις ειχαν αρχισει τα πετριδια και τα μπουκαλια….

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1435097

Για φωτογραφίες δείτε

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1435354

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1435366

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1435411

http://dimostheniszem.blogspot.gr/2012/11/48-7-2012.html

http://agorabrussels.visibli.com/share/tzVjbC

Για video δείτε

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1435284

Ενημέρωση από τις πόλεις στην υπόλοιπη Ελλάδα (μερικές ενημερώσεις έχουν πληροφορίες και για τις δύο μέρες της απεργίας)

Στα Χανιά, την πρώτη μέρα της απεργίας η πορεία είχε γύρω στα 1000 άτομα και κινήθηκε στο κλασικό δρομολόγιο στο κέντρο και κατέληξε στην περιφέρεια. Το μόνο ζωντανό κομμάτι ήταν οι μαθητές και οι φοιτητές του τει. Τη δεύτερη μέρα το πρωι καλούσαν μόνο δασκάλοι και σωματεία όπου επαναλήφθηκε η ίδια τραγωδία με λιγότερο κόσμο, γύρω στα 600 άτομα. Το εργατικό κέντρο έπαιξε για άλλη μια φορά το παιχνίδι του μια χαρά, αφού κάλεσε μόνο στην απογευματινή στο ηράκλειο! Τελευταία στιγμή από το μικρόφωνο καλέστηκε πρωτοβουλιακά απογευματινή συγκέντρωση-πορεία και στα χανιά.  Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από τις 18:00 στην πλατεία της αγοράς και εφτασέ  τα 200 άτομα το πολύ. Κατά τις 21:30 κατέβηκε στο δρόμο για πορεία, η οποία πέρασε από λιμάνι και κουμ καπι. Μπροστά μπήκε το πανό του συλλόγου του τει, πίσω της ανταρσύας και ακολούθησε σε όλη τη διάρκεια όλο το ασφαληταριό και μια διμοιριά ματ. Ο παλμός του κόσμου ήταν καλύτερος από τις πρωινές πορείες. Η πορεία ξαναγύρισε στην πλατεία της αγοράς, όπου δόθηκε νέο ραντεβου για σήμερα στις 20:00. Η απουσία του κόσμου κινηματικού και μη το διήμερο αυτό ήταν έντονή και ή παρουσία των υπολοίπων στους δρόμους απογοητευτική. Ο χρόνος τελειώνει και δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να ιδιωτεύουν…

Στη Νάξο, την Τρίτη 6/11 έγιναν   δύο συγκεντρώσεις, μία από το ΠΑΜΕ και η άλλη από το συντονιστικό σωματείων και συλλογικοτήτων, στο οποίο συμμετείχε και η Ανοιχτή Συνέλευση. Η συμμετοχή του κόσμου στην απεργία αλλά και στις συγκεντρώσεις ήταν μικρότερη από άλλες φορές. Τα θετικά των κινητοποιήσεων ήταν η παρουσία των μαθητών του Λυκείου την Τρίτη αλλά και η αποχή από τα μαθήματα και τις δυο μέρες. Την Τετάρτη 7/11 η Ανοιχτή Συνέλευση πραγματοποίησε παρέμβαση έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των εποχικών επιδομάτων ανεργίας. Το μέτρο αυτό καταδικάζει χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό στην ένδεια και την εξαθλίωση. Στήθηκε μικροφωνική, γράφτηκαν συνθήματα και μοιράστηκαν προκηρύξεις. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ενθαρρυντική. Πάντως είναι γεγονός ότι οι απεργίες πυροτεχνήματα που οργανώνουν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ φαίνεται να έχουν κλείσει τον κύκλο τους.

Στην Πάτρα, κατά πολύ κάτω του αναμενόμενου για τη σημασία της περίστασης και υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο στην Πάτρα το απόγευμα της Τετάρτης 7  Νοέμβρη. Περίπου 1.500 άτομα ξεκίνησαν πορεία από την πλατεία Γεωργίου και ξαναγύρισαν σ’αυτήν μέσω των οδών Κορίνθου – Κολοκοτρώνη – Ρήγα Φεραίου – Γεροκωστοπούλου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία για αρκετές ώρες μέχρι τις 10 περίπου το βράδυ όπου έγινε ανοιχτή συνέλευση. Λίγο νωρίτερα, στο ενδιάμεσο της συγκέντρωσης, διμοιρία των ματ που βρισκόταν στην οδό Ερμού δέχτηκε επίθεση με πέτρες και βόμβες μολότοφ από διαδηλωτές χωρίς όμως να υπάρξει κάποια συνέχεια.

Από την ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία αποφασίστηκε κατάληψη της Α’ ΔΟΥ Πατρών στην Κανακάρη και δημιουργία εκεί ανοιχτού κέντρου αγώνα, απόφαση η οποία επιχειρήθηκε να υλοποιηθεί άμεσα. Περίπου 100 άτομα κατευθύνθηκαν προς την εφορία και έσπασαν την πόρτα για να μπουν μέσα. Άμεσα διμοιρία των ΜΑΤ κινήθηκε προς τα πάνω τους. Οι συγκεντρωμένοι δεν υποχώρησαν, σχημάτισαν αλυσίδες μπροστά στην είσοδο του κτιρίου, ενώ διαρκώς κατέφθανε και άλλος αλληλέγγυος κόσμος. Τελικά, γύρω στις 12.30 τη νύχτα και ύστερα από κατηγορηματική  άρνηση του κόσμου να αποχωρήσει από την εφορία, η αστυνομία επιτέθηκε με χημικά και διέλυσε τη συγκέντρωση. Ο κόσμος υποχώρησε συγκροτημένα προς το Παράρτημα.

Στις Σέρρες, την 1η μερα : τα πραματα ηταν τελιως ψοφια ολη η αγορα και γενικοτερα η πολη λειτουργουσε λες και δεν συνεβαινε τιποτα.Η μονη παραφωνια ηταν η καταληψη του δημαρχειου απο τους εργαζομενους οπου στηριχθηκε και απο την αδεδυ απο εργαζομενους στο νοσοκομειο και μεμονομενα ατομα(αριστερους,α/α,ανενταχτους). Τη 2η μερα:Τοπρωι υπηρξαν συμβολικες καταληψεις στο νοσοκομειο,στα δικαστηρια και το Εργοστασιο Ζαχαρης απο τους εργαζομενους.Το απογευμα πηρξαν 3 προσυγκεντρωσεις ,μια το παμε(κλασσικα μονο του) αλλα με αρκετο κοσμο, μια του εργατικου κεντρου και μια του εμπορικου συλλογου,καποιων σωματειων, εξω-εσω κοινοβουλευτικη αριστερα και α/α χωρου.Η πορεια της 3ης προσυγκεντρωσης βρεθηκε με αυτη του εργατικου και η συνολικη παρουσια κοσμου ηταν γυρω στα 500, το α/α μπλοκ αριθμουσε στα 40-45 ατομα με ικανοποιητικο παλμο οπως και αντιστοιχα και το μπλοκ του Ανταρσυα.Η πορεια περασε απο κεντρικους δρομους και κατω απο τα γραφεια της Χ.Α οπου φωναζονταν συνεχως αντιφασιστικα συνθηματα και οι φασιστες μας εδειχναν το «αντισυστημικο» τους προσωπο απο τα μπαλοκονια. Το αξιοπεριεργο του απογευματος ηταν οτι η ΓΣΕΕ ειχε καλεσμα στο Εργατικο κεντρο ενω η ΑΔΕΔΥ στην ανεξαρτητη προσυγκεντρωση (τα συμπερασματα δικα σας).

Στη Λαμία, στις 6 Νοεμβρίου. Στις 11.00 το πρωί έγινε συγκέντρωση στήν πλατεία Διάκου , από Πρωτοβάθμια σωματεία , εργατικό κέντρο , Σύριζα , Ανταρσία και Αναρχικούς-αντιεξουσιαστές. η συμμετοχή στην απεργία δεν ήταν πολύ μεγάλη.  Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης με ικανοποιητικό αριθμό ατόμων , όπου το αναρχικό-αντιεξουσιαστικό μπλόκ, στο τέλος της πορείας, αριθμούσε περίπου 20 άτομα , φωνάχτηκαν συνθήματα σχετικά με εργασιακά , αντιφασισμό κλπ ενώ πετάχτηκαν και πλήθος τρικάκια σε όλη την διαδρομή της πορείας με σχετικές θεματικές. Στήν πλατεία ελευθερίας πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη του κτηρίου της Περιφέρειας Λαμίας από εργατοπατέρες , και λίγο αργότερα η πορεία τελείωσε στην πλ. Διάκου.

Στις 7 Νοεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα , και πάλι στην πλατεία Διάκου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση οπό μεγάλο αριθμό ατόμων για τα δεδομένα της πόλης και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Υπήρχαν μπλόκ του εργατικού κέντρου , Σύριζα , Ανταρσία , Φοιτητών του ΑΕΙ, αναρχικών-αντιεξουσιαστών, εμπόρων, εκπαιδευτικών, κλπ Το αναρχικό -αντιεξουσιαστικό μπλόκ βρισκόταν στο ενδιάμεσω της πορείας αριθμώντας περίπου 50 άτομα , με συνθήματα και καλό παλμό σε όλη την διάρκεια της πορείας , ενώ γράφτηκαν και συνθήματα σε προσόψεις τραπεζών.  Μετά από μία μικρή στάση στην πλ. Ελευθερίας και εκφώνηση λόγων από oρισμένα μπλόκ , η πορεία κατέληξε στην πλ. Διάκου όπου και διαλύθηκε.

Στην Κέρκυρα, πορεία πραγματοποιήθηκε   με συμμετοχή περίπου 400 ατόμων. Η πορεία πραγματοποιήθηκε υπό βροχή. Το αναρχικό μπλοκ έφτασε τα 60 άτομα. Μετά το τέλος της πορείας οι διαδηλωτές κατέληξαν στο εργατικό κέντρο, όπου θα πραγματοποιούταν συνέλευση για περαιτέρω δράση. Οι εργατοπατέρες, μόλις αντιλήφθηκαν την πρόθεση του κόσμου που συμμετείχε στο αναρχικό μπλοκ να συμμετάσχει στη συνέλευση, αμέσως φρόντισαν να συκοφαντισουν τα ατομα του μπλοκ βαζοντας ζητημα για την εισοδο μας στο κτήριο. Απ’ ότι ενημερωθήκαμε από τον κόσμο που αποχώρησε από τη διαδικασία, οι εργατοπατέρες ισχυρίστηκαν ότι «θα έρθουν οι αναρχικοί και θα προκαλέσουν ζημιές και θα μας δείρουν». Αμέσως μόλις μπήκαμε στο κτίριο, μαζί με όσους είχαν αποχωρήσει, κλείδωσαν την αίθουσα συνελεύσεων.  Συνολικά 200 άτομα περίπου απαιτούσαμε να ανοίξει η αίθουσα συνελεύσεων, πράγμα που τελικά δεν έγινε. Τελικά, η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στον προθάλαμο του εργατικού κέντρου, υπό αντίξοες συνθήκες.

Στο Ηράκλειο, κατ’αρχην τα βασικα: πορεια το απογευμα, σπασιματα σε τραπεζες και ενεχυροδανειστήρια κατά τη διάρκεια της . Σπάστηκε κ ένα κατάστημα του Γερμανού. Από άποψη κόσμου γυρω στα 10000 όλη η πορεία ατομα και περιπου 800 το αναρχικο μπλοκ . Μετα ακολουθησε λαικη συνελευση που  καλεστηκε από συντονιστικο που εχει καταλαβει την κατάληψη Περιφερεια Κρητης. Στην Λαικη συνελευση αποφασιστηκε:

συνέχιση των κινητοποιήσεων και αύριο με σκεπτικό

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ  ΕΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ. ΟΧΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ.

Επισης το εργατικο κεντρο ηρακλειου προκυρηξε νεα 24ωρη απεργια για αυριο για να μπορεί ο κόσμος να συμμετέχει στον αυριανό αποκλεισμό. Επισης η Καταληψη περιφερειας που συμμετεχει πολυς κινηματικος κοσμος και οχι μονο εργατοπατερες ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ και αυριο. Τελος θα βγει αμεσα καλεσμα στους εργαζομενους και στους ανέργους όλης της ελλαδας  απο το ηρακλειο για  να παρθουν αναλογες αποφασεις. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΗ  ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. Το κάλεσμα του εργατικού για συνέχιση της απεργίας στον νομό ηρακλείου έγινε κάτω απο την πίεση αναρχικών και αριστερών. Συντροφοι συμμετείχαν και πίεσαν σε όλες τις διαδικασίες για να παρθούν αποφάσεις που θα δώσουν προοπτική σε αυτή την απεργία  και προώθηθηκε συνεχώς το πρόταγμα να μπλοκάρουμε την οικονομία για να χτυπήσουμε στην καρδία του συστήματος. Τουλαχιστον εδω στο ηρακλειο ο κυβος εριφθη. Ειναι ζητημα και των συντροφων στις υπολοιπες πολεις για το πως θα κινηθουν απο εδω και περα και εαν θα ανταποκριθουν στο καλεσμα.

Συμπληρώνουμε πως  σήμερα γύρω στις 7..…αποκλείστηκε η τράπεζα της ελλάδος πριν από λίγη ώρα. Κόσμος διάφορος και αυξάνεται όσο περνά η ώρα. Στης 1:30 εχει ξανα συντονηστικο στην περιφερεια

Στο Βόλο, ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο Θόλο και στους γύρω δρόμους. Εφτασε και η μπλε καρότσα της ελ.ας. και ξεφόρτωσε την κοπριά που κουβαλούσε η οποία εξαπλώθηκε στη στροφή της Ιάσωνος προς Δημητριάδος. Χαλαρή βροχούλα που σταμάτησε. Στους γύρω δρόμους βρίσκοντε διάσπαρτοι ασφαλίτες μαζί με τον υποδιοικητή της ασφάλειας. Ξεκίνησε η πορεία με τα 800+ άτομα να κινούντε επί της Δημητριάδος.  Από πίσω ακολουθεί το ασφαλιτομάνι. Διμοιρία (δεκάδα) ΟΠΚΕτζήδες με εξοπλισμό ΜΑΤ, παρεούλα μαζί με 5-6 trendy λήτες, χωμένη στην Γκλαβάνη μεταξύ Ιάσωνος κι Αργοναυτών. Διμοιρία (ψδεκάδα) απο ποικιλίες γουρουνιών με εξοπλισμό ΜΑΤ, μαζί με 3 λήτες, Πολυμέρη με Καρτάλη.  6 μηχανές αηδίας με τα τα χοιρινά τους ξεπεζεμένα, Δημητριάδος και Σπυρίδη γωνία.  Γενικά, δημοτικός φωτισμός λίγος, στα στενά μεταξύ Ιάσονος και Δημητριάδος κοντοστέκονται σαν πρεζαρισμένα αγριογούρουνα, αρκετές φάτσες χίτικες, ταγματασφαλήτικες…Ο κόαμος ανέβηκε την Καρτάλη. Ήσυχο το  κλίμα με μία φανερή μπλε διμοιρία να ακολουθεί από απόσταση. Η πορεία πέρασε από Ανθίμου Γαζή,κατέβηκε την Ιωλκού   με κατεύθυνση προς Θόλο, πήρε παραμάζωμα μερικές κάμερες από τράπεζες.Η πορεία απέκτησε παλμό  στο ύψος του Αγίου Νικολάου.. Διμοιρίες και μπατσολόι γενικά παντού τριγύρω με τον κόσμο να συνεχίζει απτόητος. Μετα την πορεια ακολουθησε μια ωραια συνελευση για την οργανωση πολιτικης απεργιας διαρκειας. Συμμετειχχαν πολλες οργανωσεις και πληθος ανενταχτων.Ηταν γυρω στα 80 ατομα.Η συνελευση γινεται μετα απο καθε ανεξαρτητη ταξικη πορεια.Ολοι εκει μετα τις πορειες!! (από το ανεξάρτητο ραδιόφωνο «ραδιοπαράσιτα»)

Στην Πρέβεζα, με μεγάλη συμμετοχή για τα δεδομένα της πόλεως, η πορεία του Π.Α.ΜΕ. αποτελούνταν από αρκετά άτομα, κάποιες εκατοντάδες ενδεχομένως, όπως και η πορεία των πρωτοβάθμειων σωματείων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ελευθεριακού-α/α χώρου. Ο παλμός ήταν δυνατός, η πορεία πέρασε από κεντρικότατα σημεία της πόλεως και κυριάρχησε φυσικά η αντικαπιταλιστική/αντικρατική/αντιακροδεξιά συνθηματολογία. Μοιράστηκαν και κείμενα στον κόσμο και γενικά η απήχηση υπήρξε θετική.. ‘Εντονη φυσικά ξανά η παρουσία της αστυνομίας και των ….συμπαθέστατων (ειρωνικά μιλώντας) ασφαλιτών του α.τ. πρεβέζης που ακολουθούσαν στα 20 μέτρα πίσω από την πορεία σαν καραγκιόζηδες (τι μου φταίει και η εν λόγω φιγούρα βασικά) , μιάς και έχει πέσει το σύρμα της παρουσίας ελευθεριακού/αντιεξουστιαστικού/αναρχικού block, πράγμα φυσικά που ενοχλεί μιάς και είναι ο εν λόγω πολιτικός χώρος είναι αχειραγώγητος…Το συγκεκριμένο block αρίθμησε κάποιες δεκάδες συντρόφων/συντροφισσών και απλού κόσμου που το ακολούθησε (30-40 άτομα – ούκ ολίγα ΔΥΣΤΥΧΩΣ για τέτοια μέρη επαναλαμβάνω)  Στάση έγινε και πάλι στα γραφεία του βουλευτή της νέας δημοπρασίας και βάφτηκαν τα δάπεδα από τους διαδηλωτές, με μηνύματα που κύρητταν τον εν λόγω τσαρλατάνο ως ανεπιθύμητο στην πόλη..

Να συμπληρωθεί επίσης το γεγονός ότι γελοίοι φασίστες/αφεντικά με τα πολυτελέστατα μαγαζάκια στην εθνική οδό πρεβέζης/ιωαννίνων ( αλλήθεια μαζί με τους εφοπλιστές η χρυσή αυγή προτείνει να ..φοροαπαλλαγούν και αυτοί; ) με τα μαύρα (πολύ φτηνά φαντάζομαι) τζηπάκια τους κάνουν βολτίτσες πριν τις απεργιακές πορείες για να κόψουν φάτσες από διαδηλωτές του ΚΚΕ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αλλά και του ελευθεριακού/α/α χώρου.. Ότι ενδεχομένως έχουν στο μυαλό τους να το ξεχάσουνι.. Γιατί θα κοπεί το χεράκι από τη ρίζα όπως και τα ποδαράκια.. Ακόμη κι αν έχετε κανα δυό μπραβάκια στις τάξεις σας είμαστε τρομερότατα δυνατότερες/οι σε περισσότερους τομείς 😉

Στο Κορυδαλλό έγινε μια τοπική διαμαρτυρία, περισσότεροι από 100 Κορυδαλλιώτες και Κορυδαλλιώτισσες -εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές και μαθητές- πραγματοποιήσαμε το πρωί της Τετάρτης 7/11 τοπική απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού στη συμβολή της Γρ.Λαμπράκη με την Ταξιαρχών. Συνοδεία μικροφωνικής, το κείμενο διαβάστηκε και μοιράστηκε στους περαστικούς και στους γύρω δρόμους καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής μας στο σημείο και μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε και να επικοινωνήσουμε την αναγκαιότητα για συνέχεια των συλλογικών και συγκροτημένων αγώνων ενάντια στην εκμετάλλευση και την επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου στη ζωή των «από-κάτω». Αναρτήθηκαν πανό και στις 12.00 ξεκίνησαμε πορεία που κατευθύνθηκε προς την πλατεία Ελευθερίας (κάνοντας στάση στο σύγχρονο κάτεργο του Κωτσόβολου), πέρασε από την πλατεία του Αϊ-Γιώργη, την πλατεία Μέμου και ανέβηκε για να βγεί στη Δημητρακοπούλου ώστε να καταλήξει ξανά στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε με συνθήματα ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε με αφορμή την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, ενάντια στο διαχωρισμό των εκμεταλλευόμενων και τις νεοφασιστικές πρακτικές και ιδεοληψίες, αλλά και την αναγκαιότητα οργάνωσης και δράσης σε τοπικό επίπεδο.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για την διαδήλωση του απογεύματος στο Σύνταγμα.

 Η παραπάνω πληροφόρηση συγκεντρώθηκε από το https://athens.indymedia.org/ και αναδημοσιεύεται εδώ χωρίς επεμβάσεις  στα κείμενα εκτός των λέξεων με χρονικό προσδιορισμό. Ακολουθεί ενημέρωση από άλλες πόλεις και άλλα μέσα.

Στη Λάρισα, με αγωνιστική διάθεση, καθώς και δύο τύμπανα να δίνουν τον παλμό, εκατοντάδες Λαρισαίες και Λαρισαίοι, παρά το ψιλόβροχο που είχε αρχίσει να πέφτει στην πόλη, συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν μαζικά κατά του νέου πακέτου μέτρων που έρχεται προς ψηφοφορία απόψε το βράδυ στη Βουλή, καθώς και κατά του άγρια ταξικού προϋπολογισμού του 2013, που αναμένεται να ψηφιστεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής. πραγματοποιήθηκαν και πάλι 2 συγκεντρώσεις και πορείες, με αυτή που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετείχαν ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καθώς και διάφοροι επιστημονικοί σύλλογοι του νομού (εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, έμποροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί κ.α.) να συγκεντρώνει πολύ περισσότερο κόσμο από τη συγκέντρωση και πορεία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το ΠΑΜΕ για το ίδιο απόγευμα.

Η πορεία των εργαζομένων ξεκίνησε από την πλατεία Ταχυδρομείου της πόλης, αφού προηγήθηκαν χαιρετισμοί και ομιλίες  και ακολουθώντας κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης (Παναγούλη, Κύπρου, Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Μ. Αλεξάνδρου, Παπακυριαζή) κατέληξε εκ νέου στην πλατεία Ταχυδρομείου. Εκεί και λόγω της διάθεσης των συγκεντρωμένων να συνεχίσουν τη διαδήλωση, η πορεία ξαναξεκίνησε και μέσω των οδών Ασκληπιού, Μανδηλαρά, Παπαναστασίου, κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, όπου και ολοκληρώθηκε. Οι διαδηλωτές έδωσαν νέο αγωνιστικό ραντεβού στους δρόμους και τις επόμενες μέρες, μέχρι την απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων και την τελική νίκη.

http://www.left.gr/article.php?id=12365

Στη Λήμνο, μαθητές, φοιτητές, έμποροι, ταξιτζήδες, υπάλληλοι, στελέχη όλων των παρατάξεων, αιρετοί και μη, γιατροί, δάσκαλοι, καθηγητές ακόμα και κληρικοί συγκεντρωθηκαν στο λιμάνι για να ενώσουν τις φωνές τους σε μια κοινή κραυγή. «Αφήστε την Λήμνο υπάρξει».  Σε ανακοίνωση των κατοίκων αναφέρεται: Ζούμε έξι ώρες μακριά (ακτοπλοϊκώς) από τη Μυτιλήνη. Τρέμουμε στην ιδέα πως αν πάθει κάτι κάποιο παιδί μας και χρειαστεί να νοσηλευτεί, θα πρέπει να κάνουμε τάμα στον Άγιο Νικόλα να μην έχει απαγορευτικό και να μπορέσει να προσεγγίσει το καράβι. Ποιο καράβι; Εκείνο που πιάνει τέσσερις φορές την εβδομάδα λιμάνι και κάνει το ταξίδι Λαύριο Μύρινα σε 11 ώρες, όταν ο καιρός είναι καλός. Το καράβι που πέρυσι τρεις φορές έφυγε από Λήμνο με καθυστέρηση γιατί ηλεκτροσυγκολούσαν τα ύφαλα του. Με τέτοια καράβια ταξιδεύουμε. Δεν χρειάζεται να πούμε για τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες που φεύγουν μία μία από το νησί. Σε λίγο ούτε μια απλή συναλλαγή με την εφορία δεν θα μπορούμε να κάνουμε. Και η ΔΟΥ φεύγει από Ιανουάριο. Η διοίκηση των σχολείων μας επίσης (διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), γίνεται από την Μυτιλήνη. Υπήρξαν μέρες πέρυσι που τα σχολεία μας έκλεισαν γιατί στην Μυτιλήνη χιόνιζε».

http://www.lesvosnews.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: