3η μέρα απεργίας στο «Σωτήρα», απλήρωτοι μέχρι και 2 χρόνια

Συνεχίζουν σήμερα, για τρίτη μέρα, την απεργία τους οι 50 εργαζόμενοι της ιδιωτικής Κλινικής Γρηγοριάδη – Θεραπευτήριο Σωτήρ ΑΕ,που είναι απλήρωτοι ως και 25 μήνες, ενώ η εργοδοσία χρωστάει και τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ και επιδιώκει να προχωρήσει άμεσα και σε ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών.

Από την Τρίτη οι εργαζόμενοι, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης για συμμετοχή στη 48ωρη πανελλαδική απεργία, βρίσκονται από νωρίς το πρωί και για όλη τη διάρκεια της μέρας στη συντριπτική τους πλειοψηφία έξω από την κλινική, που λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, περιφρουρούν την απεργία τους και ενημερώνουν τους περαστικούς και τους κατοίκους του Ηρακλείου για τις διεκδικήσεις τους. Σήμερα προχωρούν σε νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Υπάρχουν εργαζόμενοι που η εργοδοσία τους χρωστάει δεδουλευμένα από τον Δεκέμβρη του 2010, εργαζόμενοι στους οποίους οι οφειλές της εργοδοσίας ξεπερνούν τις 33.000 ευρώ, εργαζόμενος που δουλεύει μόλις 1,5 χρόνο και του χρωστάει ήδη 16.000 ευρώ, δηλαδή πρακτικά από την πρώτη μέρα της πρόσληψής του εργάζεται σχεδόν τσάμπα. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν στον «Ρ» πως η εργοδοσία επικαλείται αδυναμία πληρωμής, ωστόσο η κλινική λειτουργεί κανονικά και δεν έχει παρατηρηθεί μείωση των ασθενών. Ολα αυτά τα χρόνια τους κοροϊδεύει πως από μήνα σε μήνα θα πληρωθούν και έφτασε στο σημείο να τους καλεί σε παραίτηση «για να αφήσουν την κλινική να αναπνεύσει»! Τέλος, για να εκφοβίσει τους εργαζόμενους και να τους πιέσει να σπάσουν την απεργία καλεί τους συγγενείς των ασθενών να τους πάρουν από την κλινική, ώστε να τους στρέψει ενάντια στους απεργούς.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7128792&publDate=8/11/2012

One Trackback to “3η μέρα απεργίας στο «Σωτήρα», απλήρωτοι μέχρι και 2 χρόνια”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: