Κατάληψη και προειδοποίηση από διοικητικούς του ΤΕΙ Πειραιά

Εκτιμώντας την κρισιμότητα των καταστάσεων και αντιδρώντας άμεσα και αποφασιστικά στην ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου – σφαγείο (4046/2012) για τους εργαζόμενους και την κοινωνία στο σύνολο της, συγκαλέσαμε άμεσα στις 9 Νοεμβρίου 2012 Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στην οποία και αποφασίσαμε τα παρακάτω:

  1. Προειδοποιητική 24ωρη ΚΑΤΑΛΗΨΗ του ΤΕΙ Πειραιά τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου. (προφανώς η ημερομηνία παρήλθε και η δημοσίευση είναι καθυστερημένη, εδώ)
  2. Κήρυξη του Συλλόγου σε Διαρκή Γενική Συνέλευση.
  3. Ορισμό Συντονιστικού Αγώνα αποτελούμενο από 9 μέλη, συμπεριλαμβανομένου του Δ.Σ., με στόχο το συντονισμό των δράσεων με άλλους πρωτοβάθμιους Συλλόγους.
  4. Συντονισμό της δράσης μας με τις αποφάσεις της ΟΔΠΤΕ και της ΑΔΕΔΥ.
  5. ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με την κοινοποίηση της διοικητικής πράξης με την οποία θα τεθεί σε διαθεσιμότητα οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία.

Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 εκ νέου κάναμε νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου όπου και εξετάσαμε διεξοδικά την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί και κυρίως εστιάσαμε σε πτυχές και διατάξεις οι οποίες αναφέρονται στις απολύσεις. Ο νόμος αυτός συνολικά είναι ότι πιο σκληρό αντιλαϊκό και καταστροφικό έχει ψηφιστεί μέχρι σήμερα.

Η εφαρμογή των διατάξεων αυτών απειλεί άμεσα την ίδια την εργασιακή μας υπόσταση και έτσι την αντιμετωπίζουμε. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά τα περσινά μέτρα της εφεδρείας ήταν ένα χάδι μπροστά στην κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε σήμερα. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα αυτά καθώς επίσης και τις αποφάσεις της ΟΔΠΤΕ, ΑΔΕΔΥ αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να δρούμε δυναμικά ώστε να αποτρέψουμε την εφαρμογή των μέτρων των απολύσεων.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε

1. η 48ωρη κατάληψη των κτηρίων Διοίκησης από την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 μέχρι και Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012. H κατάληψη έχει ως σκοπό να αποτραπεί η αποστολή στοιχείων και καταστάσεων των υπό απόλυση συναδέλφων. Απόφαση μας είναι να εμποδίσουμε με δυναμικό τρόπο τις διαδικασίες ώστε να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας σε κανένα ίδρυμα.

Επίσης αποφασίστηκε

2. να σταλεί έγγραφο του Συλλόγου μας προς την διοίκηση του Ιδρύματος, με το οποίο θα την καλούμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να κλείσει το ίδρυμα και να μην συντρέξει σε αυτήν την κατεύθυνση δίνοντας καταστάσεις και στοιχεία για τους συναδέλφους. Σαφές πρέπει να καταστήσουμε ότι ο αγώνας αυτός πρέπει να δοθεί με την ίδια αγωνιστική διάθεση από όλους τους συναδέλφους είτε είναι ΙΔΑΧ είτε είναι μόνιμοι. Όλοι αντιμετωπίζουν τον ίδιο κίνδυνο της απόλυσης, ανεξάρτητα από το εάν φαίνεται σε πρώτη φάση να γίνεται αναφορά στους ΙΔΑΧ. Αυτό δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα είναι η ίδια η πραγματικότητα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ. Ο σχεδιασμός προβλέπει απολύσεις από όλους τους κλάδους, τις εργασιακές σχέσεις και τις κατηγορίες (ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ,ΥΕ).

Ο πολιτικός και συνδικαλιστικός στόχος του αγώνα μας επικεντρώνεται στην ματαίωση της εφαρμογής αυτών των σφαγιαστικών μέτρων και στην ανατροπή της κυβέρνησης και του κράτους του μνημονίου.

Ο αγώνας που ξεκινάει από αύριο, είναι ανυποχώρητος αγώνας επιβίωσης, αφορά κατά κυριολεξία την ίδια μας την ύπαρξη, αφορά άμεσα την ίδια μας τη ζωή. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας πετάξουν στο δρόμο όπως έγινε μέχρι τώρα με εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους συνανθρώπους μας που βιώνουν μια ανείπωτη τραγωδία.

3. Τέλος αποφασίστηκε όλοι οι συνάδελφοι να πάρουμε μέρος στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος στα πλαίσια ενός διαρκή αγώνα και με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ.

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ – ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ, ΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1990

Αρ. πρωτ.: 314/844/12-11-2012

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1436787

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: