Καταγγελία του ΠΑΜΕ για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Κατ’εξαίρεση δημοσιεύουμε την καταγγελία-δημοσίευμα, καθώς δεν μας ενδιαφέρει η διαμάχη μεταξύ πολιτικών φορέων.  Η εξαίρεση αφορά τις πολλές αναφορές σε εργοδοτικά σωματεία και σε σωματεία-σφραγίδες που έστησαν οι κρατικοί συνδικαλΗστές επί σειρά ετών.

Ξεκινά σήμερα το 31ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα ακόμη νόθο συνέδριο, καθώς δεκάδες αντιπρόσωποί του (περίπου 30%) προέρχονται από σωματεία – σφραγίδες, ή προέκυψαν από μαζικές διπλοψηφίες.

 Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες στελέχη του ΠΑΜΕ, αποκάλυψαν…. ότι «συνασπισμένες οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και Αυτόνομης Παρέμβασης, αξιοποιώντας την πλειοψηφία τους στη Διοίκηση του ΕΚΘ, το οδηγούν συνειδητά σε ένα ακόμα συνέδριο νοθείας των πραγματικών συσχετισμών.

Συνασπισμένοι ενέκριναν τη συμμετοχή ανύπαρκτων σωματείων – σφραγίδων με αρκετές δεκάδες αντιπροσώπους, όπως πχ. τα Σωματεία «Ρόδον» (δήθεν εργαζομένων στα νυχτερινά κέντρα), και Υπαλλήλων Ψύξης και Θέρμανσης.

Νομιμοποίησαν αντιπροσώπους σωματείων που έστησαν οι παρατάξεις αυτές σε άμεση συνεργασία με τις εργοδοσίες. Π.χ. το σωματείο της εργολαβικής εταιρείας ISS που στήθηκε από την εργοδοσία με τη στήριξη συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και έχει εκλέξει 10 αντιπροσώπους. Μάλιστα, η ISS απέλυσε εργολαβική καθαρίστρια στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», επειδή αρνήθηκε να πάει να ψηφίσει στο εργοδοτικό σωματείο.

Νομιμοποίησαν δεκάδες πλαστούς αντιπροσώπους που δεν έχουν ψηφιστεί από κανέναν, αφού οι καταστάσεις δεν είχαν την υπογραφή των εκλογέων όπως ορίζει ο νόμος, ή εκλέχθηκαν μέσα από εκατοντάδες διπλοψηφίες (σωματεία Οδηγών, Χειριστών, κ.λπ.).

Νομιμοποίησαν ένα Σωματείο Ελλήνων Αλλιεργατών στη Μηχανιώνα με 77 μέλη, ενώ τους καταθέσαμε επίσημα δημόσια έγγραφα από το Λιμεναρχείο, τον ΟΓΑ όπου ασφαλίζονται οι αλλιεργάτες, που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνας αλλιεργάτης, είναι όλοι Αιγύπτιοι. Εμείς ξέρουμε τη δουλειά που κάνουν και το καταγγείλαμε. Είναι συνταξιούχοι, ιδιοκτήτες καταστημάτων, οικοδόμοι, ακόμη και πλοιοκτήτες. Αρκετοί από αυτούς, έμπαιναν τα βράδια στα σπίτια των Αιγύπτιων Αλιεργατών στη μεγάλη απεργία τους πριν λίγα χρόνια, και τους χτυπούσαν, γιατί σήκωσαν κεφάλι απέναντι στους εργοδότες. Ανάμεσά τους είναι και Χρυσαυγίτες.

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΘ διότι νομιμοποιεί τη Χρυσή Αυγή μέσα στο συνέδριο».

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7141875&publDate=15/11/2012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: