Σε συνεχείς κινητοποιήσεις κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στη Vodafone

Η Vodafone επεκτείνει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προφορικά και σε εργαζομένους τεχνικών τμημάτων, επιχειρώντας το δυνατόν μεγαλύτερη διαγραφή σταθερών θέσεων εργασίας.

Στο μεταξύ μεγάλες πιέσεις έχουν ασκηθεί σε ομάδες εργαζομένων για να δεχθούν «εθελοντικά» να πάρουν ψίχουλα και να παραιτηθούν. Μέχρι και τους εργαζόμενους που είναι σε άδεια παίρνουν τηλέφωνο να τους «ενημερώσουν» για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Πολλοί εργαζόμενοι κάτω από το φόβο πως θα απολυθούν χωρίς τίποτα και κάτω από το καθεστώς μαύρης εντατικοποίησης που έχει δημιουργηθεί στην εταιρεία αναρωτιούνται για το τι να κάνουν, ενώ αναβρασμός υπάρχει στη διεύθυνση του customer.

Παρατίθεται η ανακοίνωση του Σωματείου:

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

(Αρ. Απόφ. Πρωτοδικείου: 5215/2008)

Τηλ.: +30 210 6702 590 – Φαξ: +30 210 6702 580 – Ε-mail: info@pasevodafone.gr

Αρ. Πρωτ. 59/2012

Λυκόβρυση, 14/11/2012

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/11 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/11, ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 13.00

Σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 15/11 στη Στάση Εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως την λήξη της βάρδιας

ΚΑΙ

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην κουζίνα του ισογείου του κτιρίου της ΠΕΙΡΑΙΩΣ στις 13:00

  • Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/11 έκτακτη Γενική Συνέλευση στην Παλλήνη
  • Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18/11 έκτακτη Γενική Συνέλευση στη Λυκόβρυση

Συνάδελφοι,

Οι πρώτες δύο ημέρες κινητοποιήσεων του Σωματείου μας σημείωσαν επιτυχία, με αξιοσημείωτη συμμετοχή συναδέλφων, κυρίως της διεύθυνσης Customer’s Operations, αλλά και από άλλες διευθύνσεις. Η στάση εργασίας ξεκίνησε το μεσημέρι και συνεχίστηκε ως τη λήξη της βάρδιας.

Χθες 13/11/2012, αλλά και σήμερα 14/11/2012 έγινε συνέλευση των εργαζομένων στο κτίριο της Λυκόβρυσης με μεγάλη συμμετοχή, όπου και ελήφθη η παρακάτω απόφαση.

Θα συνεχιστούν οι στάσεις εργασίας σε καθημερινή βάση μέχρι και τη λήξη του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, από 12:00 ως και τη λήξη της βάρδιας, με διαδοχικές συνελεύσεις στα κτίρια που στεγάζουν κομμάτια της διεύθυνσης Customers Operations, δηλαδή Πειραιώς, Παλλήνη, Λυκόβρυση.

Συνάδελφοι, δεν ανεχόμαστε άλλο να μας εμπαίζουν.

Όταν το προσωπικό της εταιρείας μειώνεται σταθερά εδώ και μήνες κατά εκατοντάδες συναδέλφους και όταν στη διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών σήμερα οι εργαζόμενοι τελούν υπό καθεστώς τρομακτικής πίεσης, απαξίωσης, προσβολών, ενοχοποίησης γιατί δεν πιάνουν τους παράλογους στόχους που προκύπτουν από ευφάνταστους μαθηματικούς τύπους δικής τους επινόησης και ερμηνείας, όταν συνάδελφοι εκβιάζονται να παραμείνουν στη θέση εργασίας τους κατά την ώρα διαλείμματος τους, για να κλείσουν αιτήματα συνδρομητών, όταν αρκετοί από αυτούς παραμένουν επιπλέον του 8ώρου μια και δυο απλήρωτες παραπανίσιες ώρες για «βγουν οι στόχοι του τμήματος», καταλαβαίνουμε όλοι πως κάθε υπάλληλος του τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εταιρίας, και αυτή τη στιγμή πετιέται στο δρόμο με το «τυρί» των δυο-τριών επιπρόσθετων μισθών.

Δεν είναι το μοναδικό καταχρηστικό φαινόμενο. Στο Corporate call center το τελευταίο έτος και με μεθόδους πειθαναγκασμού επειδή μόνιμα «δε βγαίνει η δουλειά» Team Leaders και Supervisors έχουν συντάξει μόνιμο πρόγραμμα υποχρεωτικών καθημερινών υπερωριών, κάνοντας κατάχρηση του νόμου για την υπερεργασία και μετατρέποντας έτσι κατά παράνομο τρόπο το 8ωρο σε 9ωρο ή 10ώρο. Έτσι οι συνάδελφοι κάθε μέρα στο πρόγραμμα τους βλέπουν 9ωρη τουλάχιστον βάρδια. Τέτοια παραδείγματα έχουν παρατηρηθεί σποραδικά και σε άλλα τμήματα της Εξυπηρέτησης. Αναγκάζουν έτσι τους συναδέλφους να δεχθούν εκ των προτέρων επιμήκυνση του χρόνου εργασίας τους με σοβαρές συνέπειες στον προσωπικό τους χρόνο, στην ανάπαυσή τους, στην οικογενειακή τους ζωή.

Είναι αυταπόδεικτο λοιπόν, πως όσα ισχυρίζονται περί μείωσης της κίνησης των κλήσεων και άρα έλλειψης έργου είναι ανυπόστατα. Κάθε συνάδελφος καθημερινά μπορεί να επιβεβαιώσει πως τα καθήκοντα που του ανατίθενται είναι όλο και περισσότερα, όλο και πιεστικότερα. Ας μην κάνουν τον κόπο να μας πείσουν ότι «περισσεύουμε». Ο στόχος τους είναι να μας εξευτελίσουν, να μας πετάξουν στην ανεργία του 30%, και μετά να απευθυνθούν στους εργολάβους-ιδιοκτήτες γαλέρας, για να αναλάβουν να τους βρουν ανθρώπους που να κάνουν την ίδια δουλειά κάτω από απάνθρωπες συνθήκες και με το ένα τρίτο του κατοχυρωμένου μισθού μας.

Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ!

 

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/11 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/11, ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 13.00

Σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 15/11 στη Στάση Εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως την λήξη της βάρδιας

ΚΑΙ

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην κουζίνα του ισογείου του κτιρίου της ΠΕΙΡΑΙΩΣ στις 13:00

  • Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/11 έκτακτη Γενική Συνέλευση στην Παλλήνη
  • Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18/11 έκτακτη Γενική Συνέλευση στη Λυκόβρυση

 

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1437218

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: