«Σκάνδαλο Μεγατόνων» χαρακτηρίζει η ΟΙΕΛΕ την υπόθεση Χριστοφιλοπούλου-Μπουγά

Για να μην ξεχνιώμαστε, μιλάμε για τη γνωστή αλλήθωρη ευνοημένη του Βενιζέλου που βλέπαμε σχεδόν κάθε μέρα στο Mega και καβατζώθηκε στο υπουργείο Παιδείας για προσωπικό όφελος, …και αυτή.

Ακολουθεί η καταγγελία της ΟΙΕΛΕ, με κόκκινα γράμματα οι δικές μας επισημάνσεις:

Η σαπίλα και η παρακμή του πολιτικού συστήματος, προϊόν της παρασιτικής συμπεριφοράς και της εκτεταμένης διαφθοράς και διαπλοκής του πολιτικού προσωπικού της χώρας έχει εξοργίσει την ελληνική κοινωνία που παρατηρεί άναυδη καθημερινά, σε καιρό βαρύτατης οικονομικής κρίσης, να παρελαύνουν ονόματα ταγών του έθνους σε λίστες φοροφυγάδων και δωροληπτών ξένων εταιρειών, που βλέπει πλέον να αποκαλύπτεται σε όλη του την έκταση το δυσώδες παιχνίδι που έπαιζαν στην πλάτη του οι εκλεγμένοι εκλεκτοί του χτίζοντας αμύθητες περιουσίες. Από το ατελείωτο πάρτυ εις βάρος του ελληνικού λαού δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και πολιτικοί που βρέθηκαν στο τιμόνι της ελληνικής εκπαίδευσης και ενέδωσαν στις εύηχες σειρήνες των αδίστακτων επιχειρηματικών συμφερόντων που λυμαίνονται το χώρο της παιδείας.

Ο ΣΧΟΛΑΡΧΗΣ – ΥΠΟΚΛΟΠΕΑΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Ο Φώτιος Μπουγάς, ιδιοκτήτης των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων στην Καλαμάτα, κατέχει μια θλιβερή πρωτιά στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ήταν ο εμπνευστής και εγκέφαλος της απόπειρας υποκλοπής και διαρροής θεμάτων Πανελλαδικών εξετάσεων εν έτει 2009, όταν στο υπόγειο του σχολείου την ημέρα των εξετάσεων στήθηκε μηχανισμός ηλεκτρονικής υποκλοπής των θεμάτων. Οι δράστες (6 εκπαιδευτικοί του σχολείου και ο σχολάρχης – «εγκέφαλος») πιάστηκαν στα πράσα και η υπόθεση παραπέμφθηκε για εξέταση στο αρμόδιο εποπτικό όργανο της πολιτείας, δηλ. το ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας.
ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ – Η ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Η πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο και την εκπαιδευτική κοινότητα και έτυχε μεγάλης δημοσιότητας εξετάστηκε σε δύο συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας, η μία για τους εκπαιδευτικούς και η άλλη για τον υπαίτιο σχολάρχη. Την 1/3/2010 το ΠΥΣΔΕ με τη συμμετοχή των αιρετών της ΟΙΕΛΕ συνεδρίασε για να εξετάσει τυχόν ευθύνες των 6 εκπαιδευτικών που παραπέμφθηκαν. Με ομόφωνη απόφαση (Πράξη 14η/1-3-2010), μετά από πρόταση και των αιρετών της ΟΙΕΛΕ, οι 6 επίορκοι εκπαιδευτικοί τιμωρήθηκαν με βαρύτατες ποινές, 3 εκ των οποίων με την ποινή της οριστικής απόλυσης από την εκπαίδευση.
ΠΟΙΝΗ – ΧΑΔΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΑΡΧΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΝΣΤΑΣΗ (!) ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ …2,5 ΧΡΟΝΙΑ!
Λίγες ημέρες μετά, στις 9 Μαρτίου, το ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας εξέτασε τις ευθύνες του ιδιοκτήτη των εκπαιδευτηρίων, Φώτιου Μπουγά. Παρά το γεγονός ότι ο σχολάρχης κρίθηκε ένοχος, γεγονός που επισύρει σε τέτοιες περιπτώσεις την ποινή της άρσης λειτουργίας του σχολείου, το ΠΥΣΔΕ του επέβαλε την ποινή – χάδι της καταβολής προστίμου ύψους 25.000 ευρώ (Πράξη 16η/9-3-2010)! Όμως ο κ. Μπουγάς δεν έμεινε ικανοποιημένος ούτε με την προκλητική εύνοια που έτυχε από το ΠΥΣΔΕ (όταν μάλιστα 6 εκπαιδευτικοί για υπόθεση που ο ίδιος διέταξε τιμωρήθηκαν με εξοντωτικές ποινές). Κατέθεσε ένσταση σε δεύτερο βαθμό, δηλ. στο ΚΥΣΔΕ. Η ένστασή του παρελήφθη από το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο που εδρεύει στο Υπουργείο Παιδείας στα τέλη Μαΐου του 2010. 2,5 χρόνια μετά η υπόθεση αραχνιάζει σε κάποιο συρτάρι, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην ιστορία της εκδίκασης πειθαρχικών υποθέσεων που αφορούν την εκπαίδευση.

ΠΟΙΟΣ/Α ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΓΑ;
Το Μάιο του 2010 Υφυπουργός Παιδείας και υπεύθυνη για ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης ήταν η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Όλες οι υποθέσεις που αφορούν ιδιωτικά σχολεία και φθάνουν σε επίπεδο ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ φθάνουν στο γραφείο της. Όμως, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση είχε πάρει πολύ μεγάλη δημοσιότητα και είχε δημιουργήσει σάλο στην τοπική κοινωνία, κάποιο αόρατο χέρι κλείδωσε την ένσταση Μπουγά σε κάποιο ερμάρι του Υπουργείου και έκανε ό, τι ήταν δυνατόν να μην εκδικαστεί η υπόθεση. Ο λόγος; Ότι υπήρχε ο κίνδυνος σε δεύτερο βαθμό να επιβληθεί η προβλεπόμενη από το νόμο ποινή, δηλαδή το κλείσιμο του σχολείου. Είναι φανερό ότι κάποιος/α προστάτευε τον παραβάτη σχολάρχη. Και, προφανώς, είχε τους λόγους του/της.
ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΠΟΥΓΑΣ-ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ – Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3
Η απάντηση στο ερώτημα ποιος προστάτευε τον κ. Μπουγά και επενέβη ώστε να μην εκδικαστεί μέχρι σήμερα η υπόθεση δόθηκε πρόσφατα, όταν πληροφορηθήκαμε με έκπληξη πως στο χώρο των εκπαιδευτηρίων Μπουγά θα λειτουργήσει το Ιδιωτικό ΙΕΚ «Ορίζων». Διευθύντρια του ΙΕΚ είναι η Ε. Χριστοφιλοπούλου, κόρη της πρώην Υφυπουργού Παιδείας. Η λειτουργία του ΙΕΚ ξεκίνησε με 4 ειδικότητες (τουρισμός, προσχολική αγωγή) το Σεπτέμβριο, 2 μήνες πριν καν ψηφιστεί το Μνημόνιο 3 που με φωτογραφική (;) διάταξη επιτρέπει σε ιδιωτικά σχολεία να παραχωρούν τις εγκαταστάσεις τους για εμπορικές χρήσεις σε ώρες μη λειτουργίας τους. Πρέπει εδώ να τονιστεί πως κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Υπουργείο Παιδείας η κ. Χριστοφιλοπούλου επιχείρησε σε αρκετές περιπτώσεις να περάσει εγκύκλιο με αυτό το περιεχόμενο, η πρόθεσή της όμως σκόνταψε στην αντίδραση της ΟΙΕΛΕ που βασίστηκε σε ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ που απαγόρευε τις εμπορικές χρήσεις στα κτήρια των ιδιωτικών σχολείων

ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ;
Η ΟΙΕΛΕ, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τη λειτουργία του ιδιωτικού ΙΕΚ στην Καλαμάτα, προϊόν κοινοπραξίας Μπουγά-Χριστοφιλοπούλου, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας με την οποία του ζητά να παρέμβει αμέσως, ώστε να εκδικαστεί η επί 2,5 χρόνια «ξεχασμένη» υπόθεση Μπουγά από το ΚΥΣΔΕ. Ζήτησε, επίσης, την απομάκρυνση του προέδρου του ΚΥΣΔΕ κ. Γ. Ζαφειρακίδη, ο οποίος για άγνωστους (;) λόγους κωλυσιεργεί και δεν εκδικάζει την υπόθεση.
Εμείς εκφράζουμε την ειλικρινή απορία. Μετά τη συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη που αποδεικνύει τη σχέση διαπλοκής ανάμεσα στην κ. Χριστοφιλοπούλου και στον καταδικασθέντα σχολάρχη Μπουγά και ερμηνεύει την ιδιότυπη ασυλία που ο κ. Μπουγάς απολάμβανε από τις εποπτικές αρχές της πολιτείας, η κ. Χριστοφιλοπούλου, επιδεικνύοντας το ελάχιστο ψήγμα ευθιξίας, θα υποβάλει την παραίτησή της από τη θέση του βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου;
Δεν δικαιώνεται, άραγε, σήμερα ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ που είχε ζητήσει την παραίτησή της Εύης Χριστοφιλοπούλου από τη θέση της Υφυπουργού Παιδείας, κατηγορώντας την ως άνθρωπο των σχολαρχών;

http://www.oiele.gr

 

Αναμενόμενα, η Χριστοφιλοπούλου έστειλε απάντηση, όπου απομονώσαμε μερικά που γράφει:

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των πανελλαδικών εξετάσεων γιατί σκοπίμως αποκρύπτεται ο πραγματικός λόγος της εκκρεμότητας ενώπιον του ΚΥΣΔΕ;  Το αληθές είναι ότι επειδή ακριβώς κρίναμε ότι η ποινή είναι υπερβολικά επιεικής η υπόθεση παραπέμφθηκε με την υπ’ αρίθμ. Φ8/214/33124/Δ5/21-4-2010 ενώπιον του ΚΥΣΔΕ, όπου και εκκρεμεί, για την επιβολή αυστηρότερης ποινής, με συνυπογραφή μου ως Υφυπουργού Παιδείας και τελική υπογραφή της τότε Υπουργού κ. Αννας Διαμαντοπούλου.
……Η κόρη μου Ελιάνα, οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στο LSE, είναι 32 ετών παντρεμένη και κάτοικος Καλαμάτας εδώ και 3 χρόνια. Η συνεργασία της με τον κ. Μπουγά, η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2011, αφορά αποκλειστικά την ίδρυση ιδιωτικού ΙΕΚ. Οπως είναι γνωστό τόσο το προϋφιστάμενο όσο και το ισχύον νομικό πλαίσιο για την ίδρυση των ΙΕΚ, ως εκπαιδευτικών μονάδων, δίνει τη δυνατότητα εναλλασόμενης χρήσης σχολικού εκπαιδευτηρίου και ΙΕΚ. Τα περί υπουργικών αποφάσεων για χρήση χώρων είναι παντελώς άσχετα.

http://www.nonews-news.blogspot.gr/2012/11/blog-post_694.html

Εκείνο που δεν λέει όμως, η αλλήθωρη και κοινό λαμόγιο-τηλεπeρσόνα, είναι :

-Tον περασμένο Μάρτιο eίχε αποπειραθεί να περάσει την ίδια διάταξη σε υπουργική απόφαση που έφερε την υπογραφή της ως αρμόδιας υφυπουργού για θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά προσέκρουσε στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους.

-Η χρήση των εγκαταστάσεων των ιδιωτικών σχολείων για άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως είναι η λειτουργία ΙΕΚ, απελευθερώθηκε πλήρως από το Μεσοπρόθεσμο που ψήφισε προ ημερών η Βουλή.  Αξιοσημείωτη η ικανότητά της να χώσει την   τροπολογία σε μερικές χιλιάδες σελίδες…

-Η διατύπωση είναι γενικόλογη και επιτρέπει στους σχολάρχες να κάνουν κυριολεκτικά ότι θέλουν στα σχολεία…από μαθήματα καράτε μέχρι και ομιλίες των χρυσαύγουλων…

-Ανεξήγητη η εμμονή της να περάσει η συγκεκριμένη τροπολογία, πρέπει να δεχόταν μεγάλη «πίεση»..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: