Τα κατορθώματα της τρικοματικής χούντας μόνο για σήμερα

Μετά από πολύ σκέψη και χωρίς να μετράμε λέξεις, προβάλουμε τα συνολικά σημερινά κατορθώματα της τρικοματικής χούντας.

Σε άλλη ανάρτηση αναφερθήκαμε στην ποινική δίωξη ενάντια σε 3 απεργούς για τα επεισόδια στη ΔΕΘ.

Εδώ θα δούμε μερικά ακόμη:

-Το ΑΤ Περάματος ζήτησε από το δήμο κατάσταση με τα καταστήματα που διατηρούν μετανάστες.

Το συγκεκριμένο αίτημα δεν έρχεται τυχαία σε μια περιοχή που ξυλοκοπήθηκαν μετανάστες μέσα στο σπίτι τους από χρυσαύγουλα, που έχουν απειλήσει ότι θα πάνε σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και πανεπιστήμια για να ελέγξουν τον αριθμό των παιδιών μεταναστών που φιλοξενούνται ή φοιτούν.

Στην ερώτησή τους στη βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ  γράφουν:

«Το συγκεκριμένο αίτημα προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, καθώς έρχεται στον απόηχο των προκλητικών ερωτήσεων της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» για τον αριθμό των παιδιών μεταναστών που φιλοξενούνται σε δημοτικούς σταθμούς και των μεταναστών φοιτητών που φιλοξενούνται στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. Εύλογες ανησυχίες γεννιούνται και από το γεγονός ότι πληθαίνουν οι επιθέσεις, οι απειλές και η τρομοκρατία σε βάρος αλλοδαπών βιοπαλαιστών καταστηματαρχών από φασιστικές οργανώσεις και συμμορίες, χωρίς να έχει εκδηλωθεί αντίστοιχη ευαισθησία από τις αστυνομικές αρχές. Τέλος ακόμη περισσότερες ανησυχίες προκαλούνται από τις αυξανόμενες καταγγελίες για ανοχή, συγκάλυψη ακόμη και συνενοχή εκ μέρους αστυνομικών υπαλλήλων στα καθημερινά κρούσματα ρατσιστικής βίας σε βάρος μεταναστών.»

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1437376

Με προφορική εντολή απαγορεύτηκε σε μαθητές η οργανωμένη διεξαγωγή εκδηλώσεων από σχολείο στο μαρτυρικό χώρο των φυλακών Επταπυργίου.

Οπως καταγγέλουν οι καθηγητές της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης απογοήτευση και οργή στους καθηγητές προκαλεί η με  προφορική εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης άρνηση έγκρισης διεξαγωγής στο χώρο προγραμματισμένων εκδηλώσεων  σχολείου  της περιοχής και συγκεκριμένα του 1ου ΓΣ Συκεών, ενόψει του γιορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η απαγόρευση αφορά  στην  προγραμματισμένη σημερινή  επίσκεψη του σχολείου στο τόπο μαρτυρίου, στο κολαστήριο των φυλακών Επταπυργίου όπου βασανίστηκαν εκατοντάδες αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα. Οι εκδηλώσεις αυτές προετοιμάστηκαν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου με τη ενεργό και ενθουσιώδη συμμετοχή πολλών μαθητών αναφέρουν οι εκαπιδευτικοί.
Οι εκδηλώσεις πρόεκυψαν από τον παιδαγωγικό προγραμματισμό που  επιβάλλει και την έξοδο από το περιβάλλον του σχολείου για παιδαγωγικούς λόγους αλλά  και  από την ομόφωνη απόφαση  του  συλλόγου διδασκόντων, την ενημέρωση και την  σύμφωνη γνώμη  του  Συλλόγου Γονέων ενώ ενημερώθηκε  και η  Διεύθυνση  Εκπαίδευσης.
¨Οπως καταγγέλλουν οι καθηγητές η ενέργεια  αυτή της Διεύθυνσης, όπως δηλώθηκε έγινε για την ασφάλεια των μαθητών σε πιθανές εκδηλώσεις βίας εκ μέρους της χρυσής αυγής με βάσει τις διατυπωθείσες απειλές της ( επερώτηση της στη βουλή, διαδίκτυο , δημοσιεύματα, κ.α.),  και ορισμένα γεγονότα σε σχολεία της χώρας.
Οι ΕΛΜΕ υποστηρίζει πως η εν λόγω αντιμετώπιση θα επιφέρει τα αντίθετα ακριβώς από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. «Η παρεμπόδιση των εκδηλώσεων στους τόπους μαρτυρίου επιτρέπει τελικά στους νοσταλγούς της χούντας να καθορίζουν αυτοί  στην εκπαιδευτική κοινότητα το πώς θα τιμηθούν οι αγωνιστές κατά της χούντας και οι δολοφονημένοι ήρωες του Πολυτεχνείου» αναφέρει.

«Δεν φοβόμαστε τις απειλές τους ούτε πρόκειται να καμφθούμε από τον μισαλλόδοξο λόγο τους. Εμείς θα μιλήσουμε για το Πολυτεχνείο όπως πραγματικά του αξίζει: με περηφάνια και θάρρος για ένα κορυφαίο, παραδειγματικό  αγώνα εξέγερσης  που και σήμερα εξακολουθεί να τρομάζει την εξουσία και να εμπνέει τους αγωνιστές και τη νέα γενιά για την εκπλήρωση των ιδανικών του Πολυτεχνείου » επεσημαίνουν.

http://www.left.gr/article.php?id=13439

Απαγορεύτηκε στα σχολεία της Χαλκιδικής να γιορτάσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου εκτός σχολείων και να γίνει οποιαδήποτε αναφορά σε μεταλλεία χρυσού και στην πολιτική.  Οι παραβάτες διδάσκοντες απειλήθηκαν με ΕΔΕ. Σύμφωνα με το antigold Greece, έχει σταλεί εμπιστευτικό έγγραφο στους διευθυντές των σχολείων με την εντολή να μεταφέρουν προφορικά την απόφαση-απειλή της διεύθυνσης Αθμιας εκπαίδευσης.

Κατηγορίες για καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση αντιμετωπίζουν οι συντελεστές αλλά και οι ηθοποιοί της παράστασης «Corpus Christi», μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που βασίστηκε στη μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος υποστήριζε ότι καθυβρίζεται το θρήσκευμα. Ο ακροδεξιός μητροπολίτης είχε καταθέσει παρέα με μερικούς χρυσαύγουλους βολευτές μήνυση, ο εισαγγελέας Λακαφώσης κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος όλων όσοι συμμετείχαν στο θεατρικό έργο.

Δεν άρεσε στην εισαγγελία η αθωωτική απόφαση για τον μεγαλοδημοσιογράφο Βαξεβάνη και άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου. Ο πρωτοφανής ζήλος τον οποίο επέδειξε η Εισαγγελία ήδη έχει θορυβήσει εισαγγελείς και δικαστές στην Ευελπίδων. Εντυπωσιακό είναι πως η εισαγγελία κράτησε επί ημέρες κρυφή την άσκηση έφεσης και έκανε ανακοινώσεις αφού απευθυνθήκαμε σε αυτή ζητώντας εξηγήσεις.
Την ώρα που στη Βουλή διαβιβάζεται η λίστα Λαγκάρντ με το ερώτημα περί δίωξης πολιτικών προσώπων που υπάρχουν σε αυτή και η Ελλάδα ολόκληρη απαιτεί τον έλεγχο για πιθανή φοροδιαφυγή, η διοίκηση της Εισαγγελίας φαίνεται ακόμη να είναι συντονισμένη στη λογική της συγκάλυψης.
Για μια ακόμη φορά, η χώρα θα διασυρθεί δημόσια διεθνώς και η ελευθερία του Τύπου το 2012 θα καθίσει στο εδώλιο παρά τις εξελίξεις και την διεθνή κατακραυγή.

http://www.koutipandoras.gr/?p=28621

Ασκηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης «Πυρπολητής»  έγινε την Τετάρτη στη Σκύδρα σε περιοχή πολύ κοντά στις εργατικές κατοικίες της Σκύδρας, όπου ζουν 120 οικογένειες οι οποίες έχουν πληγεί έντονα από την κρίση. Είχε σαν σενάριο την εξουδετέρωση ενόπλων… σε κατοικημένη περιοχή. Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ κάνει άσκηση κυβερνοάμυνας με συμμετοχή της ΕΥΠ.

http://www.left.gr/article.php?id=13419

Ετσι ακριβώς γινόταν και στην επταετία, ΕΑΤ/ΕΣΑ-Χρυσή Αυγή, ρουφιάνοι-εισαγγελείς, προφορικές εντολές, παπάδες, μπάτσοι….

Με το λαό εξαθλιωμένο, με 30.000 διακοπές ρεύματος μέσα σε ένα μήνα, την ύφεση στο 7,5%, τα ανύπαρκτα μεροκάματα και την πείνα που θα θεριέψει με το κρύο, βλέπουμε τέτοια γεγονότα και τρίβουμε τα μάτια μας μην μπορώντας να πιστέψουμε αν ζούμε εφιάλτη ή το σήμερα.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι μας θυμίζουν

 

 

..και η αφίσα για τη συγκέντρωση της Κοζάνης..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: