Εκλογές στο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης, αποτελέσματα

Επεσε η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ, άνοδος του συνδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς μεταβολή το ΠΑΜΕ.

Ψήφισαν 493 από τους 502 εκλεγμένους αντιπροσώπους, που εκπροσωπούν 183 σωματεία. Η ΠΑΣΚΕ(ΠΑΣΟΚ) με ποσοστό 42,1% χάνει 2 έδρες και παίρνει 13 από 15 έδρες που είχε στην προηγούμενη διοίκηση. Η Εργατική Ενότητα (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) διατηρεί τις 8 έδρες με 25,4%.

Η ΔΑΚΕ(ΝΔ) με ποσοστό 17% χάνει μια έδρα και παίρνει 5 από 6 έδρες που είχε. Το νέο ψηφοδέλτιο με τίτλο «Ενωτική Αντιμνημονιακή Συνεργασία», που συγκροτήθηκε από συνδικαλιστές της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) και πρώην συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ παίρνει ποσοστό 14,5% και 5 έδρες. Η Αυτόνομη Παρέμβαση, υποστηριζόμενη μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην προηγούμενη διοίκηση, είχε 2 έδρες.

Σε ό,τι αφορά την εκπροσώπηση στη ΓΣΕΕ, η ΠΑΣΚΕ με ποσοστό 53,68 λαμβάνει 8 έδρες, η Ενωτική Αντιμνημονιακή Συνεργασία με ποσοστό 17,89 λαμβάνει 2 έδρες, η Εργατική Ενότητα με ποσοστό 15,78 λαμβάνει 2 έδρες και η ΔΑΚΕ με ποσοστό 11,05 παίρνει  2 έδρες.

http://voria.gr

Υπενθυμίζουμε τις καταγγελίες του ΠΑΜΕ για συμμετοχή σωματείων-σφραγίδων και εργοδοτικών σωματείων, όπως και την εκδίωξη του αντιπροσωπου του ανύπαρκτου σωματείου Ελήνων αλιέων Ν. Μηχανιώνας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: