ΠΟΕ/ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε μποϋκοτάρισμα της Alpha Bank

Με την παράκληση να αποσταλεί σε όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία  και να ενημερωθεί κάθε εργαζόμενος στο Δημόσιο.
Τώρα… Κοινά Συμπεράσματα – Κοινή Στάση – Κοινή δράση απέναντι σε όσους
 μας πολεμούν και ταυτόχρονα θέλουν να κερδίζουν από εμάς !!!
Απευθυνόμενοι στους συναδέλφους μας (εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα) και κυρίως σε εκείνους που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων, λογαριασμούς μισθοδοσίας ή έχουν άλλους είδους-χρηματοπιστωτικής φύσεως- συναλλαγές με την Alpha Bank,… ….σας ενημερώνουμε σχετικά με τα όσα δημοσιεύει η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας, στα Εβδομαδιαία Οικονομικά Δελτία της, εδώ και μήνες, σχεδόν σε κάθε Τεύχος, αναφερόμενη σε θέματα Δημοσίου, Δημοσίων Υπαλλήλων, εργασιακών και μισθολογικών θεμάτων των εργαζόμενων στο Δημόσιο Τομέα.
Ενδεικτικά σας κοινοποιούμε:
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ALPHA BANK (12-9-2012)
«…η κυβέρνηση από την πλευρά της θα πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την εξασφάλιση της συνέχισης της δημοσιονομικής προσαρμογής με ταυτόχρονη ανάκαμψη της οικονομίας. Για το σκοπό αυτό, η κυβέρνηση θα πρέπει να εγκαταλείψει την ζημιογόνο πολιτική του τύπου δεν θα απολυθεί κανείς στο Δημόσιο τομέα
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ALPHA BANK (21-9-2012)
«…Οι απασχολούμενοι στον Δημόσιο Τομέα έχουν ήδη μειωθεί στο επίπεδο του τέλους της δεκαετίας του 1990. Με τη δέσμευση δε της κυβέρνησης στο Μνημόνιο για μείωση του προσωπικού στον δημόσιο τομέα κατά 150.000 άτομα από το τέλος του 2010 έως το τέλος του 2015, η αποχώρηση εργαζομένων από το Δημόσιο θα συνεχισθεί και τα επόμενα έτη
…Είναι αναγκαίο η περαιτέρω μείωση του προσωπικού να γίνει επιλεκτικά και να συνοδευθεί από μια δραστική διοικητική μεταρρύθμιση στηριγμένη σε σύγχρονες αρχές διοικητικής λειτουργίας. Πρέπει να αποκατασταθεί το διευθυντικό δικαίωμα ελέγχου του κόστους λειτουργίας, με την απόρριψη των στερεότυπων και των ανεξέλεγκτων καταστάσεων απουσίας ευθύνης που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία…
…Σε κάθε περίπτωση, είναι καιρός να κατανοήσουμε τα απίστευτα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει τη χώρα η μονιμότητα των υπαλλήλων στο Δημόσιο τομέα. 
…Είναι πλέον προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει διοικητική μεταρρύθμιση με αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα χωρίς να μειωθεί το μέγεθος του Δημόσιου τομέα έτσι ώστε να γίνουν προσλήψεις και νέων υπαλλήλων με νέο καθεστώς υπηρεσιακής εξέλιξης και αμοιβών…».
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ALPHA BANK ( 8-11-2012)
«Με το νέο μνημόνιο προωθείται, επίσης, αποφασιστικά η ταχεία ολοκλήρωση της διαρθρωτικής προσαρμογής της Ελληνικής οικονομίας, με στόχο αφενός την υποβοήθηση-υλοποίηση της δημοσιονομικής προσαρμογής και αφετέρου την αύξηση της παραγωγικότητας και της εξωτερικής ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Ειδικότερα, στα μέτρα συμπεριλαμβάνονται:
(1) η νέα αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης (στα 67 έτη, ή στα 62 έτη με 40 έτη ασφαλισμένης εργασίας) από το 2013,
(2) η δρομολόγηση της μείωσης της απασχόλησης στο Δημόσιο τομέα κατά επιπλέον 150.000 άτομα στην περίοδο 2011-2015, μετά την ήδη μείωσή της κατά 147,5 χιλ. άτομα στην περίοδο 2009-2011,
(3) η εκ βάθρων αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής της κεντρικής διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των Δ.Ε.Κ.Ο. και των Ο.Τ.Α.,
(4) το οριστικό και πλήρες άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων,
(5) η περαιτέρω μείωση των εμποδίων και του κόστους των απολύσεων και των προσλήψεων στην αγορά εργασίας, με περαιτέρω αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κ.ά.
Η ψήφιση των μέτρων ως ανωτέρω, επιβεβαιώνει την μετάβαση της δημοσιονομικής λειτουργίας σε μία νέα ισορροπία, όπου οι πρωτογενείς δαπάνες του Προϋπολογισμού προσαρμόζονται αναγκαστικά στα έσοδα, καθώς δεν υπάρχει πλέον προσφυγή σε δανεισμό.»
Τώρα… Κοινά Συμπεράσματα – Κοινή Στάση – Κοινή δράση
απέναντι σε όσους μας πολεμούν και ταυτόχρονα θέλουν
να κερδίζουν από εμάς !
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Σας αποστέλλουμε την ενημερωτική ανακοίνωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (αριθμ. πρωτ.: 275/13-11-2012 που αφορά στα όσα διαμέσου των εβδομαδιαίων Δελτίων Οικονομικών Εξελίξεων δημοσιοποιεί η Τράπεζα Alpha Bank.
Την στιγμή που η Τράπεζα αποκομίζει σημαντικά κέρδη από τους λογαριασμούς μισθοδοσίας των Δημοσίων Υπαλλήλων και των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank παρακινεί και προτρέπει την κυβέρνηση στη μαζική απόλυση εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα.
Είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο να βγάζουμε συμπεράσματα αλλά και να αντιδρούμε συντονισμένα και οργανωμένα. Είναι ξεκάθαρο πως τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα μας έχουν στοχοποιήσει.
Είναι τουλάχιστον αυτοκαταστροφικό, τη στιγμή που οι Ελληνικές Τράπεζες ανακεφαλοποιούνται με χρήματα του Ελληνικού λαού, να συνεχίζουμε να συντηρούμε όσους ζητούν την εξαθλίωσή μας. Ίσως θα πρέπει και εμείς, ως εργαζόμενοι που έχουμε λογαριασμούς καταθέσεων αλλά και οι Ο.Τ.Α. που διατηρούν λογαριασμούς μισθοδοσίας να επανακαθορίσουμε τη στάση μας. Είναι μια πρώτη αντίδραση στο τραπεζικό και οικονομικό κατεστημένο που επιζητά εκτός των άλλων και την απόλυσή μας. 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
 Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                               Γιάννης Τσούνης
To οξύμωρο της υπόθεσης -που δεν αντέχεται- είναι ο ρόλος που παίζει φανερά και απροκάλυπτα η τράπεζα: κατάθεση ανοιχτών οδηγιών προς την κυβέρνηση !
Ας μην ξεχνάμε, η τράπεζα αυτή έχει χρηματοδοτηθεί νταβατζηλίδικα από την εξουσία με τη φορολογία των εργαζόμενων, σε τέτοιο βαθμό που δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανείς ιδιώτης μέτοχος και να έχει κρατικοποιηθεί ήδη. Αντί να γίνει το αυτονόητο, να περάσει στο Ελληνικό δημόσιο και να πάρουν τα κουρελόχαρτα-μετοχές οι ιδιώτες μετοχοί της για προσάναμα, καταθέτουν οδηγίες για κοινωνικές πιέσεις , εξακολουθούν να ασκούν κοινωνική πολιτική, κάτι παντελώς ξένο με τις δραστηριότητές τους και φυσικά δνε δίνουν καμία διέξοδο από την κρίση.
Υπάρχει κανείς που δεν κατανοεί τον παρασιτικό τους ρόλο ?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: