Με περικοπές απειλούνται…απείθαρχοι δικαστές

Εντολή για περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που απέχουν των καθηκόντων τους ή κατέρχονται σε στάσεις εργασίας δόθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Γεώργιο Χρυσικό.

Ειδικότερα, ζητούν από τους εισαγγελείς Εφετών και τους διευθύνοντες να μεριμνήσουν τα Εφετεία και Πρωτοδικεία της χώρας για την εφαρμογή του Οργανισμού των Δικαστηρίων, όπως αυτός τροποποιήθηκε επί υπουργίας του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό των Δικαστηρίων, επιτρέπεται η περικοπή – μείωση των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών ανάλογα με την απόδοσή τους.

Τα δύο έγγραφα των κ.κ. Τέντε και Χρυσικού επισημαίνουν ότι οι περικοπές των αποδοχών θα γίνουν σε όσους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς συνεχίζουν «υπαιτίως» τις διακοπές και αναβολές των δικών, όπως και σε εκείνους που έχουν αναστείλει την έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται όσοι δικαστές θέλουν να δημοσιεύσουν, για παράδειγμα, αποφάσεις αλλά ο πρόεδρος ή ο προεδρεύων της δικαστικής σύνθεσης δεν θέλει να γίνει δημοσίευση ή εάν κάποιος δικαστής θέλει να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία μετά τις 10 π.μ., αλλά ο πρόεδρος αναβάλει όλες τις υποθέσεις που είναι στο πινάκιο.

http://www.thepressproject.gr

Σημείωση, το άρθρο δημοσιεύεται κατ’ εξαίρεση καθώς δεν θεωρούμε τους δικαστές εργαζόμενους αλλά μέρος του κρατικού μηχανισμού καταστολής. Ωστόσο, οι δικαστική εξουσία δεν διστάζει να στοχοποιήσει ακόμη κι αυτούς που ίσως σηκώσουν κεφάλι μέσω της ιδιότυπης λευκής απεργίας που κάνουν εδώ και πολλές μέρες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: