Το Τζάνειο νοσοκομείο ξέμεινε από φάρμακα

Το Τζάνειο, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Πειραιά, δεν έχει να χορηγήσει φάρμακα στους ασθενείς του. Με κατεπείγον έγγραφό του ο διοικητής του νοσοκομείου ενημερώνει και εγγράφως το υπουργείο.

Ζητά επειγόντως λύση στο πρόβλημα της έλλειψης χρημάτων για να εξασφαλίσει τη φαρμακευτική θεραπεία των ασθενών του. Είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, όπως αναφέρει ο διοικητής του Τζανείου, Στέφανος Φούσας, στην επιστολή του. Το υπουργείο δεν έχει καταφέρει να δώσει λύση.

 

Η Μονάδα Λοιμώξεων του νοσοκομείου παραμένει άδεια από φάρμακα. Οι ασθενείς κινδυνεύουν. «Το Τζάνειο Νοσοκομείο αδυνατεί να χορηγήσει αντιρετροϊκά φάρμακα στους ασθενείς που παρακολουθούνται στη Μονάδα Λοιμώξεων λόγω εξαντλήσεως του προϋπολογισμού, οπότε δεν είναι δυνατή η παραγγελία φαρμάκων», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή, με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» και χθεσινή ημερομηνία, ο Στ. Φούσας.

Ο διοικητής του Τζανείου εκφράζει την ανησυχία του για τις συνέπειες που θα έχει στην υγεία των ασθενών του νοσοκομείου η διακοπή της φαρμακευτικής τους θεραπείας.

Επιπλέον, μιλά για οικονομική επιβάρυνσή τους, αφού αν δεν μπορούν να λάβουν την κρίσιμη φαρμακευτική περίθαλψη από το νοσοκομείο θα αναγκαστούν να αγοράσουν μόνοι τους τα ακριβά αλλά απαραίτητα για την πορεία της νόσου τους φάρμακα.

«Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούμε για να μη διακοπεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς με ΗΙV λοίμωξη που θα έχει συνέπεια την επιβάρυνση της υγείας τους καθώς και της δημόσιας υγείας και θα επιβαρύνει μακροπρόθεσμα το κόστος της θεραπείας».

«Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν είχαμε σοβαρότερα προβλήματα», επισήμανε μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο διοικητής του Τζανείου.

«Οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων», τονίζει, «έχουν μειωθεί δραματικά. Είναι φυσικό επακόλουθο να υπάρχουν ελλείψεις, χρειάζεται προσοχή γιατί μιλάμε για την υγεία ανθρώπων που εξαρτώνται από τη θεραπεία τους».

http://www.efsyn.gr/?p=2838

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: