Γιατρούς με 600 ευρώ αμοιβή καθιερώνει στο Δημόσιο η κυβέρνηση

 GIATROI Γιατρούς με 600 ευρώ αμοιβή καθιερώνει στο Δημόσιο η κυβέρνηση!«Γιατρούς 600 ευρώ» με 12μηνες συμβάσεις εργασίας καθιερώνει στο δημόσιο η κυβέρνηση με τις ευλογίες της τρόικας. Η αρχή γίνεται από το ΙΚΑ με «πιλότο» και για το άμεσο μέλλον, στο σύνολο του χώρου της Υγείας, την πρόσφατη προκήρυξη για την πρόσληψη 400 ιατρών, με συμβάσεις ετήσιες, ορισμένου χρόνου, χωρίς δυνατότητα ανανέωσης, στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις καταγγελίες της ηγεσίας του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, μετά την ανάλυση τωνλεπτομερειών της προκήρυξης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους η πρόεδρος Βαρβάρα Ανεμοδουρά και ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Παύλος Σαρώφ, «η εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και αμοιβής των ιατρών που πλαισιώνουν τις ΚΕΠΑ είναι σημαντική προϋπόθεση, κάτι που δεν απορρέει από την προκήρυξη του ΙΚΑ».
Αντιθέτως, από την ανάλυση του περιεχομένου της προκύπτει:
  • Οι ιατροί που θα προσληφθούν, θα αμείβονται με 7 ευρώ για κάθε οριστικά γνωμοδοτημένο περιστατικό, με ανώτατο –όμως- πλαφόν τα 1.000 ευρώ, ακαθάριστα, το μήνα, ανεξάρτητα από αριθμό περιστατικών!
  • Αυτό σημαίνει ότι από τα 7 ευρώ, μετά την αφαίρεση 1,25 ευρώ του φόρου, θα μένουν 5,75 ευρώ στον κάθε γιατρό.
  • Ακόμη και έτσι, λοιπόν, όσοι θα φτάνουν στην «οροφή» των 1.000 ευρώ θα λαμβάνει στο χέρι όχι το ποσό αυτό αλλά 250 ευρώ λιγότερα λόγω της φορολόγησης και περίπου 130 ακόμη πιο λίγα μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Αρα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των περιστατικών και τον όγκο της δουλειάς, ο κάθε γιατρός που θα προσληφθεί βάσει της συγκεκριμένης προκήρυξης του ΙΚΑ δεν θα δύναται να παίρνει περισσότερα από 600 ευρώ, καθαρά, μισθό το μήνα.
Ξευτιλίζονται γιατροί και ασθενείς
«Αυτή είναι αμοιβή η οποία ευτελίζει τον ιατρό και τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες Υγείας προς τους πολίτες. Αν λάβουμε δε υπόψη ότι η πλειοψηφία των πολιτών που προσφεύγουν στα ΚΕΠΑ πληρώνει παράβολο 45 ευρώ, προκύπτει ότι η όλη διαδικασία ευτελίζει και τους πολίτες.
Από όλα τα ανωτέρω συμπεραίνουμε ότι η διάθεση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και της Πολιτικής Ηγεσίας δεν είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και η επίλυση του μεγάλου θέματος των ΚΕΠΑ, αλλά η υποβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών, που συνδέεται με τους κακούς όρους συνθηκών και αμοιβών των εργαζόμενων, ώστε χρησιμοποιώντας τους ως “εύκολη λεία” να τους επιρρίψει για άλλη μία φορά την αποτυχία του συστήματος. καταλήγουν στην ανακοίνωση τους οι επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: