Απεργούν οι εργαζόμενοι στο φράγμα Πείρου στην Αχαΐα, απλήρωτοι 15 μήνες

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με νέα απεργία, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, μετά την αποφασιστική παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, μαζί με τους εργαζόμενους και τους απολυμένους του εργοταξίου, στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μετά την κήρυξη απεργίας, η εργοδοσία ζήτησε συνάντηση με τους εργαζόμενους και το Σωματείο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Μ. Αγγελλάκα. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της κατασκευάστριας εταιρείας ΜΗΧΑΝΙΚΗ  να μην πληρώσει τα δεδουλευμένα τόσο των εργαζομένων όσο και των απολυμένων, που φτάνουν τους 15 μήνες, αλλά παράλληλα, φάνηκε και ο ρόλος του τοπικού εκπροσώπου της κυβέρνησης, ως μεσάζοντα της επιχείρησης, που το μόνο που είχε να πει προς τους εργαζόμενους είναι να γυρίσουν στη δουλειά και κάποια στιγμή η εταιρεία να τους πληρώσει.

Να σημειωθεί ότι στην απεργία, εκτός από τους εργάτες και τους απολυμένους, συμμετέχουν και οι εργολάβοι του έργου, οι οποίοι και αυτοί παραμένουν απλήρωτοι.

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/14635/patra-synehizoyn-tin-apergia-toys-oi-ergazomenoi-sto-fragma-peiroy

 

Το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου είναι ένα έργο που βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή στην Αχαΐα. Το έργο είναι προϋπολογισμού 130 εκατομμυρίων ευρώ και με την εκμετάλευση των νερών του ποταμού Πείρου αναμένεται να λύσει το πρόβλημα ύδρευσης της Πάτρας, της ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας και όλης της βορειοδυτικής Αχαΐας.

Δημοπρατήθηκε το 2005 και ξεκίνησε το 2006 από την Μηχανική ΑΕ. Η ολοκλήρωση των εργασιών προβλεπόταν για τις αρχές του 2014 ενώ από τα μέσα του 2013 αναμένονταν οι πρώτες συγκεντρώσεις νερών. Το έργο στο παρελθόν έχει συναντήσει πολλά εμπόδια και προβλήματα που έχουν καθυστερήσει την ολοκλήρωση των εργασιών του.

Με την αποπεράτωση του φράγματος θα δημιουργηθεί μια τεχνητή λίμνη που με τα νερά της θα κατακλύσει το χωριό Τόσκες που από το το 2009 έχει ερημώσει γι’ αυτό τον λόγο.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει χωμάτινο φράγμα ταμίευσης στο χωριό Αστέρι, χαμηλό φράγμα υδροληψίας από σκυρόδεμα στην Βαλμαντούρα και αγωγό μεταφοράς νερού ο οποίος θα είναι από χαλυβδοσωλήνες και θα οδηγεί τα συλλεγμένα νερά από το φράγμα της Βαλμαντούρας στον ταμιευτήρα του φράγματος στο Αστέρι.

Αρχείο:Parapeiros river.jpg

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: