20 Απρίλη: Ημέρα Ενάντια στην Επισφάλεια και την Ανεργία

Το Δίκτυο Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει την πρώτη μεγάλη του κινητοποίηση στις 20 Απριλίου (13.00, Πεζόδρομος Αγ. Σοφίας), με πορεία στους δρόμους της πόλης, μουσική, κουζίνα αλληλεγγύης και συνέλευση ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων. Στις κινητοποιήσεις αυτές έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν άνεργοι και απολυμένοι από διάφορους εργασιακούς χώρους της Θεσσαλονίκης.

Το Δίκτυο έχει ξεκινήσει τη δράση του εδώ και λίγο καιρό, «ως ένας χώρος συνάντησης, οργάνωσης και δράσης των χιλιάδων ανέργων, αλλά και αυτών που εργάζονται σε δουλειές προσωρινές, μαύρες ή ελαστικές. Προσπαθεί έτσι να δώσει φωνή σε όλους εμάς που δεν συμμετέχουμε στις δομές του επίσημου εργατικού κινήματος, όχι επειδή το επιλέγουμε, αλλά επειδή αυτό δεν μας καλύπτει,» αναφέρει σε ανακοίνωση του.

Κύριος σκοπός  του Δικτύου, όπως αναφέρει, «είναι η μαχητική διεκδίκηση της επιβίωσής μας, μέσω του επιδόματος ανεργίας για όλους, της δημόσιας-κοινωνικής ασφάλισης, της δωρεάν ιατρικής-φαρμακευτικής πρόνοιας και των δωρεάν μετακινήσεων-μεταφορών. Φυσικά, βασικό αίτημα για όλους τους ανέργους και επισφαλείς είναι αυτό της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους, με μισθό και ασφάλιση ανταποκρινόμενα στις ανάγκες της εποχής.»

http://alterthess.gr/content/20-aprili-imera-enantia-stin-episfaleia-kai-tin-anergia

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: