Διαμαρτυρία μηχανικών ενάντια στην αύξηση εισφορών τους στο ΕΤΑΑ

Γιουχαρίστηκαν τα μέλη του ΔΣ του ΕΤΑΑ από εξαγριωμένους μηχανικούς που διαμαρτύρονται για την αυθαίρετη αύξηση των εισορών τους στο ταμείο. Δύο μέλη αποχώρησαν, ενώ ο διορισμένος από το Βρούτση πρόεδρος και η εκπρόσωπος του δημοσίου δέχτηκαν επιπλέον λεκτικές επιθέσεις.

Οι διαμαρτυρόμενοι  απαίτησαν

δυναμικά να συμμετέχουν στη σύσκεψη και να ακουστούν .

Η ανακοίνωση της «Συσπείρωσης Αριστερών Μηχανικών» για τη σημερινή κινητοποίηση:

 

«Εξαιρετική σημασία αποκτά η κινητοποίηση της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών, των σωματείων και του ΤΕΕ την Πέμπτη 18.4.13 στις 2 μ.μ. στο ΕΤΑΑ, Μάρνη 22 μετά από τη νέα πρόκληση της συγκυβέρνησης και των αχυράνθρωπών της.

Από την Ημερήσια Διάταξη της επικείμενης συνεδρίασης εξαφανίστηκε το θέμα της ακύρωσης της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών, το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα από την συνεδρίαση της 4.4.2013. Υπενθυμίζουμε ότι κατά την ψηφοφορία εκείνης της συνεδρίασης ο Σελλιανάκης αρνήθηκε την συμμετοχή του παρόντα εκπροσώπου του ΤΕΕ κ. Πουλάκη, ουσιαστικά διαλύοντας τη συνεδρίαση του ΔΣ/ΕΤΑΑ. Η ψήφος του εκπροσώπου του ΤΕΕ θα ήταν καθοριστική, διότι ήδη τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ/ΕΤΑΑ είχαν μοιραστεί σε 4 υπέρ και 4 κατά της απόφασης αναστολής της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

 

Σε συνέχεια του πραξικοπήματος της 4.4.13 το Υπουργείο Εργασίας σπεύδει να προστατεύσει τον εισφοροεισπράκτορα της Τρόικα Σελλιανάκη από το υπαρκτό ενδεχόμενο να μειοψηφεί στο όργανο του οποίου προεδρεύει, αντικαθιστώντας (όπως φαίνεται και στο site του ΕΤΑΑ) 5 από τα 15 μέλη του ΔΣ/ΕΤΑΑ και αφαιρώντας εντελώς την εκπροσώπηση του ΤΕΕ.

Πρόκειται για μια ωμή κυβερνητική επέμβαση στην διοίκηση και λειτουργία του Ασφαλιστικού Συστήματος όπως την γνωρίζαμε, με πρώτο βήμα την εξαφάνιση της ενίοτε “ενοχλητικής” εκπροσώπησης των ασφαλισμένων στο Ταμείο Ασφάλισης τους, και τελικό στόχο την καταλήστευση όσων αποθεματικών απέμειναν από το PSI, την ακόμα μεγαλύτερη εισφορολόγηση για τους ασφαλισμένους, την εξαφάνιση συντάξεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Η συνεχής και επίμονη παρέμβαση μερικών μόνο εκατοντάδων αγωνιζόμενων συναδέλφων, σε αναρίθμητες συνεδριάσεις του ΤΕΕ, του ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΑΑ φαίνεται ότι τους βάζει δύσκολα.

Η εφαρμογή των μνημονίων, της Τρόικα και της Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στο θέμα του ασφαλιστικού των Μηχανικών (όπως και σε τόσα άλλα ζητήματα), ξεφεύγει της “πολιτικής συζήτησης” στο ΔΣ/ΕΤΑΑ και με ευθύνη τους, οδηγείται στον αυταρχισμό και στις αντιδημοκρατικές εκτροπές.

Οι εργαζόμενοι μηχανικοί θα πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας και δε θα επιτρέψουμε αυτό το έγκλημα απέναντι στις ζωές μας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: