Διαδήλωση Τετάρτη 1 το μεσημέρι από εκπαιδευτικούς και γονείς στον Πειραιά

Κινητοποίηση για τα βασικά ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση οργανώνουν την Τετάρτη 24 Απρίλη, στις 1 μμ., στην Πλατεία Κοραή του Πειραιά, τα σωματεία των εκπαιδευτικών της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
Η κινητοποίηση οργανώθηκε ύστερα από κοινή σύσκεψη, στην οποία κάλεσε η ΕΛΜΕ Πειραιά και στην οποία συμμετείχαν όλα τα σωματεία δασκάλων του Πειραιά και η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά. Την πρόταση είχε θέσει στο ΔΣ της ΕΛΜΕ η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής. Παρόλα αυτά, το κείμενο πλαισίου της κινητοποίησης ψηφίστηκε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ από ΠΑΜΕ και ΣΕΚ (την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ). Χαρακτηρίστηκε από την μόνιμη τάση του ΠΑΜΕ να επιδιώκει το πέρασμα όλης του της γραμμής σε κάθε ζήτημα και περιλάμβανε όλη τη γνωστή ρεφορμιστική λογική για ενιαίο 12χρονο, για ετήσια επιμόρφωση(!) και για τις αναδιαρθρώσεις της εκπαίδευσης της ισχυρής καπιταλιστικής Ελλάδας, στην οποία συντελείται -σύμφωνα με ΠΑΜΕ και ΣΕΚ- όχι παραγωγική αποσυγκρότηση, αλλά “παραγωγική ανασυγκρότηση με γνώμονα το μεγαλύτερο κέρδος για το κεφάλαιο”. Ταυτόχρονα, υπήρχε σαφής υποβάθμιση των αποτελεσμάτων και της σημασίας των μνημονίων.
Μετά από συζήτηση και αμοιβαίες υποχωρήσεις καταλήχθηκε η παρακάτω αφίσα, που ψηφίστηκε από ΠΑΜΕ, ΣΕΚ και Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής.

http://antigeitonies.blogspot.gr/2013/04/24_23.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: