ΣΕΤΗΠ:Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών ..

…που απαγορεύει την συνδικαλιστική δράση.

Ανακοίνωση

Στις 8/5/2013 το πρωτοδικείο Αθηνών ενέκρινε την προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε μια από τις επιχειρήσεις του Ομίλου Καλ που βρίσκεται στην Λιοσίων 104. Η πρωτόγνωρη απόφαση απαγορεύει στον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών κ Πληροφορικής Ν. Αττικής , μέλος και της Εκτελεστική Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και σε οποιονδήποτε εκπρόσωπό του, να πλησιάσει την επιχείρηση (!!), όπως επίσης διατάζει να κατέβουν από την ιστοσελίδα μας οι ανακοινώσεις (!!!) που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις στην εν λόγω «επιχείρηση» με βάσει καταγγελίες των εργαζομένων και να μην αναρτηθούν νέες (!!!!!).

 

Επισημαίνουμε ότι ο εργοδότης όχι μόνο δεν πληρώνει τους εργαζόμενους, και δεν ασφαλίζει πολλούς από αυτούς αλλά και όταν κάποιος από αυτούς τολμήσει να ζητήσει δεδουλευμένα, τραμπουκίζεται από διάφορους παρατρεχάμενους.

 

Αναρωτιόμαστε:

  • Τι είδους επιχείρηση και ποιος εργοδότης μπορεί να απαγορεύσει με δικαστική απόφαση τη συνδικαλιστική δράση;

  • Οι παρατρεχάμενοι που εκφοβίζουν τους εργαζόμενους τι σχέση έχουν με την επιχείρηση;

  • Μετά από τόσες καταγγελίες συναδέλφων στον ΣΕΠΕ, πως συνεχίζουν και λειτουργούν με τέτοιες τακτικές;

 

Οι εργοδότες αξιοποιώντας τη συνολική αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική και την εφαρμογή του δόγματος «νόμου και τάξης» αποθρασύνονται μέρα με την ημέρα όλο και πιο πολύ. Θέλουν εργαζόμενους σκλάβους χωρίς δικαιώματα, να πληρώνονται όποτε και αν, το χαρτζιλίκι που ο κάθε εργοδότης «θα έχει την ευχαρίστηση να τους δώσει».

 

Καλούμε την κυβέρνηση συνολικά και τον υπουργό δικαιοσύνης να πάρει θέση για την πρωτόγνωρη και κατάπτυστη αυτή απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών και τα συνδικάτα να την καταδικάσουν.

 

Η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης δε θα περάσει

Ξεγελάστηκαν αν νομίζουν ότι το συνδικάτο μας και συνολικά τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, θα κάνουν πίσω, θα λυγίσουν κάτω από οποιουσδήποτε νόμους και διαταγές που θέλουν να «σταματήσουν» την ταξική πάλη.

Προφανώς η δουλεμπορική εταιρεία-όμιλος εταιρειών ΚΑΛ έχι πολύ λερωμένη φωλιά.  Το ΣΕΤΗΠ έχει δημοσιεύσει τα παρακάτω:

ΑΦΟΥ ΨΑΞΑΜΕ ΜΑΘΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…..

 

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Ο «όμιλος εταιρειών ΚΑΛ» ( Cosmos Line, Alpha Lev, Info) που εδρεύει στη Λιοσίων 104, ασχολείται με κτηματομεσιτικά, τηλεφωνικές πωλήσεις, συσκευές ενέργειας, «βρίσκει» δουλειά στο εξωτερικό. Οι αγγελίες βρίσκονται σε γνωστή εφημερίδα με χίλιες δυο επωνυμίες. Ανακυκλώνει κάθε μέρα, δεκάδες εργαζόμενους χωρίς να τους πληρώνει, αφού άλλα τάζει στις αγγελίες και άλλα συμβαίνουν στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, συνάδελφοί μας εργάζονται ανασφάλιστοι, τους βάζουν καρτελάκι που αναγράφει το ποσό του μισθού, τον οποίο ποτέ δεν παίρνουν. Για τους εργαζόμενους που ασφαλίζει, η εταιρία  «τρωει» ένσημα αφού τους κολλάει ένσημα 4ωρου αντί για 6ωρου. Δηλαδή το ένσημο είναι μισό! Ταυτόχρονα, οι εκπαιδεύσεις δεν πληρώνονται, λες και οι εταιρίες είναι εκπαιδευτικός οργανισμός.

Οι εργαζόμενοι βέβαια κάνουν και ασκήσεις! Όταν εμφανίζεται η επιθεώρηση εργασίας ή το ΙΚΑ για έλεγχο, δασκαλεύουν τους εργαζόμενους να πουν ψέματα για να  μην έχουν πρόστιμα, να κάνουν δήθεν ότι είναι υποψήφιοι αγοραστές. Παράλληλα, είναι υποχρεωμένοι να έχουν κλειστά τα κινητά για να μην έχουν επαφή με τον έξω κόσμο. Με τον τραμπουκισμό στο μάξιμουμ, αν κάποιος εργαζόμενος υποστεί όλα τα παραπάνω και έρθει η στιγμή να πληρωθεί, ενημερώνεται ότι δεν υπάρχει μισθός και η πληρωμή γίνεται με το κομμάτι. Μάλιστα αν υπάρχει και κάποια ακύρωση, οι εργαζόμενοι τρωνε….. πρόστιμο.

Οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι άθλιες. Εργάζονται χωρίς διαλείμματα και μάλιστα καπνίζουν μέσα το χώρο, με αποτέλεσμα ο χώρος να μην είναι κατάλληλος για εργασία. Επίσης οι καταγγελίες για το συγκεκριμένο «όμιλο» είναι εκατοντάδες, από την επιθεώρηση εργασίας και το ΙΚΑ μέχρι και…. το ιντερνετ.

http://www.setip.gr/?paged=3

Δεν μασάμε από τέτοια ! Καμία φίμωση, καμία τρομοκρατία σε συνδικαλιστές στους χώρους δουλειάς.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: