Δημόσιοι οργανισμοί μετατρέπονται σε ΝΠΙΔ, ΑΔΕΔΥ και δήμαρχοι αντιδρούν

Η ΑΔΕΔΥ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει ένα  απαράδεκτο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται και θα διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους, καταγγέλλοντας ότι μετατρέπει δημόσιους οργανισμούς από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ με Προεδρικά Διατάγματα, χωρίς καν έλεγχο από τη Βουλή,.. …και ανατρέπει βίαια την υπηρεσιακή εξέλιξη των υπαλλήλων καταργώντας το κριτήριο της εμπειρίας και εισάγοντας αυθαίρετες διαδικασίες υπογραφής συμβολαίων ανάμεσα στις διοικήσεις και στα στελέχη των υπηρεσιών, δημιουργώντας έτσι υπαλλήλους ομήρους για να διευκολύνουν τα σχέδια για μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι μέσω της ΑΔΕΔΥ, οι δήμαρχοι μέσω της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και οι απόφοιτοι των Σχολών Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης μέσω του Συλλόγου τους έχουν ήδη αντιδράσει στις διατάξεις του νομοσχεδίου.

 

Η ΚΕΔΕ ζητεί άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Αντώνη Μανιτάκη και τονίζει ότι μόλις πριν από δύο εβδομάδες λάμβανε διαβεβαιώσεις από αρμόδιους του υπουργείου ότι οι ρυθμίσεις για καταργήσεις Νομικών προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα δεν αφορούν προς το παρόν τους ΟΤΑ, καταγγέλλοντας ότι το νομοσχέδιο καταργεί ευθέως την έννοια της αιρετότητας και της αυτονομίας των αιρετών οργάνων που διοικούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Οι απόφοιτοι των Σχολών Δημόσιας Διοίκησης τονίζουν ότι σήμερα υπάρχει νόμος για την αξιοκρατική επιλογή προϊσταμένων όλων των βαθμίδων, ο οποίος πριμοδοτεί τα προσόντα, αλλά δεν εφαρμόζεται. Πρόκειται για το νόμο 3839/10, η εφαρμογή του οποίου έχει μπλοκαριστεί από τα κατεστημένα και τις κατά τόπους συντεχνίες. Ετσι, υπογραμμίζουν, στις δημόσιες υπηρεσίες γίνεται παρανόμως πάρτι απευθείας αναθέσεων σε κομματικούς και άλλους φίλους, χωρίς ίχνος αξιοκρατίας.«Πρόκειται για θρίαμβο των πελατειακών σχέσεων και απόλυτη απονομιμοποίηση της Διοίκησης», σχολιάζουν οι απόφοιτοι.

Ανασύνταξη από την Ελευθεροτυπία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: