Σπάει σε «καλή» και «κακή» τράπεζα η FBBank, στα καρφιά οι εργαζόμενοι

Στον διαχωρισμό της FBB σε καλή και κακή τράπεζα και την πώληση του υγιούς τμήματος σε μια εκ των συστημικών τραπεζών προχωρούν Τράπεζα της Ελλάδος και Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μετά την αδυναμία της FBB να καλύψει αυτόνομα τις κεφαλαιακές της ανάγκες.

Η διάσπαση της τράπεζας σε good – bad bank έχει ήδη αποφασισθεί και κινείται η διαδικασία εκδήλωσης προσφορών για την καλή τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον εκδηλώνεται από Εθνική και Eurobank με την πρώτη να έχει προβάδισμα.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες συνεδρίασε την Παρασκευή το Δ. Σ της Εθνικής για το θέμα. Ενδέχεται πάντως λόγω νομικών λεπτομερειών η διάσπαση και πώληση του υγιούς χαρτοφυλακίου να ολοκληρωθεί αύριο.

Στην καλή τράπεζα θα περάσει το σύνολο των καταθέσεων, όλο το προσωπικό της FBB καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των δανείων. Η τράπεζα διαθέτει δάνεια ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, τα οποία στο μεγαλύτερο μέρος τους θα περάσουν στο υγιές χαρτοφυλάκιο που θα πωληθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην Εθνική.

Στη good bank θα περιληφθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, και όλα τα δάνεια που έχουν δοθεί σε επιχειρήσεις συμφερόντων οικογένειας Ρέστη η οποία κατέχει το 65% του μετοχικού κεφαλαίου της FBB.

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/776420/Article.aspx

Προφανώς πρόκειται για την προσωπική τράπεζα του εφοπλιστή Ρέστη αλλά και την αιτία που η Εθνική Τράπεζα δεν κατέβηκε από την αρχή  στη διαπραγμάτευση με την ΟΤΟΕ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: