50 απολύσεις στο πορθμείο Σαλαμίνας, 210 λέει η ΠΕΝΕΝ

Εληξε χτες η δίμηνη προθεσμία που είχε δοθεί από το υπουργείο ναυτιλίας στις δύο κοινοπραξίες πορθμείων που εκμεταλλεύονται τη γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα. Το υπουργείο προχώρησε στην αποδρομολόγηση σκαφών καθώς δεν ασφαλίστηκαν σε τρίτους όπως επιτάσει το σχετικό προεδρικό διάταγμα. Εχουν δρομολογηθεί δύο άλλα πλοία και αναμένονται περισσότερα.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν η ευρωπαϊκή ένωση πέρασε οδηγία που επιβάλει αποζημειώσεις σε περίπτωση ατυχήματος προς επιβάτες ή περιβαλλοντικά θιγόμενους από πλοίο σε περίπτωση ατυχήματος.

Οι δύο κοινοπραξίες ζήτησαν δίμηνη προθεσμία που εξαντλήθηκε ενώ ζήτησαν νέα παράταση λόγω προσφυγής στα δικαστήρια, που δεν δέχτηκε ο Μαροσούλης.

Προσπαθώντας να εκβιάσουν περαπέρα προχώρησαν σε 50 απολύσεις από χτες το βράδυ. Ο δήμος Σαλαμίνας πρότεινε επίσης παράταση που δεν έγινε δεκτή, ενώ κάποιοι ανακάλυψαν την παλιά πρόταση-να περάσει η εκμετάλλευση της γραμμής στο δήμο.

Ανασύνταξη από το ΑΠΕ

Update: Οι απολύσεις ανέρχονται σε 210 (!)

«Όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς από χθες απολύθηκαν περίπου 210 άτομα που αποτελούσαν τα πληρώματα των 30 πλοίων των δύο κοινοπραξιών που δραστηριοποιούνταν έως σήμερα στις γραμμές «Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας» και «Φανερωμένη Σαλαμίνας – Πέραμα Μεγαρίδος»», τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Αντώνης Νταλακογιώργος..

Με την ασφαλιστική κάλυψη που απαιτεί το υπουργείο, βάση ευρωπαϊκή οδηγίας, αποζημιώνονται πλήρως οι επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς κατά τη διάρκεια του πλου, αλλά και οι θιγόμενοι σε περίπτωση θαλάσσιας ρύπανσης.

Από την πλευρά τους, οι κοινοπραξίες των φέρι στη Σαλαμίνα ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη οδηγία αφορά μόνο στα ποντοπόρα πλοία και όχι στα πλοία που κινούνται εντός λιμένα και ζήτησαν να δοθεί μια μικρή παράταση δύο μηνών μέχρι να εκδοθεί η τελική δικαστική απόφαση, καθώς έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Το μεσημέρι, στελέχη των δύο κοινοπραξιών των φέρι θα μεταβούν στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στην Ακτή Βασιλειάδη, προκειμένου να έχουν νέα συνάντηση με στελέχη του υπουργείου για το θέμα τους.

 

One Trackback to “50 απολύσεις στο πορθμείο Σαλαμίνας, 210 λέει η ΠΕΝΕΝ”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: