Εφτασε το τέλος του εργατοπατερισμού?

Η φωτογραφία από την πλατεία Κλαυθμώνος περίπου στις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, ώρα που εξαγγέλθηκε στάση εργασίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών.Βιώσαμε τον εργατοπατερισμό πολύ τις τελευταίες μέρες.

Η ΟΤΟΕ αποδέχτηκε μειώσεις αποδοχών 9,5-12% και πανηγύρισε

Η ΓΣΕΕ νομιμοποίησε τις μειώσεις 22% και πάνω που επέβαλε το τρίο ξεφτίλα στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Η ΟΛΜΕ μάλωσε όσους προέδρους ΕΛΜΕ μετέφεραν ψήφιση απεργίας και είπε πως δεν υπάρχουν οι συνθήκες. 6-7 συνδικάλες αποφάσισαν για 88.000 εργαζόμενους.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν κάθε στήριξη πέρα από δύο στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις που δεν πήγε κανείς.

Είναι ξεκάθαρο με ποιούς δουλεύουν οι εργατοπατέρες, με την εξουσία ενάντια σε κάθε αγώνα.

Καιρός να τελειώνουμε με δαύτους, που είναι μέρος της εξουσίας, κρατικοδίαιτα κοπρόσκυλα με κατασταλτικό ρόλο στα κινήματα.

 

Για την ιστορία:

Σε παλιότερη δική μας δημοσίευση στις 10/5

«Είναι βέβαιοι πως το πράγμα θα πάει σε επιστράτευση και προσπαθούν από τώρα να πάρουν αποστάσεις μέσω μιας πρόσκλησης προς την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ  για άμεση απεργία σε περίπτωση επιστράτευσης, αλλά και όλους τους εργαζόμενους να κατεβούν στο δρόμο.

Η λογική του δολώματος και την παρελκυστικής τακτικής στον πλέον απλοϊκό και μπακαλίστικο υπολογισμό. Η ΑΔΕΔΥ θεωρείται απίθανο να κατεβεί σε απεργία, καθώς ελεγχεται ακόμη από τους ΠΑΣΟΚδεξιούς εργατοπατέρες που μάλλον θα εξαγγείλουν καμιά στάση εργασίας της πλάκας.

Αυτό βολεύει το ΠΑΜΕ, αφού με το πρόσχημα της μη υποστήριξης από την ΑΔΕΔΥ, τη ΓΣΕΕ και απλούς εργαζόμενους μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να αποσυρθεί της απεργίας, λέγοντας εκείνα τα κουφά περί μη ωριμότητας του εργατικού κινήματος κλπ. Αναδεικνύει όμως και την παθογένεια στην ΟΛΜΕ: ο κλάδος με τις λιγώτερες απεργίες θα απεργήσει κάτω από επιστράτευση? Ποιός θα διακινδυνέψει την παραμονή του στη δουλειά αφού με το μνημονιακό σχετικό νόμο θα πάνε «σφαίρα» στην απόλυση?? Το δόλωμα είναι καλά στημένο, οι 10.000 αναπληρωτές θα πληρώσουν την κρίση και όχι τόσο οι μόνιμοι, όπου μόνο 2.000 θα μεταταγούν.

 

Ξανά το βάρος πέφτει στους υπόλοιπους, που καλούνται να στηρίξουν μια απεργία.

Η δύναμη της εξουσίας είναι τα λεφτά και οι μπάτσοι, η δύναμη της εργατιάς είναι η συλλογική δράση.

Η αριστερά γενικότερα πάει να χάσει ακόμα μία ευκαιρία συλλογικής δράσης.

Καμία κουβέντα για απεργιακό ταμείο, καμία κίνηση για οργανωμένη νομική υποστήριξη, καμία επικοινωνία με άλλα σωματεία, ομοσπονδίες, συλλογικότητες κλπ, καμία ανάδειξη προβλημάτων με άμεση επαφή-οργάνωση ενημερώσεων – προπαγάνδιση θέσεων, καμία οργάνωση αλληλέγγυων…..

Λες και όλα θα τα κάνουν οι κατά τόπους ΕΛΜΕ και κάτω από το καταδοτικό με νόμο βλέμμα του εκάστοτε διευθυντή, με μπόλικο κοινωνικό  αυτοματισμό !»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: