ΓΣΕΕ, επιμένουν να λένε πως υπογράψανε την καλύτερη σύμβαση !!

Πλέον η ΓΣΕΕ είναι σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν, όπου εκεί διαπίστωσε πως εχει υπογράψει την καλύτερη σύμβαση όλων των εποχών κι ας λείπει ο ΣΕΒ, ας είναι 25% κάτω από πέρυσι, ας είναι όλοι οι εργαζόμενοι εναντίον της.Το πράγμα πλέον έχει ξεφύγει και η ΓΣΕΕ μοιράζει χαρτιά με τη σύμβαση δεξιά και αριστερά.

Εχει αποστείλει σε όλα τα εργατικά κέντρα εγκύκλιο (πατήστε εδώ για να τη δείτε ολόκληρη)   που μεταξύ άλλων λέει:

Για τις ρυθμίσεις του ν. 4093/2012 έχουμε διατυπώσει σοβαρές και τεκμηριωμένες επιφυλάξεις, λόγω αντίθεσής τους στο Σύνταγμα και ασυμβατότητάς τους με Διεθνείς Συμβάσεις και Συνθήκες. Με το ν. 4093/2012 θεσπίστηκε νέο σύστημα καθορισμού του κατώτατου μισθού και ουσιαστικά αφαιρέθηκε βίαια η εξουσία ρύθμισης, με γενική εφαρμογή, του συνόλου των όρων εργασίας από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις (και μάλιστα τις κορυφαίες) υπέρ του κρατικού νομοθέτη. Πρόκειται για μια πρωτοφανή επέμβαση στη συλλογική αυτονομία, αφού καταλύεται η ρύθμιση του άρθρου 22 παρ. 2 του Συντάγματος για την επικουρικότητα της κρατικής ρύθμισης.
Οι ρυθμίσεις του ν. 4093/2012 για την ΕΓΣΣΕ (και ιδίως η αντικατάσταση του άρθρου 8 παρ. 1 του ν. 1876/90 με το πιο πάνω περιεχόμενο), ως πρόδηλα αντισυνταγματικές, δεν μπορούν να εφαρμοστούν και κατά συνέπεια όλοι οι όροι της ισχύουσας ΕΓΣΣΕ έχουν, για το λόγο αυτό, καθολική εφαρμογή
Προφανώς, εκεί στο παράλληλο σύμπαν που ζουν τα δικαστήρια θα κάνουν ότι πει η ΓΣΕΕ, εδώ στα γήινα θα ακολουθήσουν το νόμο τους, τον 4093/2012, αφού δεν  έγινε καμία προσφυγή ούτε άλλη δυναμική ενέργεια.
Παράλληλα, εξέδωσαν ένα οδηγό κοινωνικής ασφάλισης που θα αναρτηθεί στς σταθερές σελίδες εδώ. Για να τον δείτε πατήστε ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ 
αλλά αν θέλετε να τους ρωτήσετε κάτι χρησιμοποιήστε μια από τις δύο παρακάτω φόρμες ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ ΝΠ new ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ ΦΠ new γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο δίνουν απαντήσεις..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: