Διάβημα της ΕΣΗΕΑ στο Βρούτση γιατί δεν πληρώνονται άνεργοι δημοσιογράφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση των υπηρεσιών των συναρμοδίων Υπουργείων, που παρά την ολοκλήρωση της κατάρτισης πεντακοσίων σαράντα πέντε (545) ανέργων δημοσιογράφων «ανακαλύπτουν» προφάσεις και τεχνικές λεπτομέρειες, που δεν δικαιολογούνται, για τη μη εκταμίευση των εγκεκριμένων χρημάτων στους δικαιούχους.

Οι εφιαλτικές εξελίξεις στο μέτωπο της ανεργίας που απειλούν τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας αποτελούν εξίσου σημαντικό πρόβλημα και για τους εργαζόμενους στην ενημέρωση.

Με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ, και σε συνεργασία με τις περιφερειακές Ενώσεις Συντακτών, το Υπουργείο Εργασίας υιοθέτησε την εφαρμογή Ειδικού Προγράμματος Επιμόρφωσης και Κατάρτισης πεντακοσίων σαράντα πέντε (545) ανέργων δημοσιογράφων για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, ώστε να ενισχυθεί η προοπτική τους σε θέσεις εργασίας.

Σχετικά υπεγράφη η απόφαση του Υπουργού Εργασίας, αναρτήθηκε στα site των Ενώσεων και καταχωρήθηκε στα φύλλα εφημερίδων. Η υλοποίηση του προγράμματος άρχισε, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν, σε υπηρεσιακό επίπεδο στο πλαίσιο συνεργασίας και καλής πίστης. Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία για τους συναδέλφους.

Δυστυχώς, όμως, παρουσιάζεται φαινόμενο έντονης δυσλειτουργίας ως προς την καταβολή των εγκεκριμένων χρημάτων στους καταρτιζόμενους, γεγονός, που εκτός του ότι αδικεί την όλη προσπάθεια δημιουργεί την αίσθηση στους άνεργους δημοσιογράφους ότι κάτι ενδεχομένως άλλο συμβαίνει, ή κάποια άνωθεν εντολή έχει δοθεί για τη μη εκταμίευση, αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει λογική εξήγηση για τη στάση αρμοδίων στο τελικό αυτό στάδιο ολοκλήρωσης του προγράμματος και καταβολής των ήδη εγκεκριμένων χρημάτων, που έχουν εκδοθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, τη στιγμή μάλιστα, που έχουν υπογραφεί και οι σχετικές επιταγές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θεωρεί αυτονόητο ότι θα δώσετε τις δέουσες οδηγίες και εντολές για την άμεση ολοκλήρωση του προγράμματος με την απόδοση των εγκεκριμένων χρημάτων στους δικαιούχους, χωρίς άλλη χρονοτριβή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                                        H Γενική Γραμματέας»

http://www.esiea.gr/gr/index.html

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: