Απλήρωτοι δημοτικοί υπάλληλοι στην Τήλο

 

Επί τέσσερις (4) μήνες παραμένουν οι υπάλληλοι απλήρωτοι, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα στα ταμεία του Δήμου για τα λειτουργικά του έξοδα, στην αρχή της τουριστικής περιόδου, εξαιτίας της μείωσης έως και εκμηδενισμού των Κ.Α.Π.

 

Παρά τα προβλήματα που έχουν επανειλημμένως επισημανθεί στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και αφορούν στην καταβολή της μισθοδοσίας, την αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού και διαθέσιμων μέσων και υλικών προκειμένου ο Δήμος Τήλου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, καμία λύση δεν έχει δοθεί εδώ και μήνες. Κι αυτό, τη στιγμή που οι υπάλληλοι με φιλότιμο και ζήλο εργάζονται Σαββατοκύριακα, αργίες και εξαιρέσιμες για να είναι το νησί έτοιμο να υποδεχθεί τους τουρίστες. Προσπάθεια όμως που όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται, όπως φαίνεται, αλλά αντιθέτως «πληρώνεται» με εμπαιγμό, αδιαφορία και αναλγησία από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Μη έχοντας άλλη λύση και προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους για να ζήσουν τις οικογένειες τους οι εργαζόμενοι αποφάσισαν κινητοποιήσεις. Στο αγώνα τους έχουν «σύμμαχο» την ίδια τη Δήμαρχο Τήλου κ. Μαρία Καμμά-Αλειφέρη, η οποία σε επιστολή της που έστειλε προς το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνωρίζει τις φιλότιμες προσπάθειες που έχει κάνει το προσωπικό του Δήμου για να συνεχιστεί το «Θαύμα της Τήλου».

 

«Τόσο εγώ ως Δήμαρχος όσο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις αυτές, καθώς σας έχουμε ενημερώσει επανειλλημένως ότι εισπράττουμε μηδενικούς Κ.Α.Π.», αναφέρει στην επιστολή-ύστατη προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του Δήμου η Δήμαρχος και προσθέτει: «Θεωρώ ότι το ποσό των 30.000 ευρώ που καλύπτει την μηνιαία μισθοδοσία για ολόκληρο το Δήμο μας και 10.000 ευρώ λειτουργικά έξοδα, δεν αποτελεί πακτωλό χρημάτων και είναι ολιγωρία την στιγμή που οι υπάλληλοι φτάνουν σε σημείο εξαθλίωσης να σπαταλούνται χρήματα για άλλες δράσεις δευτερευούσης σημασίας».

 

Έτσι εννοεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του το Success Story; Με υπαλλήλους στο ακριτικό νησί σε σημείο εξαθλίωσης, τη Δήμαρχο σε απόγνωση εν’ όψει τουριστικής περιόδου και αυτό για 40.000 ευρώ το μήνα;

Από ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: