Λαύριο, super market EXTRA, εξακολουθούν να παραδίδουν μαθήματα αγώνα

Οι εργαζόμενοι των ΕΧΤΡΑ βρίσκονται σε έναν πολυήμερο απεργιακό αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου Μαρίας Κουλουμβράκη που εργάζεται στο μαγαζί για πάνω από 20 χρόνια και μάλιστα την απολύουν χωρίς αποζημίωση γιατί όπως λένε δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση από τον ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ στα ΕΧΤΡΑ (Κάτι που δεν ισχύει)_ .

Είναι αυτοί που έχουν απολύσει 170 εργαζόμενους σε όλα τα καταστήματα και έχουν σκοπό να προχωρήσουν και σε άλλες απολύσεις για να προσλαμβάνουν νέους χωρίς δικαιώματα και επιδοτούμενους από τον ΟΑΕΔ σκλάβους δηλαδή των 200 ευρώ… Η μαζική απάντηση των συναδέλφων στο κατάστημα του Λαυρίου έχει αναγκάσει την εργοδοσία να σκέφτεται την επαναπρόσληψη της συναδέλφου. Ως τελευταία προσπάθεια απεργοσπασίας από την μεριά της εργοδοσίας ήρθε το φυλλάδιο με εκπτωτικό κουπόνι και με φτηνά προϊόντα, αποκλειστικά για το κατάστημα του Λαυρίου, για να «εξαγοράσει» τους καταναλωτές και να σταματήσουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με το να μην ψωνίζουν στο συγκεκριμένο κατάστημα ενώ μεταφέρει απεργοσπαστικό μηχανισμό από άλλα καταστήματα. Φαίνεται ότι η εργοδοσία δεν ξέρει που έχει έρθει. Ήρθε η ώρα να μάθουν τι σημαίνει ταξική αλληλεγγύη τη σημαίνει αξιοπρέπεια, τη σημαίνει εργατογειτονιά.

Συνάδελφοι καταναλωτές στηρίξτε τους συνάδελφους απεργούς, εκφράστε την αλληλεγγύη σας με κάθε τρόπο.

Όλοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία το Σάββατο 11 το πρωί μπροστά από το κατάστημα.

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου

Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ

18 μέρες αγωνίζονται με αξιοπρέπεια, με πείνα, χωρίς χρήματα, χωρίς κλάψες και διαμαρτυρίες, την ώρα που μεγαλο-συνδικάτα ακυρώνουν αποφασισμένες κινητοποιήσεις. Μπορεί στο τέλος να μην νικήσουν, αλλά ήδη παραδίδουν για 18η μέρα μαθήματα αγώνα, συνέπειας, αλληλεγγύης  και αξιοπρέπειας. Είναι εργαζόμενοι των 450 €.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: