Τελευταία νεώτερα για την ΕΡΤ

Ο χουντικός μηχανισμός προσπαθεί να φιμώσει την ΕΡΤ που προσπαθεί https://i2.wp.com/www.ilovestyle.com/sites/default/files/ert_nosignal-614x378_1.jpgνα εκπέμψει με κάθε τρόπο.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, τη βλέπουμε και την αακούμε, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ρεζιλεύονται ακόμα μιά φορά.

Την οργισμένη αντίδραση πολλών Ευρωπαίων αξιωματούχων προκάλεσε ο Σαμαράς μετ ην ανακοίνωση κλεισίματος της ΕΡΤ για 3 μήνες. Μόνη εξαίρεση ο επίτροπος Ολι Ρεν που δήλωσε ευχαριστημένος «κάργα», αντίθετα ο πρόεδρος της EBU έρχεται το απόγευμα στην ΑΘήνα και θα πάει κατευθείαν στην ΕΡΤ. Στον οργανισμό EBU η ΕΡΤ είναι ιδριτικό μέλος.

Ηδη η αλληλεγγύη φάνηκε από νωρίς σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ΕBU  μεταδίδει μέσω βαν που εγκατέστησε στο προαύλιο της ΕΡΤ και δορυφόρου   το απεργειακό πρόγραμμα για τρίτη μέρα. Είναι προσβάσιμο μέσω του δορυφόρου Eutelat αλλά και μέσω του Hotbird πριν από λίγη ώρα.

Στην Ελλάδα επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας. Μετά την επίθεση μπάτσων στα κέντρα μετάδοσης του Χορτιάτη και του Υμηττού, εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι από τον ΟΤΕ κατάφεραν να εκπέμψουν σήμα, έστω και με διακοπές αναλογικά.

Το ραδιοφωνικό πρόγραμμα μεταδίδεται μέσω του τμήματος ΜΜΕ του Πανεπιστημίου ΑΘηνών στο http://www2.media.uoa.gr/radio εβώ το τηλεοπτικό σήμα στο http://www3.ebu.ch/cms/en/sites/ebu/contents/news/2013/06/monitor-ert-online.html

Αλλες ιστοσελίδες αναμεταδίδουν το σήμα, μια συλλογή τους εμφανίζεται στο http://ertlive.gather8.com

Ωστόσο, άλλοι ραδιοσταθμοί προσπάθησαν να  αναμεταδόσουν τη φωνή των απεργών-καταληψειών.

Ο Flash, 0 902 και ο 105,5 sto kokkino που επιχείρησαν δέχτηκαν την παρακάτω τρομοκρατική επιστολή:

Αγαπητέ κύριε-αγαπητή κυρία,
Εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, σας ενημερώνουμε οτι σύμφωνα με τη την υπ’ αριθμ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1414/11.6.2013) ΚΥΑ καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΡΤ Α.Ε) και οι θυγατρικές της. Με βάση την παραπάνω απόφαση, διακόπτεται η λειτουργία της εταιρίας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της και ως εκ τούτου παύει η εκπομπή σήματος από την ΕΡΤ.

Για το σκοπό αυτό, επισημαίνεται οτι τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ’αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Για τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα

Ποιός μιλάει? Ο εξουσιαστής που εν γνώσει του κλείνει τη μοναδική αδειοδοτημένη τηλεοπτική επιχείρηση?

Το τρίο ξεφτίλα πρωτοτύπησε ! Κατάφερε να είναι η μόνη ευρωπαϊκή εξουσία που καταργεί το εθνικό δίκτυο ραδιοτηλεοπτικής ενημέρωσης.

Πίσω από την ΕΡΤ υπάρχουν 4 εθνικά κανάλια, 4 ραδιοφωνικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας και 19 τοπικής, ένας σταθμός παγκόσμιας εκπομπής και ένα δορυφορικό κανάλι, ιστοσελίδα και εκτεταμένο αρχείο, που μέρος του είναι προσβάσιμο. Ολα αυτά λειτουργούν με 2.700 εργαζόμενους, οι περισσότεροι με 8μηνες συμβάσεις και μισθούς κάτω των 1200 € το μήνα.

Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, τα λαμόγια των 4.000€ που διορίζονται από την εκάστοτε εξουσία και χρησιμοποιούνται τώρα σαν άλλοθι. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως στην αρχή Ιουνίου πληρώθηκε μόνο μία εργαζόμενη, η Ανθή Σαλαγκούδη κόρη του ομώνυμου βολευτή πήρε το μισθό της των 3.500 €.

Μια φωτογραφία διαδίδεται σε πολλές ιστοσελίδες, που εμφανίζει μόνο αρχικά μερικών:

 https://i0.wp.com/www.tsantiri.gr/wp-content/media/2013/06/ert_proslipseis.jpg

O  λαός αντέδρασε οργανωμένα στην κυβερνητική απόφαση. Από την ώρα που έγινε γνωστή η χουντική απόφαση πολλοί είναι έξω από το κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Πορείες και συγκεντρώσεις έγιναν όπου υπάρχουν σταθμοί και γραφεία της ΕΡΤ.

Στην Πάτρα, μια πορεία 10.000 ανθρώπων διαδήλωσε δυναμικά χτες. Ακόμη, στη Λάρισα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στα Γιάννενα, στην Τρίπολη πολίτες διαδήλωσαν διεκδικώντας το αυτονόητο: Να ανοίξει η ΕΡΤ και να εκδημοκρατιστεί περισσότερο.

Στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είχε ανταπόκριση καθώς δνε λειτούργησαν λεωφορεία, τρόλευ, ΟΣΕ και προαστιακός, ενώ οι επιστρατευμένοι του ΜΕΤΡΟ δούλεψαν μετά τις 9 το πρωί.

Η χούντα παλεύει να γλιτώσει μερικά λεφτά κλείνοντας την επιχείρηση, απολύοντας εργαζόμενους και προωθώντας τον εκφασισμό της. Καθόλου τυχαία η υποστήριξη των   χρυσαύγουλων, την ώρα που πασόκοι και δημαρίτες παριστάνουν πως διαφωνούν. Τις τελευταίες μέρες η ΕΡΤ έχασε 20 εκατ. € από τη  μη μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων της Champion league και αγώνω της Formula1.

O 902, που προσπάθησε να αναμεταδώσει την εικόνα της ΕΡΤ, αποκλείστηκε από την εκπομπή μέσω της DIGEA και μαζί με άλλους απειλείται με κλείσιμο.

Είδαμε πως το κάνανε στο Χορτιάτη:

Το καθεστώς ήδη διαδίδει πως θα επέμβει με μπάτσους και στα κτίρια της ΕΡΤ με πρόσχημα κλοπές και βανδαλισμούς.

Οι πολλοί από μας αγνοούν πως οι καθαρίστριες που δούλευαν στον δουλέμπορο που είχε αναλάβει τον καθαρισμό έλειψαν για δύο μέρες αλλά επανήλθαν σήμερα εθελοντικά και καθάρισαν το κτίριο.

Είναι πέρα από ξεκάθαρο πως εργαζόμενοι και απλοί άνθρωποι υπερασπίζονται τη λειτουργία της ΕΡΤ.

Η συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Το διασωματειακό καλείται να αποφασίσει νέες κινητοποιήσεις.

Η επιμέρους οργανώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ φαίνεται πως θα κατεβούν σε απεργίες.

Στο εργατικό κέντρο Αθηνών πιέζουν πολλά σωματεία για 48ωρη απεργία σε 5 μέρες.

Ο Σαμαράς διαδίδεται πως θα ανοίξει τελικά την ΕΡΤ στο τέλος του μήνα, αφού πριν κάνει το ξήλωμα που ονειρεύεται.

Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Ο Σαμαράς βγήκε στα κανάλια για να εξηγήσει γιατί τα κάνει όλα αυτά στην ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο πρωθυπουργός απόψε αναρωτήθηκε, αν κόψαμε από τον αέρα της ΕΡΤ την ομιλία του. Τον διαβεβαιώνουμε ότι η ομίλια του προβλήθηκε ολόκληρη σε ζωντανή σύνδεση.

Να εκλάβουμε ως αυτοκριτική τις καταγγελίες για αδιαφάνεια και κυκλώματα και λεηλασία;

Οι διοικήσεις διορισμένες από την κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, την ώρα που απολύονταν συμβασιούχοι έπαιρναν αποφάσεις για πρόσληψη συμβουλών και μεικτές και εξωτερικές παραγωγές σε ημέτερους, με υπέρογκα για την εποχή ποσά και με περιθωριακά ποσοστά τηλεθέασης. Αυτά καταγγέλλουμε τόσο καιρό που λέμε ότι δεν απεργούμε για τα προνόμια μας αλλά για να αποτρέψουμε την απαξίωση της ΕΡΤ και την περιθωριοποίηση της.

Μας αποκάλεσε τζουράσικ παρκ. Αλλά οι μέθοδοι διοίκησης που χρησιμοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην ΕΡΤ θυμίζουν παλαιοκομματικές νοοτροπίες διοίκησης που έφεραν τα αποτελέσματα τα οποία καταγγέλλει

Είπε πως μεταδίδουμε τις ειδήσεις όπως εμείς θέλουμε. Προφανώς ο πρωθυπουργός εννοεί ότι δεν υπακούσαμε στις ασφυκτικές παρεμβάσεις, ότι αντιδράσαμε στα περιστατικά λογοκρισίας τα οποία και έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως.

Προσποιείται ότι αγνοεί ότι την τελική ευθύνη για τις ειδήσεις έχουν στελέχη που ο ίδιος επέλεξε. Δηλαδή, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος αξιολόγησε ως είδηση την επέτειο της εφημερίδας παρασκήνιο και όχι τις καταγγελίες για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ».

Πηγές: athens.indymedia.org, left.gr, prezatv.blogspot.gr, 902.gr,  syndicalaizer.wordpress.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: