Συγκεντρωμένες ειδήσεις για το απεργειακό μέτωπο της ΕΡΤ, σήμερα

Με ένα πογκρόμ αγωγών οι εκδοτικοί όμιλοι επιχείρησαν να ματαιώσουν τον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, με επίκεντρο το κυβερνητικό λουκέτο στην ΕΡΤ. Παράλληλα με τις προσπάθειες να στήσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση που έχει αποφασιστεί ομόφωνα, να επιβληθούν βαριά χρηματικά πρόστιμα στους συνδικαλιστές καθώς και η κράτησή τους!

Το δικαστήριο, εκδικάζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι όμιλοι Μπόμπολα (Έθνος, GOAL, CENTRA), ΔΟΛ (Βήμα, Νέα), Καθημερινή, Πρώτο Θέμα, Real Media, Ελεύθερος Τύπος και DBAS (Επενδυτής), κήρυξε παράνομη την απεργία για τυπικούς λόγους.

Παρά τη δικαστική απόφαση, η απεργία συνεχίζεται με ευθύνη των τεσσάρων συνδικαλιστικών οργανώσεων που καλύπτουν τους εργαζόμενους στις εφημερίδες (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου) και σε απόλυτη συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου.

Ο αγώνας για να ματαιωθεί η πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ συνεχίζεται. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας τηλεόρασης, της ελευθερίας της ενημέρωσης, της δημοκρατίας αλλά και του ίδιου του δικαιώματος της απεργίας.

Οι συνδικαλιστικές Eνώσεις αποφάσισαν ομόφωνα τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης σε όλες τις εφημερίδες και τα έντυπα, παράλληλα με την κινητοποίηση στα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα.

Καλούμε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και τους συναδέλφους στα Μέσα να περιφρουρήσουν την κινητοποίησή μας και να αποτρέψουν προσπάθειες της εργοδοσίας να σπάσει η απεργία.

Καταγγέλλουμε τους εκδοτικούς ομίλους που επιχείρησαν να εκδώσουν απεργοσπαστικά φύλλα, εξαπολύοντας εκστρατεία εκφοβισμού και εκβιασμού των εργαζομένων. Προειδοποιούμε με πειθαρχικό έλεγχο τα διευθυντικά στελέχη και όσους άλλους πρωτοστατούν στην απεργοσπαστική εκστρατεία.

Η Συντονιστική Επιτροπή  καλεί αύριο Σάββατο, στις 5 το απόγευμα, σύσκεψη με τη συμμετοχή των Εργατικών Κέντρων, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων σωματείων, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν με τη διαρκή παρουσία τους τον αγώνα που εξελίσσεται με κέντρο το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ο αγώνας για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση,

για την ελευθερία της ενημέρωσης και για τη δημοκρατία συνεχίζεται.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

-Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών

-Ένωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου

-Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών

-Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου4

14/05/2013

http://syndicalaizer.wordpress.com

Χρειάστηκε να απειληθεί με λουκέτο η ΕΡΤ για να γίνει μιά σειρά εκπομπών της προκοπής !

Η απεργία συνεχίζεται

Αυτό θα ήταν το πρωτοσέλιδο της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» ΑΝ κυκλοφορούσε. Δεν κυκλοφόρησε όμως. Εμείς οι εργαζόμενοι στην «Ε», την «Κ.Ε.», και το enet πειθαρχούμε στην απόφαση των πρωτοβάθμιων σωματείων και απεργούμε, «ζητώντας να ματαιωθεί η πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει η ΕΡΤ», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση για τη συνέχιση της απεργίας.

Δεν μπορούμε όμως να μην καταγγείλουμε τις αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, αλλά και σε όλους τους κλάδους εργαζομένων στα ΜΜΕ, από την κυριαρχία στο Διαδίκτυο δήθεν απεργιακών, στην ουσία όμως απεργοσπαστικών δελτίων, όπως και από την κυκλοφορία σχεδόν όλων των σαββατιάτικων και κυριακάτικων εκδόσεων.

Σε μια εποχή όπου θεμελιώδη δικαιώματα καταπατούνται, όπου οι αγώνες ποινικοποιούνται και λοιδωρούνται, είναι καθήκον μας να υπερασπίσουμε τις συλλογικότητές μας.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι παραβλέπουμε τις ευθύνες των συνδικαλιστικών μας σωματείων (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ), όταν:

-απέναντι στη λογοκρισία της κυβέρνησης που κλείνει την ΕΡΤ, φιμώνουν δια της απεργίας κανάλια, ραδιόφωνα και Τύπο, εμποδίζοντας πληθώρα κριτικών φωνών να ακουστούν

-κάνουν τα στραβά μάτια όταν, σε ολόκληρη τη διάρκεια της εβδομάδας, στήνονται σε εφημερίδες απεργοσπαστικοί μηχανισμοί που ετοιμάζουν σαββατιάτικα και κυριακάτικα φύλλα, παρά την απεργία

-«νουθετούν» τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αποφάσεις των σωματείων, επιβάλλοντας ποινές διαγραφής τριών μηνών από τις ενώσεις, μην τολμώντας να πιέσουν για άμεσο κλείσιμό τους στη διάρκεια της απεργίας

-εθελοτυφλούν μπροστά στην πραγματικότητα, που δείχνει πως τα μόνα μέσα που θα σεβαστούν την απεργία είναι αυτά που έχουν διαφορετική φωνή, αφήνοντας τους αναγνώστες, θεατές και ακροατές να γίνονται βορά συστημικών απόψεων, χωρίς καμιά αντιπαράθεση.

Ο αγώνας της ΕΡΤ είναι και δικός μας. Για την υπεράσπιση της πολυφωνίας, της ελευθεροτυπίας, της δημοκρατίας.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=369574

Συνεχίζουμε την απεργία σε όλη την Eλλάδα

Η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων Eνώσεων στο χώρο του Τύπου, συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, που έχει γίνει το κέντρο του συλλογικού μας αγώνα. Ομόφωνα αποφάσισε τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά  μέσα της χώρας και σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της περιφέρειας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία και τα Γραφεία Τύπου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ματαιωθεί η πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας τηλεόρασης, της ελευθερίας της ενημέρωσης, της δημοκρατίας αλλά και του ίδιου του δικαιώματος της απεργίας.

Η Συντονιστική Επιτροπή  καλεί τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και τους συναδέλφους στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα να περιφρουρήσουν την κινητοποίησή μας και να αποτρέψουν προσπάθειες της εργοδοσίας να σπάσει την απεργία με το πρόσχημα της αναφοράς στις εξελίξεις περί την ΕΡΤ.

Η Συντονική Επιτροπή  επαναλαμβάνει την προτροπή στα ηλεκτρονικά μέσα να αναμεταδίδουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Καλούμε επίσης όσους ραδιοφωνικούς σταθμούς το επιθυμούν, να εκπέμψουν πρόγραμμα για τις εξελίξεις γύρω από τον απεργιακό αγώνα μέσα από τις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.

Η Συντονική Επιτροπή  καταγγέλλει τους εκδοτικούς ομίλους που επιχειρούν να εκδώσουν απεργοσπαστικά φύλλα, εξαπολύοντας εκστρατεία εκφοβισμού και εκβιασμού των εργαζομένων. Προειδοποιεί με πειθαρχικό έλεγχο τα διευθυντικά στελέχη και όσους άλλους πρωτοστατούν στην απεργοσπαστική εκστρατεία.

Η Συντονική Επιτροπή  καλεί αύριο Σάββατο, στις 5 το απόγευμα, σύσκεψη με τη συμμετοχή των Εργατικών Κέντρων, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων σωματείων, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. 

Καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν με τη διαρκή παρουσία τους τον αγώνα που εξελίσσεται με κέντρο το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ο αγώνας για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση,

για την ελευθερία της ενημέρωσης και για τη δημοκρατία συνεχίζεται.

Τα Δοιηκητικά Συμβούλια 

-Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών

-Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης

-Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

-Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου

-Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών

-Ένωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου

-Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών

-Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης

-Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων

-Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών

-Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

-Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

-Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος

-Ένωση Προσωπικού Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου

 Αθήνα,14 Ιουνίου 2013

http://syndicalaizer.wordpress.com

Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας ΟΤΕ»

Η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ και στην προσπάθειά της να περάσει αυτή την πολιτική χρησιμοποιεί με πολλούς και διάφορους τρόπους τον ΟΤΕ.

Η κυβέρνηση από προχθές έδωσε εντολή να κόψει όλα τα τηλεπικοινωνιακά κυκλώματα (τηλεόραση, τηλέφωνα Internet κλπ) προκειμένου να επιτύχει τη σιγή και το μαύρο στην ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με τη μαζική τους συμμετοχή και παρουσία στα επίμαχα κτίρια του οργανισμού που περνάνε τα κυκλώματα, που γίνονται οι ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις.

Η διοίκηση του ΟΤΕ από την άλλη μεριά αποδεχόμενη το ρόλο του χωροφύλακα που της ανέθεσε η κυβέρνηση  υλοποίησε με σχολαστικότητα και «εφευρετικότητα», ότι παράνομα και αντισυνταγματικά της ζητήθηκε για τα κυκλώματα και τις τηλεπικοινωνιακές γραμμές της ΕΡΤ.

Σήμερα συνεχίζει να παίζει το ρόλο αυτό και αποφάσισε να μη δώσει τις τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις τις οποίες έχει ζητήσει η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στην ΕΡΤ (ΠΟΣΠ – ΕΡΤ) για να καλύψει τις τηλεπικοινωνιακές της ανάγκες.

Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον οργανισμό και είναι βέβαιο ότι η διάσταση που θα δοθεί από έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, από ελληνικούς και διεθνείς φορείς όπως η EBU και η ITU θα δυσφημήσει τον ΟΤΕ τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.

Καλούμε τη διοίκηση έστω και τώρα να αναθεωρήσει την απόφασή της και να ικανοποιήσει το αίτημα της ΠΟΣΠ – ΕΡΤ δίνοντας τις τηλεπικοινωνιακές γραμμές που έχουν ζητηθεί.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1476372

Ο 98FM πήγε στην ΕΡΤ

Τρίτη μέρα εκπομπών μέσα από το ραδιομέγαρο.
Μας ακούτε ζωντανά στο  www. radio98fm.org και στους 93.8 στη μπάντα των fm.

Χέστηκαν οι χουντικοί και έστειλαν μπάτσους να φυλάνε τη DIGEA

Τρομαγμένοι από την αντίδραση ενάντια στη λογοκρισία της Digea, οι μπάτσοι έσπευσαν στα γραφεία της στο Μαρούσι.

Ήδη υπάρχει (19:30 βράδυ Παρασκευής) παρκαρισμένη κλούβα με ταβλαδόρους ΜΑΤάδες και περιμετρικά κυκλοφορεί συμβατικό της ασφάλειας και δύο γελοίοι ασφαλίτες με παπάκια (έχουν κάνει τόσους κύκλους το τετράγωνο που ακόμα και ο πλέον αδαής και άμαθος έχει πάρει είδηση).

Αυτή είναι η πολυδιαφημισμένη νομιμότητα της χούντας – προστατεύει αυτούς που κλείνουν μεταδόσεις κατά παραγγελία…

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1476325

Μπροστά χωρίς ταλαντεύσεις…

Την Πέμπτη το διασωματειακό, με αντιπροσωπεία του, ζήτησε από εργαζόμενους της ΕΡΤ (δημοσιογράφους και άλλες ειδικότητες) που έκαναν συνέλευση με θέμα την καλύτερη οργάνωση της απεργίας (περιφρουρήσεις, εξωστρέφεια, κλπ) να προτείνουν στο διασωματειακό τι θα επιθυμούσαν να αποφασίσει για τις εφημερίδες της Κυριακής. Ακούστηκαν δύο απόψεις, μια ήταν υπέρ να βγουν τα κυριακάτικα (υπέρ της επιχειρηματολόγησαν και συνάδελφοι προσκείμενοι στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ) και μια όχι, αντιπροτείνοντας την έκδοση απεργιακού φύλλου (την εισηγήθηκαν συνάδελφοι από την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή και την υιοθέτησε η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων).
Ακολούθως, μετά από αυτή την απόφαση, όσοι υποστήριζαν την πρόταση για έκδοση των κυριακάτικων, άρχισαν να αποχωρούν από την εξέλιξη της συζήτησης της υπόλοιπης ατζέντας.
Η πρόταση μεταφέρθηκε στο διασωματειακό, το οποίο «κατάφερε» να συνεδριάζει δύο μέρες για να αποφασίσει τι θα κάνει, όταν πια δεν θα μπορούσε να το κάνει.  Για τους μνημονιακούς που έχουν κάνει την κωλυσιεργία επιστήμη, δεν χρειάζεται καν να αναφερθούμε. 
Στη συνεδρίαση του διασωματειακού ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, που αρχικά είχε εκφράσει επιφυλάξεις για την ορθότητα της πιθανής απόφασης για απεργία στα κυριακάτικα,  πρότεινε να μην τιμωρηθούν οι εφημερίδες που στηρίζουν την απεργία και να βγουν τη Δευτέρα. Αν και δεν τις ονομάτισε, φανταζόμαστε, ότι θα αναφέρονταν στην εφημερίδα των συντακτών, την Αυγή και τον Ριζοσπάστη (οι απολυμένοι του οποίου, μάλλον θα έχουν διαφορετική προσέγγιση). Αντίστοιχη άποψη για «να μην τιμωρηθούν οι εφημερίδες της αριστεράς», εξέφρασαν και άλλοι.
Τώρα ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, πχ η ομοσπονδία τύπου και χάρτου κατηγορεί την ΕΣΗΕΑ για λειψή προετοιμασία της απεργίας και περιφρούρησης στα κυριακάτικα και ότι συκοφαντεί το ΠΑΜΕ, που έχει δυνάμεις στα τυπογραφεία, επιχειρώντας να του φορτώσει το βάρος της περιφρούρησης. Σωστή η κριτική στο πρώτο μισό, αλλά υπέρ της έκδοσης κυριακάτικων τάχθηκαν και οι συνάδελφοι που ασκούν τη συγκεκριμένη κριτική. Η τελική υιοθέτηση της πρότασης για απεργία και στα κυριακάτικα, που «σκάλωσε» για δύο μέρες σε συνεδρίαση, άφησε τα όποια περιθώρια στην εργοδοσία για να κάνει τα δικά της.

Στις δύσκολες ώρες που περνάμε, δεν είναι χρήσιμο να διευκολύνονται τα παραρτήματα της συγκυβέρνησης στα συνδικάτα, από τις αμφιταλαντεύσεις της αριστεράς. Απαιτείται ενότητα, αποφασιστικότητα και όχι «κρατήματα» και πισωγυρίσματα.

http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Κι όμως, οι εκδότες πιέζουν τους στημένους σαν λεμονόκουπες εργαζόμενους για να βγουν τα κυριακάτικα φύλλα

(από ανεπίσημη ενημέρωση, οι πληροφορίες είναι έγκυρες)

Αύριο σκοπεύουν απεργοσπαστικά να εκδόσουν το πρώτο θέμα, το βήμα της κυριακής και την καθημερινή (τουλάχιστον).
Έξω από τα τυπογραφεία Πήγασος και Ιριδα έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις για να περιφρουρήσουν την έκδοση των εφημερίδων.
Σκοπός μας είναι να αποτρέψουμε την έκδοση αυτών των φύλλων κάτι το οποίο μπορεί να γίνει μόνο με μια δυνατή απάντηση στους χώρους έκδοσης.
Για μην πουλήσουν ούτε ένα κυριακάτικο απεργοσπαστικό φύλλο. Να μην τους αφήσουμε να πλουτίσουν στο κουφάρι της ΕΡΤ!
‘Ηδη έχουν συγκεντρωθεί απεργοί που καλούν με μεγάφωνα όσους εργάζονται να σταματήσουν την εκτύπωση.

Μερικές αταξινόμητες επιπλέον ειδήσεις

-1.000.000 θεατές παρακολούθησαν χτες τη μετάδοση του απεργιακού προγράμματος της ΕΡΤ μέσω της ιστοσελίδας της EBU, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους. Οι μισοί από την Ελλάδα.
-Σχεδόν σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν έστω και περιστασιακά μερικοί πομποί της ΕΡΤ που μεταδίδουν το τηλεοπτικό και το ραδιοφωνικό απεργειακό πρόγραμμα των εργαζομένων.
-Το κλειδί της επιτυχημένης μετάδοσης δεν είναι τόσο η αναμετάδοση από την EBU αλλά η προνοητικότητα των τεχνικών να μην ξηλώσουν τα αναλογικά μηχανήματα, τα έβγαλαν ξανά σε χρήση όσα είχαν αποσυρθεί, αλλά και αναδρομολόγισαν τις μεταδόσεις.
-Το μυστικό δεν είναι άλλο από την μετάδοση από κορυφή σε κορυφή βουνού. Οι τεχνικοί διατηρούν μυστικό τον τρόπο εξόδου του σήματος προς το πρώτο βουνό.
-Οι μπάτσοι επιχείρησαν χτες να τρομοκρατήσουν ένα ιδιωτικό συνεργείο μεταδόσεων που πήγαινε για τηλεοπτική κάλυψη στην ΕΡΤ. Τους σταμάτησαν στο δρόμο και τους πήγαν στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων. Ανάμεσά τους κι ένας συνδικαλιστής της Ροσινάντε. Αναγκάστηκαν αν τους αφήσουν ελεύθερους μετά από μερικές ώρες.
-Με ομόφωνη απόφαση θα εκδοθεί το απεργειακό φύλλο της ΕΣΗΕΑ «Αδέσμευτη Γνώμη».
-Στις Σέρρες τα μεγάφωνα του δήμου που προορίζονται για εοραστικές εκδηλώσεις μετέδιδαν όλη μέρα το πρόγραμμα της ΕΡΤ.
-Για τρίτη μέρα οι καθαρίστριες και οι επισκέπτες καθαρίζουν το κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Οι καθαρίστριες δουλεύουν εθελοντικά.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: