Οι κομματικές μπούρδες της ΕΣΗΕΑ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου συνεδρίασε σήμερα Κυριακή, 16/6/2013, και επαναβεβαίωσε την απόφασή της για την απεργιακή κινητοποίηση κατά του πραξικοπηματικού λουκέτου στην ΕΡΤ σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα, η οποία συνεχίζεται.

Καταγγέλλει την εκστρατεία εκφοβισμού και εκβιασμού των εργαζομένων και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που έστησαν εκδότες και καναλάρχες, οι οποίοι συντάσσονται με τον τρόπο αυτό με την προκλητική, αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου χαιρετίζει την αγωνιστική συμμετοχή όλων των συναδέλφων που, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των εργοδοτών, έδειξαν την αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους της ΕΡΤ. Χαιρετίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι έντεκα εφημερίδες δεν κυκλοφόρησαν, σεβόμενες το δικαίωμα στην απεργία και τις αποφάσεις των σωματείων.

Για τον λόγο αυτό, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να δώσει σήμερα στους συναδέλφους που εργάζονται στις εφημερίδες οι οποίες σεβάστηκαν το δικαίωμα στην απεργία την άδεια να εργαστούν για την έκδοση εν δυνάμει απεργιακών φύλλων. Η απόφαση αυτή αφορά τις εφημερίδες, με αλφαβητική σειρά:

ΑΥΓΗ

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ

ΕΠΟΧΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΚΕΡΔΟΣ

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΠΡΙΝ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΤΟ ΧΩΝΙ

Η απεργία σε όλα τα άλλα μέσα, έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά, συνεχίζεται σύμφωνα με τους όρους που έχει κηρυχθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή για τα ηλεκτρονικά μέσα, και από τις τέσσερις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ) για τις εφημερίδες, μέχρι να υπάρξει νεότερη απόφαση.

Σημειώνουμε ότι, στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι Ενώσεις μας επιτρέπουν:

  1. Την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ.
  2. Την μετάδοση προγράμματος από τον χώρο της ΕΡΤ σχετικά με τις κινητοποιήσεις και τις εξελίξεις για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Και
  3. Τη μετάδοση έως τριών 5λεπτων δελτίων ειδήσεων την ημέρα, επικεντρωμένων αυστηρά στα ζητήματα των κινητοποιήσεων και των πολιτικών εξελίξεων που σχετίζονται με το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ, και με τη συμμετοχή μόνον του απολύτως αναγκαίου προσωπικού.

 

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ και στο πλαίσιο του παραπάνω σκεπτικού, η συγκεκριμένη απόφαση επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα από τις Ενώσεις μέλη της ΠΟΕΣΥ.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

16 Ιουνίου 2013

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

http://www.esiea.gr/gr/index.html

Με 1 λευκό, 4 κατά, 5 υπέρ  στη συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ συνεχίζονται οι επαναλαμβανόμενες 24άωρες απεργίες. Η οριακή επικράτηση του αγωνιστικού μετώπου είναι το αποτέλεσμα κοματικών πιέσεων να λήξει το θέμα τώρα. Κατατοπιστική η παρακάτω ανακοίνωση:

Χρειάστηκε να σφαγιαστούν 2.500 εργαζόμενοι μέσα σε μια νύχτα και να πέσει μαύρο στη δημόσια τηλεόραση, προκειμένου να κηρύξουν επιτέλους τα σωματεία του Τύπου τη γενική απεργία που τόσο καιρό ζητούσε η αγωνιζόμενη βάση. Και προς απάντηση όλων, τα κομμάτια της κοινωνίας που τρία χρόνια τώρα έχουν νιώσει στο πετσί τους το success story του μνημονίου, δεν άρχισαν να γκρινιάζουν για το περιβόητο «έλειμμα ενημέρωσης», το οποίο πολλοί, από τα δεξιά και από τα αριστερά, συνήθως επικαλούνται προκειμένου να δικαιολογήσουν την ανάσχεση κινητοποιήσεων. Αντίθετα, εργαζόμενοι και απολυμένοι από όλους τους κλάδους θωράκισαν με την αλληλεγγύη τους τον αγώνα των εργαζομένων/απολυμένων της ΕΡΤ, διεκδικώντας ταυτόχρονα να ακουστεί η μέχρι τώρα αποκλεισμένη από την κρατική λογοκρισία και τα κυρίαρχα ΜΜΕ φωνή τους.

Μπροστά σε αυτό, ολόκληρος ο εργοδοτικός και απεργοσπαστικός μηχανισμός τέθηκε άμεσα σε πλήρη λειτουργία, προκειμένου να σπάσει τη συνέχιση της απεργίας. Έτσι, οι εργολάβοι της ενημέρωσης έβγαλαν πρώτα υπό την περιφρούρηση των ΜΑΤ τα απεργοσπαστικά κυριακάτικα φύλλα τους, και τώρα καλλιεργούν κλίμα να σπάσει η απεργία και στα κανάλια. Γιατί αφού εξασφάλισαν τα διαφημιστικά τους έσοδα πουλώντας τη «σακούλα» με τα cd και τις ταινίες, πρέπει τώρα να διαχειριστούν και την κυβερνητική κρίση, ενόψει της συνάντησης των τριών εταίρων τη Δευτέρα. Κι αν οι εργαζόμενοι της κρατικής ΕΡΤ «είχαν το θράσσος» τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να απεργούν και να μην προβάλλουν το «αναπτυξιακό» έργο της κυβέρνησης, όπως πχ έγινε πρόσφατα με το ταξίδι του Σαμαρά στην Κίνα, ευτυχώς υπάρχουν αδέσμευτοι υπάλληλοι του Μπόμπολα και του Αλαφούζου, σαν τον Πρετεντέρη και τον Πορτοσάλτε, να καλύψουν το κενό.

Ελπίζουμε τα σωματεία του κλάδου να γνωρίζουν καλά πως μπροστά σε αυτές τις πιέσεις δεν έχουν το περιθώριο να κάνουν ούτε βήμα πίσω. Κάτι προτάσεις για «ανοιχτά μέσα για να φτάσει η άποψή μας στον κόσμο», κάτι παιχνίδια για εξαιρέσεις «προκειμένου να μην τιμωρηθούν οι καλοί που σέβονται την απεργία», κάτι απόψεις του τύπου «να άρουμε την απεργία αφού έχει σπάσει στην πράξη», να ξέρουν πως θα συναντήσουν όχι μόνο τη χλεύη, αλλά και την οργή των αγωνιζόμενων ανθρώπων. Γιατί αυτή η απεργία δεν είναι ούτε των ανταγωνιζόμενων συνδικαλιστικών παρατάξεων, ούτε των κομματικών μαγαζιών που θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά τον αγώνα, ούτε όσων επιχειρούν να φτιάξουν μέσα στην κρίση τα «νέα τζάκια» της ενημέρωσης.

Αυτή η απεργία είναι των 2.500 χιλιάδων απολυμένων της ΕΡΤ, των 5.000 απολυμένων από τα ΜΜΕ στα τρία χρόνια του μνημονίου, των χιλιάδων εργαζόμενων που εκβιάστηκαν με ατομικές συμβάσεις εργασίας, των απολυμένων που αρνήθηκαν να τις υπογράψουν, των χιλιάδων επισφαλώς εργαζομένων με μπλοκάκια και αποκλεισμένων από τα σωματεία. Αυτή η απεργία είναι των χαλυβουργών, των ναυτεργατών, των εργαζομένων του Μετρό, των επιστρατευμένων καθηγητών, είναι των εργαζόμενων όλων των κλάδων που 5 μέρες τώρα στέκονται αλληλέγγυοι στον απεργιακό μας αγώνα.

Δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος λοιπόν πέρα από τη συνέχιση και την περιφρούρηση της απεργίας. Κι αν τα σωματεία δε γνωρίζουν κατά πού πέφτουν τα κανάλια και τα τυπογραφεία, αν δεν γνωρίζουν πώς να οργανώσουν μια περιφρούρηση, με αποτέλεσμα να βλέπουμε σήμερα τα απεργοσπαστικά φύλλα στα μανταλάκια, ας ζητήσουν διευθύνσεις και τεχνογνωσία. Γιατί αυτή τη στιγμή, που παίζεται το μέλλον ολόκληρου του κλάδου, που παίζεται το μέλλον ολόκληρης της κοινωνίας, δεν θα υπάρχει ανοχή για τίποτα άλλο, πέρα από τη σιωπή στα μικρόφωνα των παπαγάλων της εξουσίας.

ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΕΣΟ
 
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
Οι ξεπουλημένοι πάντως φάνηκαν και αλλού. Την αναστολή της απεργίας των δημοσιογράφων αποφάσισαν οι Ενώσεις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς και Εύβοιας. Σύμφωνα με το lamiastar.gr η απόφασή των Ενώσεων πάρθηκε μετά από την κυκλοφορία των κυριακάτικων εφημερίδων και την αδυναμία, όπως αναφέρει, της ΠΟΕΣΥ να περιφρουρήσει τις κινητοποιήσεις.
Το παιχνιδάκι με την περιφρούρηση κατήγγειλε από προχτές η ομοσπονδία υπαλλήλων τύπου και χάρτου λέγοντας πως σκόπιμα αφέθηκαν κάποιοι να δουλέψουν και να βγουν τα απεργοσπαστικά φύλλα, ενώ δεν υπάρχει περιφρούρηση της απεργίας.
Η «σεβαστή» τάξη των οσφιοκαμπτών, γλυφτών και σφουγγοκωλάριων δημοσιογράφων εξακολουθεί να ακμάζει.
Ενα video μόνο σαν απάντηση. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που φώναζε συνθήματα έξω από το σπίτι του Γερμανού πρέσβη.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: