Εξελίξεις από το απεργιακό μέτωπο της ΕΡΤ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου συνεδρίασε σήμερα, 17/6/2013 και προχώρησε σε έναν πρώτο απολογισμό του μέχρι τώρα αγώνα, με επίκεντρο το πραξικοπηματικό λουκέτο στην ΕΡΤ. Η Συντονιστική Επιτροπή χαιρετίζει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους δημοσιογράφους, τεχνικούς, και διοικητικούς όλου του κλάδου, αλλά και όλους τους πολίτες που, με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις, έχουν μετατρέψει το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ σε σύμβολο του αγώνα για τη δημοκρατία, τη δημόσια τηλεόραση, την ελευθερία της ενημέρωσης.

Παρά τις πρωτοφανείς αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς της εργοδοτικής πλευράς, που χωρίς ταλαντεύσεις επέλεξε στρατόπεδο και οργάνωσε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, η κινητοποίηση του κλάδου πέτυχε μια πρώτη σημαντική νίκη. Η νίκη αυτή αντανακλάται στις συνθήκες πολιτικής κρίσης που δημιουργήθηκαν με επίκεντρο την ΕΡΤ, στην καταδίκη του πραξικοπηματικού λουκέτου από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης, όπως φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις, στις πρωτοφανείς διεθνείς αντιδράσεις, και στην προσπάθεια αναδίπλωσης της κυβέρνησης προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου, ενόψει των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, που ορίζονται κυρίως από την προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης και από την αναμενόμενη αύριο απόφαση του ΣτΕ για αναστολή εκτέλεσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία επιβλήθηκε το λουκέτο στην ΕΡΤ, αποφάσισε την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης από σήμερα, Δευτέρα 17/6 και ώρα 18.00 για τουλάχιστον ένα 24ωρο. Η απόφαση ισχύει για όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της χώρας και για όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της περιφέρειας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία και τα Γραφεία Τύπου.

Η Συντονιστική Επιτροπή και τα Διοικητικά Συμβούλια ομοσπονδιών και ενώσεων βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση αναμένοντας τις πολιτικές εξελίξεις, την απόφαση του ΣτΕ για τη νομιμότητα ή όχι του κυβερνητικού πραξικοπήματος κατά της ΕΡΤ και άλλων οργανισμών και υπηρεσιών του Δημοσίου, καθώς και τις θέσεις των μεγάλων Συνδικάτων και Ομοσπονδιών των άλλων κλάδων.

Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ θα παραμείνει ζωντανή.

Δεν κάνουμε πίσω. Ξέρουμε ότι μετά την ΕΡΤ προγραμματίζουν νέο μακελειό και στα ιδιωτικά ΜΜΕ, νέες απολύσεις, νέα σφαγή των δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασής μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τελευταία ενημέρωση: 06/17/2013

http://www.esiea.gr/gr/index.html

Με δυό λόγια η ΕΣΗΕΑ έληξε την απεργία τη Δευτέρα το απόγευμα ενώ από τη Δευτέρα το πρωί δούλευαν όλα τα ΜΜΕ κανονικά.

Αν απορείτε γιατί, είναι απλό, ενόψει κυβερνητικών εξελίξεων αμολήθηκαν όλα τα κορπόσκυλα του ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ και στην ΕΣΗΕΑ προσπαθώντας να το λήξουν. Η χούντα διαδίδει παντού πως θα προκύψουν εξελίξεις, που δεν λέει, στην EBU, στον τρόικα, στους Γερμανούς, στους απεργούς….

Τα ιδιωτικά κανάλια στρέφονται δικαστικά εναντίον της ΕΡΤ

Όπως ενημέρωσε μιλώντας στην εκπομπή των εργαζομένων στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος Δ. Περπατάρης,  οι καναλάρχες ζητούν δικαστική απαγόρευση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην ΕΡΤ – χωρίς να είναι καν εκείνοι οι εργοδότες τους!

Όπως είπε ο κ. Περπατάρης στις 11.30 π.μ. στις 1.30 μ.μ. θα εκδικαστεί «προσφυγή των ιδιωτικών καναλιών κατά των δημοσιογραφικών ενώσεων, της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΣΥ), της ένωσης των τεχνικών της ιδωτικής τηλεόρασης, αλλά και της ΠΟΣΠΕΡΤ, και ζητάνε την συλλήβδην απαγόρευση όλων των απεργιακών κινητοποιήσεων στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων – και για πρωτη φορά στην ιστορία – της δικαστικής απαγόρευσης όλων των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ, δηλαδή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, χωρίς δηλαδή να είναι ο φυσικός εργοδότης τους. Παρεμβαίνουν για πρώτη φορά και ζητάνε να απαγορευθούν οι κινητοποιήσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

  http://left.gr

Πράσινοι φρουροί στο ραδιομέγαρο

Πράσινοι φρουροί στο ραδιομέγαρο
…Από το πρώτο 24ωρο είχε γίνει σαφές ότι η κατάληψη του ραδιομεγάρου δεν αφορούσε μόνο τους εργαζομένους της ΕΡΤ αλλά τη δημοκρατία, την ελευθερία και τη διαχείριση των δημοσίων αγαθών. Τα πολιτικά γραφεία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ συνειδητοποιούσαν ότι καθώς η ΕΣΗΕΑ κατάφερε να μπλοκάρει το μηχανισμό προπαγάνδας της Τρόικας, με την απεργία στα ΜΜΕ, το άνοιγμα των μικροφώνων της ΕΡΤ στην κοινωνία απειλούσε άμεσα όχι μόνο την επιβίωση της κυβέρνησης αλλά ολόκληρης της μνημονιακής πολιτικής….

Η ανησυχία των κυβερνώντων άρχισε να μετατρέπεται σε πανικό καθώς η ΕΤ3 έδινε δείγματα γραφής για το τι μπορεί να σημαίνει δημόσια τηλεόραση. Με απόλυτο επαγγελματισμό οι συνάδελφοι παρουσίασαν τις περιπτώσεις της ΒΙΟΜΕ αλλά και της μάχης που δίνουν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής απέναντι στην καναδική πολυεθνική Eldorado ενώ είχαν συνεχή ενημέρωση και ανταποκρίσεις από την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Στην Αθήνα η ΝΕΤ, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων, έχασε πολύτιμο χρόνο ομφαλοσκοπόντας, τη στιγμή που ο κόσμος απ’ έξω της ζητούσε να μετατραπεί σε αυτό που θα έπρεπε να είναι – ένα βήμα για τους αποκλεισμένους των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι δημοσιογράφοι του καναλιού έφτασαν να παρουσιάζουν ακόμη και τα πρωτοσέλιδα των απεργοσπαστικών εφημερίδων, τα οποία κυκλοφόρησαν με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τη στιγμή που άλλοι συνάδελφοί τους έδιναν μάχη για να κυκλοφορήσουν το απεργιακό φύλλο που στήριζε την ΕΡΤ.

Από το βράδυ της Παρασκευής όμως η κατάσταση άρχισε και εδώ να βελτιώνεται με θεαματικούς ρύθμούς. ..

Ήταν προφανές ότι η επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου- ο περιπλανώμενος θίασος με επικεφαλής των Μουρούτη – έπρεπε να περάσει στο περιθώριο και να αναλάβουν δράση οι δυνάμεις που εδώ και αρκετές δεκαετίες αναλαμβάνουν να σβήνουν κάθε ξέσπασμα κοινωνικής οργής για λογαριασμό των εκάστοτε οικονομικών ελίτ: το ΠΑΣΟΚ, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Όσοι παρακολούθησαν τη γενική συνέλευση των συνδικαλιστών το απόγευμα του Σαββάτου συνειδητοποίησαν ότι ενώ η βάση καλούσε απεγνωσμένα σε γενική απεργία, η οποία θα μπορούσε να ανατρέψει άμεσα την κυβέρνηση, οι δυο μεγάλες συνδικαλιστικές ενώσεις απέφευγαν να δεσμευτούν και προσπαθούσαν να ροκανίσουν τον χρόνο για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα άνθρωποι του Βενιζέλου, όπως η Αφροδίτη Αλ Σαλεχ, είχαν στρατοπεδεύσει στο ραδιομέγαρο και προετοίμαζαν την επικοινωνιακή αντεπίθεση μαζί με διευθυντικά στελέχη της ΕΡΤ που έκαναν αιφνιδίως την επανεμφάνισή τους. Το ΠΑΣΟΚ είχε κάθε λόγο να παίξει αυτό το παιχνίδι καθώς από τη μια παρουσιαζόταν ως η δύναμη που ζητά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ αλλά ταυτόχρονα απασφάλιζε τον πραγματικό εκρηκτικό μηχανισμό: το ενδεχόμενο δηλαδή η ΕΡΤ να μετατραπεί σε κέντρο αγώνα για το σύνολο της κοινωνίας.

Το τι ακριβώς σχεδιαζόταν έγινε σαφές όταν η Ελλη Στάη ξάφνιασε τους εργαζόμενους εμφανιζόμενη στο κεντρικό στούντιο μαζί με ένα από τα πλέον φιλομνημονιακά και πράσινα πάνελ που έχουν στηθεί στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Αξίζει να δούμε μερικά από τα πρόσωπα κλειδιά της πράσινης φρουράς που κατσικώθηκε στο στούντιο και να θυμηθούμε ορισμένες από τις θέσεις τους.

Πρώτος και καλύτερος ο σύζυγος της υποψήφιας με το ΠΑΣΟΚ Άννας Νταλάρα – ο άνθρωπος που γιουχάρεται και γιαουρτώνεται στις συναυλίες του ύστερα από την στήριξη που παρείχε στα μνημόνια και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Απέναντι του ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Χειμωνάς ο οποίος δεν εξελέγη αλλά τοποθετήθηκε στη θέση του γραμματέα πολιτισμού. Πρόκειται για τον συγγραφέα που πίστευε ότι όσοι ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση για το θάνατο των παιδιών από το μαγκάλι στη Λάρισα “γούσταραν” με το θάνατο τους γιατί έτσι θα μπορούσαν ” να στηρίξουν την επανάστασή τους”. Είναι ο ίδιος δε που σατίριζε τα κρούσματα ασιτίας στα σχολεία μιλώντας για “τα παιδάκια που λιποθυμούν από ασιτία επειδή οι γονείς τους δεν έχουν να τους πάρουν κόρνφλεϊκς”.

Στο στούντιο βρισκόταν επίσης ο Θανάσης Τσεκούρας, από το απεργοσπαστικό Εθνος, ο οποίος στο παρελθόν είχε διαγραφεί από την ΕΣΗΕΑ με το αιτιολογικό ότι σε προηγούμενη απεργία “παίρνοντας το μέρος της εργοδοσίας, εκτράπηκε σε ειρωνικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις και συκοφαντίες κατά των μελών του Δ.Σ”.

Στο πάνελ συμμετείχε και ο δημοσιογράφος Νίκος Φελέκης, σύζυγος της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, ο οποίος επίσης είχε διαγραφεί από την ΕΣΗΕΑ για δυο χρόνια. Στο παρελθόν δημοσιεύματα τον έφεραν  να προαλείφεται για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και να διατηρεί στενότατες σχέσεις με το περιβάλλον Παπανδρέου.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά και ο κόσμος που βρισκόταν έξω από το ραδιομέγαρο εξαγριώθηκε και σύμφωνα με δημοσιεύματα η Στάη έφυγε από την πίσω πόρτα. Το ερώτημα όμως παραμένει: Έχει καταλάβει κανείς από τις συνδικαλιστικές και κομματικές ηγεσίες της κοινοβουλευτικής Αριστεράς πόσο κοντά στην πτώση βρίσκεται η κυβέρνηση και κυρίως πόσο σαρωτικό θα ήταν το χτύπημα στην αντισυνταγματική πολιτική του μνημονίου εάν η κοινωνία διατηρήσει ένα μέσο έκφρασης σαν την ΕΡΤ;…

Αποσπάσματα από το http://info-war.gr

Απαντάμε στον αυταρχισμό με δημιουργία

Η πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, και ο τρόπος με τον οποίο έγινε, μας συγκλόνισε. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί βρεθήκαμε στο ραδιομέγαρο από την πρώτη στιγμή. Κάθε μέρα καταγράφουμε ότι βλέπουμε. Μοντάραμε γρήγορα 9 λεπτά για να μη σβηστούν από τη μνήμη μας όσα έγιναν την πρώτη μέρα. Αυτός είναι ο τρόπος αντίδρασής μας. Θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε.

Η sequence αποτελεί προπομπό του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που γυρίζουμε από την αρχή της κρίσης, τα τελευταία τρία χρόνια. Λέγεται AGORÁ – From Democracy to the Market, και αποτελεί διεθνή συμπαραγωγή μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων. Το AGORÁ θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2014.

Πολλούς Χαιρετισμούς

Γιώργος Αυγερόπουλος

http://www.exandasdocumentaries.com

Μυνήσεις εναντίον αγνώστων που έκλεισαν μηχανήματα εκπομπής στην Καλαμάτα

Μείζον πολιτικό θέμα δημιουργείται για την κυβέρνηση μετά την κατηγορηματική διαβεβαίωση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Καλαμάτας ότι δεν είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία για «την καταδρομική επιχείρηση» από αγνώστους στα όρη Λυκόδημος και Αετός, όπου υπάρχουν σε κτήριο κλειδωμένα τα μηχανήματα εκπομπής της ΕΡΤ, του καναλιού της Βουλής αλλά και του συνδρομητικού καναλιού NOVA.

 Ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας διαβεβαίωσε ότι κανένας αστυνομικός από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας δεν ήταν παρών (διότι δεν τους ζητήθηκε) στην διάρρηξη και καταστροφή της πόρτας του κτηρίου και συνεπώς αδυνατούν να απαντήσουν στο ερώτημα ποιός ή ποιοί ήταν αυτοί που διέκοψαν το σήμα της ΕΡΤ, του καναλιού της Βουλής και του συνδρομητικού καναλιού της NOVA.

Το θέμα είναι ακόμα πιο σοβαρό αφού κανένας εξειδικευμένος τεχνικός δεν ήταν παρόν στην γκανγκστερική και παράνομη αυτή ενέργεια. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει, αν τις παράνομες αυτές ενέργειες έδωσε εντολή να τις κάνουν δημόσιοι λειτουργοί και αν ζήτησε την συνδρομή παρακρατικών στοιχείων. Πάνω από όλα οφείλει να απαντήσει γιατί δεν ενημερώθηκε η Εισαγγελία προκειμένου να συντάξει πρωτόκολλο εισόδου και εξόδου από το κλειδωμένο κτήριο αλλά και γιατί δεν ζητήθηκε από τους τεχνικούς της ΕΡΤ που είναι χρεωμένοι με τα μηχανήματα και έχουν τα κλειδιά του κτηρίου να ανοίξουν το κτήριο και αν’ αυτού επιλέχτηκε η διάρρηξη με την καταστροφή της κλειδαριάς και της πόρτας.

Για όλους αυτούς τους λόγους μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Καλαμάτας ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάσης Πετράκος, καθώς και οι τεχνικοί της ΕΡΤ και ο συνεργάτης του συνδρομητικού καναλιού NOVA.
Με τη μηνυτήρια αναφορά ζητούν να διερευνηθεί ποιοι πήραν μέρος στην καταδρομική επιχείρηση στο όρος Λυκόδημο, καθώς και στο όρος Αετός της Μεσσηνίας και διέκοψαν το σήμα της ΕΡΤ, του καναλιού της Βουλής, αλλά και από υπερβάλλοντα ζήλο ή ασχετοσύνη και το σήμα του συνδρομητικού καναλιού NOVA και ζητούν να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες για τις παράνομες πράξεις που έγιναν.

 http://www.tharrosnews.gr 

Πορεία διαμαρτυρίας το μεσημέρι στη DIGEA

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι η πορεία-παρέμβαση της συνέλευσης εργαζoμένων, φοιτητών και ανέργων στα ΜΜΕ, καθώς και αρκετών αλληλέγγυων στα γραφεία της Digea στο Μαρούσι.

Η προσυγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο σταθμό του προαστιακού «Κηφισίας» και ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία της Digea. Αν και ξεκινήσαμε περίπου 70 άτομα, δεκάδες αλληλέγγυοι περίμεναν κοτά στην Digea ενισχύοντας κατά πολύ την παρουσία μας. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν απέναντι από τους διαδηλωτές, περιφρουρώντας για ακόμα μία φορά τα συμφέροντα των καναλαρχών. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν δυναμικά στο σημείο για αρκετή ώρα, πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα μπροστά από το μπλόκο των ΜΑΤ. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε τη μέρα που ξεκίνησε παράνομα η εκπομπή του σήματος της ΝΕΡΙΤ , που έκανε  την  πρώτη του εμφάνιση στη συχνότητα 48 UHF και 52 της ψηφιακής πλατφόρμας Digea.

http://katalipsiesiea.blogspot.gr

Σχολιαστές της είδησης συμπλήρωσαν:

Μία κλούβα γουρουνάκια είναι έξω από τη DIGEA από την προηγούμενη βδομάδα.

Συνθήματα που ακούστηκαν, «Κατειλημμένη ΕΡΤ, αγώνας διαρκείας – χαράσσεται ο δρόμος της ελευθερίας», «Η αλληλεγγύη όπλο των εργατών πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών», «Η αυτοοργάνωση των εργατών, θα γίνει ο τάφος των αφεντικών», «Απ’ τη Μεσογείων έως τις Σκουριές, ο εχθρός είναι το κράτος και οι καπιταλιστές», «10-100, χιλιάδες απολύσεις, των αφεντικών οι νέες επενδύσεις», «Μίσος ταξικό ξεφτίλες εργοδότες, στην εθνική ανάπτυξη ειμαστε προδότες» κλπ

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1477045

Ανοιχτή συνέλευση στην ΕΡΤ

16/6/2013
Η Ανοιχτή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πάρκινγκ της ΕΡΤ κατέληξε στα παρακάτω:

  1. Ζητάμε τη συνδιαμόρφωση της ροής του προγράμματος της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου της ΕΡΤ από τους εργαζόμενους  και την Ανοιχτή Συνέλευση που πραγματοποιείται καθημερινά στον περιβάλλοντα χώρο του Ραδιομεγάρου.
  2. Ζητάμε τη σύνδεση της ΕΡΤ με τους τοπικούς και διεθνείς κοινωνικούς αγώνες, κινήματα, δίκτυα αλληλεγγύης, συλλογικότητες, σωματεία βάσης εργαζομένων και ανέργων και την συμβολή της στη διαδικτύωσή τους.
  3. Ζητάμε την άμεση δημιουργία και διατήρηση σχέσεων επικοινωνίας της Ανοιχτής Συνέλευσης και των εργαζομένων της ΕΡΤ.
  4. Καλούμε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να τοποθετηθούν για τη στάση τους στην περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφασίσει να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης ΕΡΤ.

Όλες και Όλοι αύριο στην Ανοιχτή Συνέλευση, Δευτέρα 17/6/13, 17:00

στον περιβάλλοντα χώρο της ΕΡΤ

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1477013

Η κανονική ροή της   συνέλευσης   στην οποία συμμετείχε πάρα πολύς κόσμος (~500 άτομα) διακόπηκε οταν έγινε γνωστό ότι η Στάη έκανε εκπομπή με καλεσμένους τον διευθυντή της απεργοσπασίας του Έθνους Τσεκούρα, τον διαπλεκόμενο πασοκοδημοσιογράφο Ν. Φελέκη  και τον Νταλάρα… Εν πολλοίς, ο σκληρός πασοκικός απεργοσπαστικός μηχανισμός προσπάθησε να επιβάλλει την προπαγάνδα του μέσα στην κατειλημμένη ΕΡΤ.

Η αντίδραση από την ανοιχτή συνέλευση ήταν άμεση και η αγανάκτηση πολύ μεγάλη. Αγανάκτηση όχι μόνο για τη Στάη και τα λοιπά καθάρματα αλλά και γιατί αυτοί που ελέγχουν την πρόσβαση στο κτήριο και στα στούντιο δεν τους εμπόδισαν από το να κάνουν τη δουλειά τους ενώ αντιθέτως απαγορεύουν την πρόσβαση  σε όσους αλληλέγγυους δεν έχουν σχέση με κομματικούς και συνδικαλιστικούς μηχανισμούς, ενώ δεν έχουν κάνει καμία κίνηση προς τη ριζοσπαστικοποίηση του προγράμματος της ΕΡΤ στην Αθήνα.

Ακούστηκαν διάφορες προτάσεις από το να πάει μία επιτροπή 15-20 ατόμων μέχρι να κινηθεί όλη η συνέλευση προς το εσωτερικό του κτηρίου για να σταματήσει επιτέλους αυτή την αηδία. Τελικώς, έδεησαν να κατέβουν πολλοί μεγαλοσυνδικαλιστές από το «μέγαρο» -προφανώς γιατί θορυβήθηκαν- ενθυμούμενοι για πρώτη φορά για την ύπαρξη της ανοιχτής συνέλευσης, την οποία έχουν ούτως ή άλλως περιθωριοποιημένη, γεγονός που δείχνει ότι αντιμετωπίζουν την αλληλεγγύη εργαλειακά.

Αφού ενημέρωσαν ότι η Στάη και οι λοιποί φυγαδεύτηκαν και ότι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ τραμπουκίστηκε από τα τσιράκια τους η αγανάκτηση του κόσμου έσβησε δια της πυρόσβεσης.

Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο γεγονός στάθηκε αφορμή για την κληρωσή μιας αντιπροσωπείας 10 ατόμων η οποία ανέλαβε να θέσει υπόψη των εργαζομένων της ΕΡΤ το αίτημα για την απο κοινού συνδιαμόρφωση του προγράμματος, της ανάδειξης της κατειλημμένης ΕΡΤ και του προγράμματός της ως κέντρου αγώνα μέσω της προβόλης υλικού και της σύνδεσής της με άλλους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες και πρωτοβουλίες (στέκια, καταλήψεις, δίκτυα αλληλεγγύης, κλπ) και της ανάγκης δημιουργίας και ενίσχυσης της επικοινωνίας ανάμεσα στους εργαζόμενους και την ανοιχτή συνέλευση. Επιπλέον, ανέλαβε να θέσει το ερώτημα στους εργαζόμενους σχετικά με τη στάση που θα τηρήσουν σε περίπτωση ελιγμών από την πλευρά της κυβέρνησης και του ΣΤΕ.

Όταν οι αντιπρόσωποι της συνέλευσης μπήκαν στο κτήριο, ήλθαν σε επαφή με 2 δημοσιογράφους, οι οποίοι προφανώς δεν μπορούσαν να δεσμευτούν για κανένα από τα παραπάνω ζητήματα εκτός από το να δηλώσουν τη προσωπική διάθεσή τους να προωθήσουν τις προτάσεις της συνέλευσης στους δημοσιογράφους που είναι υπεύθυνοι για κάθε δίωρο μέσα στο πρόγραμμα. Το περιστατικό αυτό δείχνει πόσο προβληματικά και χρηστικά βλέπει την αλληλεγγύη η συνδικαλιστική ηγεσία της ΕΡΤ.

Συντάχθηκε κείμενο της ανοιχτής συνέλευσης το οποίο περιλαμβάνει τα παραπάνω αιτήματα και ερωτήματα προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Δυστυχώς, δεν είναι ακόμη διαθέσιμο ηλεκτρονικά.

Καλό θα ήταν όποιος το έχει να το ανεβάσει.

Προφανώς η παραπάνω περιγραφή αποτελεί προσωπική μαρτυρία και όχι επίσημη ανακοίνωση της ανοιχτής συνέλευσης.

Δείτε και δεύτερη ανταπόκριση στο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1477011

 Οι διορισμοί του Σαμαρά στην ΕΡΤ

 Ματίνα Ρίτσα.

Ειδική σύμβουλος για θέματα… επικοινωνίας… Υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, λαμπρό μέλος της γαλάζιας “στρατιάς συμβούλων” στην ΕΡΤ. Δεν έχει περάσει ούτε από έξω από το κτήριο της ΕΡΤ. Μισθός 3.500 χιλιάδες ευρώ.

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Συντονιστής αθλητικού ραδιοφωνικού προγράμματος. Κουμπάρος του διευθυντή Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κ. Γιώργου Μουρούτη. Μισθός 3.500 χιλιάδες ευρώ

Σταύρος Οικονομόπουλος

Εκ Μεσσηνίας, ειδικός σύμβουλος σε θέματα ραδιοφωνίας. Μισθός 3.500 χιλιάδες ευρώ

Γεώργιος Αντωνίου, συντονιστής Α προγράμματος της ΝΕΤ.

Κουμπάρος Αντώνη Σαμαρά. Μισθός 3.500 χιλιάδες ευρώ.

η λίστα των διορισμών φίλων Σαμαρά και ΝΔ

Μανούσος Καμπανέλης.

Διευθυντής γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ. Επάγγελμα γυμναστής, από Εύβοια…

Διευθυντής Γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Νίκου Σίμου(φωτο). Μέτοχος κατά 99% της εταιρείας  Μ.Ι.Καμπανέλλης και ΣΙΑ ΟΕ με διακριτικό τίτλο OKEANIS και web site http://www.okeanis.gr. Στους server της εταιρείας φιλοξενούνται οι προσωπικές σελίδες του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Σίμου Κεδίκογλου…  Μισθός 3.500 χιλιάδες ευρώ

Ανθή Σαλαγκούδη.

Κόρη του Γιώργου Σαλαγκούδη, πρώην βουλευτή και υφυπουργού ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας. Η εκπομπή της με τίτλο “136” κοστίζει περίπου ένα εκατομμύριο τον χρόνο. Εκτός από την εκπομπή, τον Σεπτέμβριο του 2012 προσελήφθη ως “προσωπικό ειδικών θέσεων”. Μισθός 3.500 χιλιάδες ευρώ.

Αντώνης Λιάρος, γνωστό τέκνο της φατρειάς του Μπόμπολα και δεξί χέρι του βενιζέλου. Μετά την παραίτηση του απο το μέγκα (εξαιτίας της καθόδου ως υποψήφιος βουλευτής με το μΠΑτΣΟΚ) προσελήφθη την επόμενη βδομάδα απο την ΕΡΤ με μισθό 3500.

πικάντικη πληροφορία: Ο Αντώνης ο Λιάρος δεν έχει πατήσει μετά την πρόσληψη του το πόδι του στο μέγαρο ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ (η κάρτα εισόδου του -για να περνάει τις μπάρες στο ισόγειο- παραμένει ακόμη στην γραμματεία τον κάτοχο της)

Πέρης Χαλάτσης.

Συνταξιούχος, (πρώην διευθυντής ειδήσεων του Alter;) προσωπικός φίλος του γενικού διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ, Αιμίλιου Λιάτσου.

Ο φίλος του κ διευθυντή κάνει την παραγωγή της εκπομπής “επτά” όμως για να μην του μειωθεί η σύνταξη, στα χαρτιά φαινόταν ως αρχισυντάκτης ο γιός του Δημήτρης Χαλάτσης, μόνο που το συγκεκριμένο διάστημα ο Δημητράκης ήταν φαντάρος…

Κόστος εκπομπής, 148.757.45 ευρώ

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1477056

Κύριε Σαμαρά,

Διάβασα με ιδιαίτερη προσήλωση το άρθρο σας στην εφημερίδα «Καθημερινή» και αναρωτήθηκα: Γιατί ξαφνικά γίνατε τόσο σκληρός με τα ίδια τα «παιδιά σας» στα οποία εδώ κι ένα χρόνο παραδώσατε, εν λευκώ, την ΕΡΤ;

Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ: «Μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις χωρίς να ξεβολευτούν οι βολεμένοι»;

Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε εκείνους που βολέψατε είτε εσείς ο ίδιος, είτε οι συνοδοιπόροι και εταίροι σας στην κυβέρνηση. Αναφέρεστε, προφανώς, στους 30 – αργόμισθους στην πλειοψηφία τους – ειδικούς συμβούλους και Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, που διορίσατε στην ΕΡΤ, από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων σας.

Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον κουμπάρο σας κ. Γιώργο Αντωνίου, τον οποίο διορίσατε με μηνιαίες αποδοχές 3.500 ευρώ το μήνα.

Υποθέτω ότι αναφέρεστε, επίσης, στον κουμπάρο του διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Γιώργου Μουρούτη, τον κ. Μενέλαο Σεβαστιάδη, ο οποίος επίσης λαμβάνει 3.500 ευρώ το μήνα.

Υποθέτω ότι αναφέρεστε ακόμη στην συντοπίτισσα του υπουργού σας, αρμόδιου για τον Τύπο, κ. Σίμου Κεδίκογλου και υποψήφια – πότε με το ΠΑΣΟΚ και πότε με τη ΝΔ – κυρία Ματίνα Ρέτσα, που αμείβεται με 3.000 ευρώ το μήνα. Η εν λόγω κυρία ουδέποτε έχει εμφανιστεί στην ΕΡΤ, από την οποία πληρώνεται, και σηκώνει απλά, όποτε το καλέσεις, το προσωπικό κινητό τηλέφωνο του κ. Κεδίκογλου.

Υποθέτω ότι αναφέρεστε επίσης στον εκ Μεσσηνίας ορμόμενο – τυχαίο, άραγε; – κ. Σταύρο Οικονομόπουλο, ο οποίος αμείβεται με 3.500 ευρώ το μήνα.

Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον, γυμναστή στο επάγγελμα, κ. Μανούσο Καμπανέλη, εξ Ευβοίας ορμόμενο – τυχαίο κι αυτό; – και κομματάρχη του κ. Κεδίκογλου, τον οποίο τοποθετήσατε διευθυντή του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ με 3.500 ευρώ το μήνα. Κάποιος έπρεπε να είναι το «μάτι» και το «αυτί» του υπουργού στη Διοίκηση, προφανώς…

Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ εάν «μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να βλέπει να μένουν άθικτα γύρω του προπύργια αδιαφάνειας και διαφθοράς;».

Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στις καταγγελίες που έχουν κάνει συνάδελφοί μου, με την υπογραφή «Εργαζόμενοι ΕΡΤ», στον εισαγγελέα και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τα πεπραγμένα της Διοίκησης που εσείς τοποθετήσατε στην ΕΡΤ.

Φαντάζομαι αναφέρεστε στο 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο που κόστιζε η εκπομπή «Μεσογείων 136» η οποία στήθηκε για να βρει βήμα έκφρασης η κυρία Ανθή Σαλαγκούδη (υποψήφια με τη ΝΔ και κόρη πρώην υπουργού του κόμματός σας). Αλλά, και για να βολευτούν και άλλα συγγενικά πρόσωπα στελεχών σας στην ΕΡΤ. Είναι τυχαίο ότι η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ αρνείτο να υπογράψει τη σύμβαση με την εταιρία παραγωγής της εν λόγω εκπομπής καθώς έκρινε ότι ήταν «αποικιοκρατική» σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα της δημόσιας τηλεόρασης; Συντάκτης της σύμβασης ήταν ο διευθυντής του γραφείου του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου.

Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «ο Εισαγγελέας Διαφθοράς διέταξε έρευνα» και σύντομα «θα πέσουν οι μάσκες για την αμαρτωλή ΕΡΤ».

Αναφέρεστε προφανώς στην περίπτωση, π.χ., της εκπομπής «ΕΠΤΑ» την οποία ήδη ερευνά ο εισαγγελέας για πλαστοπροσωπία αρχισυντάκτη. Είναι η περίπτωση στην οποία ο κ. Λιάτσος είχε προσλάβει συνταξιούχο δημοσιογράφο –φίλο του, αλλά για να μη χάσει και τη σύνταξη στη σύμβαση εμφανιζόταν ως εργαζόμενος της ΕΡΤ ο γιος του, ο οποίος όμως τυγχάνει να είναι… φαντάρος.

Υποθέτω αναφέρεστε στην περίπτωση επίσης γνωστής ιδιοκτήτριας εταιρίας παραγωγής, με δύο εκπομπές στην ΕΡΤ, η οποία κατάφερε λόγω των σχέσεών της με τους συνεργάτες σας στο Μέγαρο Μαξίμου, να επιβάλλει το γιό της ως συντονιστή του τμήματος που επιλέγει ποιο πρόγραμμα θα παίξει στη δημόσια τηλεόραση. Αν δεν το καταλάβατε, ο γιος αποφάσιζε και η μητέρα εκτελούσε.

Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «ο ελληνικός λαός έχει δίκιο όταν αναρωτιέται: Εχετε την πολιτική βούληση να τα βάλετε με τους ισχυρούς και με τα ολοφάνερα κέντρα σπατάλης; Ή είστε μία από τα ίδια;»

Προφανώς αναφέρεστε στις μικτές παραγωγές, τις οποίες η προηγούμενη διοίκηση για λόγους διαφάνειας είχε καταργήσει, και επανήλθαν σωρηδόν επί των ημερών σας. Το κόστος αυτών των μικτών – και εξωτερικών – παραγωγών που επαναφέρατε ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «τα προνόμια στην ΕΡΤ ήταν «καλά προστατευμένα και η αδιαφάνεια διάχυτη».

Μιλώντας για αδιαφάνεια, εικάζω ότι αναφέρεστε στην διαδρομή που ακολουθούσε – επί των ημερών σας πάντοτε – κάθε εταιρία παραγωγής προκειμένου να συνεργαστεί με την ΕΡΤ. Περνούσε πρώτα από το γραφείο του διευθυντή του αρμόδιου υπουργού κ. Σίμου Κεδίκογλου και στη συνέχεια , εάν έπαιρνε το πράσινο φως, κατέθετε την πρόταση στην δημόσια τηλεόραση. Για να διασφαλιστεί το σύστημα, στην επιτροπή που ενέκρινε τις παραγωγές, προήδρευε ο κουμπάρος σας κ. Γιώργος Αντωνίου (τυχαίο και αυτό;…).

Λέτε κύριε πρωθυπουργέ: «Δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αρκετοί από αυτούς θα ξαναπροσληφθούν στο νέο Οργανισμό. Αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια αυτή τη φορά».

Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε κριτήρια ανάλογα με εκείνα που επιστρατεύσατε για την πρόσληψη, π.χ., του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου ή της παρουσιάστριας κυρίας Ανθής Σαλαγκούδη, με τα γνωστά αντικειμενικά προσόντα και την , εκ του αποτελέσματος κρινόμενη, επαγγελματική απόδοση.

Αποκαλείτε κύριε πρωθυπουργέ την ΕΡΤ «χειραγωγούμενη».

Προφανώς αναφέρεστε στις προσπάθειες των ανθρώπων που εσείς διορίσατε για να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε απόλυτο κομματικό-κυβερνητικό φερέφωνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απροκάλυπτες, ενώπιον συσκέψεων 20 ατόμων, εντολές που λάμβανε ο κ. Λιάτσος τηλεφωνικά από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Μουρούτη για το πότε να βγάλει έκτακτο δελτίο ειδήσεων με τις δραστηριότητές σας.

Παλιό κουσούρι, άλλωστε, του κόμματός σας. Το βίωσα και ο ίδιος προεκλογικά όταν ο κ. Μουρούτης με απειλούσε, τόσο τηλεφωνικά, όσο και μέσω του Διαδικτύου, απαιτώντας να επιβάλλει εκείνος τη σειρά με την οποία θα έπαιζαν τα θέματα του δελτίου ειδήσεων. Κι επειδή αρνιόμουν και αντιστεκόμουν, το πλήρωσα με την καθαίρεσή μου μόλις αναλάβετε την διακυβέρνηση.

Αποκαλείτε κ. πρωθυπουργέ την ΕΡΤ «απαξιωμένη».

Αναφέρεστε προφανώς στην απαξίωση στην οποία την οδήγησε η διοίκηση που ορίσατε εσείς. Ανέλαβε τη δημόσια τηλεόραση μετά την πρωτοφανή πρωτιά της σε τηλεθέαση τη βραδιά των εκλογών του Ιουνίου και, μέσα σ’ ένα χρόνο, την οδήγησε σε ποσοστά της τάξης του 4% (κεντρικό δελτίο ειδήσεων) μέσα από την επιβολή της κομματοκρατίας και του κυβερνητισμού. Θυμίζω ότι όταν παρέλαβαν την ΕΡΤ τα δικά σας στελέχη, το ποσοστό τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ήταν 9,5% (στοιχείαAGB). Τη δε βραδιά των εκλογών ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν 18,5%, ξεκάθαρα στη πρώτη θέση σε σχέση με όλα τα ιδιωτικά κανάλια.

Και κάτι ακόμη, στο οποίο δεν αναφερθήκατε – τυχαία;- κύριε πρωθυπουργέ.

Η ΕΡΤ, όταν την παρέλαβε η διοίκηση που εσείς ορίσατε, είχε κλείσει ισολογισμό για το 2011 με κέρδη 57 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι κερδών 34 εκατομμυρίων το 2010 και ζημιάς 9 εκατομμυρίων το 2009. Σας άνοιξε την όρεξη και της κλέψατε 75 εκατομμύρια τα οποία διαθέσατε στον ΛΑΗΓΕ. Παρ’ όλα αυτά, και για το 2012 η ΕΡΤ θα κλείσει με κέρδος 15 εκατομμυρίων ευρώ. Αν, δηλαδή, δεν της κλέβατε τα 75 εκατομμύρια, τα κέρδη της θα έφθαναν στα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Λέτε, τέλος, κύριε πρωθυπουργέ ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο και υγιή οργανισμό». 

Γι αυτό, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, την αποκλείσατε από τον διαγωνισμό για την εκχώρηση των δικτύων διανομής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στη χώρα, που θα γίνει τέλος Ιουνίου; Αφού η ΕΡΤ, με απόφασή σας, δεν υπάρχει, μοναδικός διεκδικητής θα είναι η DIGEA, ιδιοκτησίας των κυρίων Βαρδινιοαγιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Κυριακού, Αλαφούζου και Κοντομηνά. Τυχαία σύμπτωση;

Οι απαντήσεις σας κύριε πρωθυπουργέ σε όλα αυτά θα είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Γιώργος Κογιάννης
Δημοσιογράφος
πρώην Διευθυντής Ειδήσεων ΕΡΤ

http://tvxs.gr

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα και η πορεία του ΠΑΜΕ από την πλατεία Αγίας Παρασκευής στην ΕΡΤ.

Update: Περίπου στις 10 το βράδυ έγινε γνωστό πως το ΣτΕ απορίπτει την κοινή υπουργική απόφαση και διατάσει την άμεση έναρξη λειτουργίας της ΕΡΤ από δημόσιο φορέα και μέχρι να αλλάξει το όνομα. Πολλοί πανηγύρισαν, προφανώς γιατί θα ξαναδούν τις εκπομπές της και ξέχασαν πως έχουμε να κάνουμε με απολύσεις εργαζομένων.  Το κείμενο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: