16 μέρες σε απεργία πείνας πρόσφυγες στο Λαύριο

EΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Οι Κούρδοι κι όλοι οι πρόσφυγες ήρθαμε στην Ελλάδα, διότι στις χώρες μας έχουμε πόλεμο. Γνωρίσαμε την φιλία του λαού σας. Ωστόσο η βοήθεια του ελληνικού κράτους δεν ήταν ανιδιοτελής, αλλά εξυπηρετούσε σκοπιμότητες.

Ζούμε σε ετοιμόρροπα κτίρια. Από το 2006 με πρόφαση τις επισκευές των κτιρίων, το κράτος ασκεί πολιτική, ψυχολογική, νομική βία , ή μας αφήνουν νηστικούς.

Πέρυσι, για έξι εβδομάδες μας έκοψαν τα πάντα , τρόφιμα , είδη υγιεινής κ.λπ. Επιβιώσαμε με την αλληλεγγύη της ελληνικής κοινωνίας, που αν και ήταν σε ένδυα είχε φιλότιμο.

Τον χειμώνα υπάρχουν συχνές διακοπές ρεύματος, πέφτουν οι σοβάδες, δεν δίνεται καμία επισκευή δεν μας δίνουν συσκευές θέρμανσης (πέρυσι μας έδωσε ο Δήμος). Εδώ και δύο χρόνια η παροχή ζεστού νερού είναι ανύπαρκτη ως σπάνια. Ο κίνδυνος κατάρρευσης του κτιρίου είναι μεγάλος και απειλεί να μας θάψει.

Μολονότι είμαστε πολιτικοί πρόσφυγες, οι περισσότεροι Σύριοι κουργικής καταγωγής δεν μας αναγνωρίζουν το καθεστώς του πρόσφυγα , όπως και στους Αφγανούς στο κτίριο Γ.

Από το 2013 το τουρκικό κράτος και ο τύπος εκτοξεύουν συκοφαντίες με σκοπό να κλείσει ο Προσφυγικός Καταυλισμός Λαυρίου. Κατά την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Τουρκία το θέμα του καταυλισμού συζητήθηκε. Σύμφωνα με δηλώσεις του Ερντογάν δόθηκε η υπόσχεση , να κλείσει.

Η οικονομική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου και τον Ε.Ε.Σ. , φέτος δεν υπογράφηκε με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι του Κέντρου να είναι απλήρωτοι καθώς και οι προμηθευτές . Έτσι σταμάτησε ο ανεφοδιασμός τροφίμων και καθαριστικών.

Ζούμε κάτω από άθλιες συνθήκες. Επικίνδυνες για μας και τα παιδία μας. Για αυτούς  τους λόγους και λόγω της μη παροχής κανενός είδους πρώτης ανάγκης , αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε μορφές αγώνα , προκειμένου να υπερασπιστούμε την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια μας.

 Ζητάμε :

  • Nα υπογραφεί η νέα σύμβαση, να γίνουν επισκευές στις κτιριακές εγκαταστάσεις.
  • Να αναγνωριστεί το καθεστώς του πρόσφυγα , να απλοποιηθούν οι διαδικασίες αίτησης ασύλου. Η κόκκινη κάρτα να χορηγείται στο Λαύριο, όπως γινόταν παλαιότερα.
  • Να σταματήσουν τα πολιτικά παιχνίδια υπουργείο και Ε.Ε.Σ.
  • Την καταβολή των δεδουλευμένων των Ελλήνων εργαζομένων στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου , οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο. Τόσο οι Έλληνες εργαζόμενοι όσο και οι πρόσφυγες δεν μπορούν και δεν πρέπει , να είναι παράπλευρες απώλειες ενός κανιβαλικού καπιταλιστικού συστήματος.

Την άμεση απελευθέρωση του Bulut Yayla, τον οποίο απήγαγαν και παρέδωσαν στις  Τουρκικές φασιστικές αρχές. Εμείς γνωρίζουμε τι σημαίνει να σου φορούν μια μαύρη σακούλα στο κεφάλι και να σε εξαφανίζουν σε κάποια φυλακή.  Δεν θέλουμε , να ζήσουμε τέτοιες καταστάσεις που απειλούν την δημοκρατία και τις ανθρώπινες ελευθερίες και οι Έλληνες φίλοι και σύντροφοι.

Ευχαριστούμε όλα τα κόμματα που είναι μαζί μας , τους βουλευτές , τους φορείς ,τις υπηρεσίες , τα ΜΜΕ , τους πολίτες που αντιστέκονται στην απανθρωπιά με έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη.

Περιμένουμε από τον φίλο ελληνικό λαό που ξέρει τι θα πει προσφυγιά και τους φορείς , να βρεθούνε δίπλα  μας και να υποστηρίξουν το δικαίωμα , να υπάρχουμε με αξιοπρέπεια. Έστω και ένας άνθρωπος να αδικείται είναι ντροπή. Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία που δεν θα υπάρχουν φτωχοί  , διωκόμενοι , κατώτεροι. Αγωνιζόμαστε για το δίκαιο και την ανθρωπιά.

Η αλληλεγγύη ήταν , είναι και θα είναι το όπλο των λαών.

Τον φασισμό , των διώξεων τηςς πείνας και της εξαθλίωσης όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να τον νικήσουμε.

Οι Πολιτικοί Πρόσφυγες του Προσφυγικού Καταυλισμού Λαυρίου

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1478060

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: