Στο υπουργείο εργασίας πήγαν σήμερα οι εργαζόμενοι στον «Κατσέλη»

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40) πήγαν σήμερα οι εργαζόμενοι της αρτοβιομηχανίας «ΚΑΤΣΕΛΗΣ» στις 10.30 π.μ., μετά την απόφαση της εργοδοσίας να βάλει «λουκέτο» στην εταιρεία «NURTIART» («ΚΑΤΣΕΛΗΣ», «ΑΛΛΑΤΙΝΗ», «ΠΛΑΖΑ») πετώντας στο δρόμο περίπου 500 εργάτες. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν τριμερή συνάντηση, αίτημα στο οποίο η ηγεσία του υπουργείου δεν απάντησε. Οι εργαζόμενοι παραμένουν στο εργοστάσιο από τη μέρα που ανακοινώθηκε το κλείσιμο. Από την πλευρά της η εργοδοσία συνεχίζει τις απόπειρες για να διασπάσει τους εργαζόμενους. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις μια μέρα μετά την απόφαση να κλείσει το εργοστάσιο, μια μικρή μερίδα εργαζομένων γνωστοποίησε τη σύσταση ενός διασπαστικού εργοδοτικού σωματείου. Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται πως η εργοδοσία θα αξιοποιήσει κάθε μηχανισμό προκειμένου να προχωρήσει τα σχέδιά της.

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών

Η Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή το κλείσιμο της εταιρείας και τις πρόσφατε εξελίξεις, τονίζει ανάμεσα στα άλλα: «Επιβεβαιώνεται με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργαζόμενοι και οι αγώνες, αλλά οι εργοδότες όταν το απαιτούν τα συμφέροντά τους.

Η στρατηγική των βιομηχάνων αφορά την κερδοφορία τους και για να την υπερασπίσουν δε θα διστάσουν να πετάξουν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Δεν είναι ούτε ανίκανοι, ούτε κακοί διαχειριστές. Υπερασπίζονται μια χαρά τα ταξικά τους συμφέροντα. Τεράστια ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση έχει η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κόμματα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, οι οποίες οδηγούν στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζομένους.

Στο πλευρό τους έχουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και μάλιστα με το νέο προσωπείο που προσπαθούν να φτιάξουν για να αποπροσανατολίσουν τους εργάτες, να τους διασπάσουν, ώστε να μη δουν το ταξικό τους συμφέρον, να μας οδηγήσουν στην ηττοπάθεια ώστε να αποδεχτούμε το «μικρότερο κακό». Δηλαδή, να αποδεχτούμε να δουλεύουμε με μικρότερα μεροκάματα, χωρίς κλαδική σύμβαση, χωρίς δικαιώματα.

Αυτόν το ρόλο θέλει να παίξει και το νεοεμφανιζόμενο διασπαστικό «σωματείο» στον «ΚΑΤΣΕΛΗ» που πρωτεργάτης του είναι ο κατεξοχήν άνθρωπος του βιομηχάνου. Καλούμε όλους να γυρίσουν την πλάτη στο σωματείο που έστησε η εργοδοσία και να συσπειρωθούν στο ταξικό σωματείο τους και στο κλαδικό συνδικάτο που είναι και η πραγματική δύναμή σας.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευσή τους. Να μη γίνει καμία απόλυση και καμία αλλαγή των εργασιακών σχέσεων».

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7506979&publDate=27/6/2013

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: