Μόνη απάντηση η εξέγερση ενάντια σε εξουσιαστές και τραπεζίτες

Κείμενο της συλλογικότητας του «εργασιακού δελτίου»

Οι δανειστές και οι ντόπιοι εξουσιαστές προχωρούν ακάθεκτοι στην εξαθλίωση των εργαζόμενων.

Δεν σταματάνε να εκδίδουν νέες αποφάσεις και να γράφουν νόμους που μειώνουν συνεχώς το μεροκάματο, λες και οι εργαζόμενοι φταίνε για τις ανοησίες που κάνανε οι τραπεζίτες και τα αφεντικά επί χρόνια.

Δεν υπάρχει χώρος δουλειάς που να μην συζητείται ανοιχτά η μείωση αποδοχών, δεν υπάρχει συνέλευση εργαζόμενων που δεν εμφανίστηκαν εργοδοτικά τομάρια να προτείνουν ψήφιση μειώσεων αποδοχών.

Τόχουμε χάσει τελείως !

Προχτές, οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία του Μάνεση στο Βόλο με ισχυρή πλειοψηφία αποδέχτηκαν μείωση αποδοχών κατά 14%, τη δεύτερη μείωση, που συνολικά τους πήγε στο 45%, σύν μία ημέρα το μήνα εκ περιτροπής εργασία.

Την Κυριακή έγινε γνωστό πως στον ¨Όλυμπο» απολύθηκαν 20 εργαζόμενοι, οι 7 πριν 2 μέρες, ενώ έχουν προσληφθεί κάπου 45 με απολαβές 514 €, την ώρα που τα αφεντικά αφοί Σαράντη χρωστάνε στο δημόσιο τα κέρατά τους.

Στη Φήμη Πακ είναι απλήρωτοι 9 μήνες, στο μικρό supermarket EXTRA στο Λαύριο 13 εργαζόμενοι κάνουν 41 μέρες απεργία ενάντια σε μία απόλυση και τις μειώσεις μισθών.

Στη Wind, στη Vodaphone, στον ΟΤΕ και τις θυγατρικές του, βράζει η συγχώνευση σαν απειλή απολύσεων.

Κάθε εργοδότης πλέον   σκέφτεται τρόπους να απολύσει εργαζόμενους και να πάρει φτηνούς, φτηνότερους, τσάμπα αν γίνεται, αφού μπορεί να πληρώσει όποτε θέλει, αν θέλει και όποτε θέλει, μπορεί και καθόλου.

Σε πολλές δουλειές που ακόμη έχουν αντικείμενο βλέπει κανείς παλιούς εργαζόμενους να αμοίβονται κανονικά δίπλα σε πιτσιρικάδα που κάνει την ίδια δουλειά για πεντακόσια ..κάτι €. Ο ένας νοιώθει απειλή πως θα φύγει και ο άλλος ξέρει πως θα φύγει στο εξάμηνο !

Βλέπουμε επί μέρες το τσίρκο στην ΕΡΤ, σε μια περίεργη κατάληψη που έχει γίνει χώρος παρέλασης ξεχασμένων καλλιτεχνών, η έννοια «κατάληψη» έχει ξεφτιλιστεί από τη μιζέρια, το παζάρι και την δικοματίλα που παλεύει να πάρει τίποτα ψίχουλα πριν βγει στη σύνταξη. Δεν ακούσαμε καμία ανοιχτή συζήτηση με επίκεντρο την απασχόληση, την απεργία, τις αιτίες δημιουργίας αυτού του οικονομικού χάους, αλλά μάθαμε τη Λιλιπούπολη απέξω.

Μας δουλεύουν όλοι μαζί.

Οι νόμοι τους, ραμένοι στα γούστα των αρπακτικών αφεντικών, είναι το άλλοθι για την καταστροφή που γίνεται.

Από κοντά οι κρατικοί κοπρίτες των σωματείων προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκβιάσουν, να παραμορφώσουν την πραγματικότητα, να υποστηρίξουν την εξουσία.

 

Απευθυνόμαστε σε εκείνους που κατεβαίνουν στους δρόμους και διεκδικούν μαχητικά:

Τι έγινε ρε συμπορευτές? Ξαφνικά, οι περσινές εκλογές απάτης έγιναν αιτία να τα φορτώσουμε όλα στο μέλλον?

Πρέπει να τιμωρηθούν έτσι οι αστοί που στήριξαν το δικοματισμό επί δεκαετίες και ακόμα μια φορά?

Τι έγινε η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζόμενων και των λαών?

Πόσοι αναρχικοί πρέπει να πάνε στις φυλακές και πόσοι αριστεροί να συρθούν στα δικαστήρια για να ξυπνήσει η επαναστατικότητα ενός καταπιεσμένου λαού?

Πόσοι άνεργοι πρέπει να χάσουν τα πάντα για να συγκινηθούν τα πολιτικά σας μαγαζάκια?

 

Η ουσία, με τη λογική του ώριμου φρούτου που κοιτάτε, χάσατε το φρούτο, σάπισε, έπεσε, έλοιωσε και σε λίγο δεν θα υπάρχει.

Καιρό τώρα μοιρίζει θάνατο, αυτοκτονίες, αποκλεισμένοι συνάνθρωποι κοινωνικά και πολιτικά φουντάρουν, κρεμιούνται, αυτοπυροβολούνται.

 

Απευθυνόμαστε σε όσους έχουν εγκλωβιστεί ανάμεσα σε κοματόσκυλα κάθε είδους και την πείνα:

Γράφτε τους εκεί που δεν πιάνει μελάνι και σηκώστε κεφάλι. Μην περιμένετε κανέναν να μιλήσει για σας, να διεκδικήσει, να παλέψει. Καταλάβετε πως δεν λειτουργεί καμία ανάθεση όπως ξέρατε, «να γίνει απεργία», «να γίνει κατάληψη», «να γίνει διαμαρτυρία» και λοιπά φαιδρά που ακούγονταν μέχρι τώρα, πρέπει να σας έχουν πείσει πως δεν λειτουργούν, είναι διαφημιστικά μηνύματα απλών ερπετών που πάντα ανέθεταν σε άλλους και ποτέ δεν έκαναν τίποτα.

Με κάτι τέτοιους φτάσαμε έως εδώ να παρακαλάμε να μην πεινάσουμε και να φοβόμαστε μην αρρωστήσουμε.

Αρκετά !

Ο δρόμος του αγώνα είναι η μόνη λύση. Το τρίο ξεφτίλα που έγινε ντούο ξεφτίλα, όχι μόνο δεν μπορεί να μαζέψει καμία οργανωμένη αντίδραση αλλά υπόσχεται και άμεση τιμωρία σε όσους συμμετέχουν. Σκύλος που γαβγίζει κλπ

Τρέμουν μπας και δεν καταφέρουν να υπηρετήσουν τα αφεντικά τους σωστά. Ο Δαυίδ της CocaCola την έκλεισε και την πήγε στο Λουξεμβούργο, αλλά αγορασε τον «Κατσέλη» για 50 μύρια και χρέωσε  στον.. «Κατσέλη» το δάνειο αγοράς συν άλλα 70 μύρια. Μετά έγινε πρόεδρος της Eurobank. Ενας ξεμωραμένος 75άρης αλήτης που επιδεικνύεται, απαίτησε από την κυβέρνηση φτηνούς εργάτες για να μην κάνει απολύσεις, και έκανε τελικά.

Τι δεν καταλάβατε?

Τι έχουμε να χάσουμε?

Τίποτα. Απλά, οι συριζαίοι δεν θέλουν καμία αγωνιστική διεκδίκηση στο δρόμο, όχι γιατί θα πονέσει ο Σαμαράς, αλλά γιατί θα αναγκαστούν να πάρουν θέση και να υποσχεθούν αποκατάσταση άμα βγουν στην εξουσία, αν…

Πλάκα κάνουμε? Φυσικά και απεύχονται οποιαδήποτε δέσμευση στο εργατικό κίνημα και κάνουν τα πάντα για να κάτσουμε στα αυγά μας. Και οι υπόλοιποι «μαγαζάτορες» περίπου έτσι σκέφτονται.

Ούτε συνεταιράκια του Σαμαρά νάταν !

Στο δρόμο ρε, εκεί θα τα πάρουμε πίσω, εκεί μας φοβούνται.

 

 

 

Για επίγνωση

Το «Ποντίκι»:

1euro jobs

Πρόκειται για «καλοπληρωμένη» εργασία που προσφέρεται σε ανέργους και ιδίως μακροχρόνια ανέργους κάτω από τον μανδύα της παροχής «κοινωνικών υπηρεσιών». Οι άνεργοι πληρώνονται με 1 ευρώ την ώρα για εργασία έως 30 ώρες την εβδομάδα για διάστημα 6 μηνών. Το σχέδιο περνά μέσα από εταιρείες εργολάβους που προωθούν τους εργαζόμενους σε θέσεις εργασίας κοινωφελούς σημασίας που δεν καλύπτουν κανονικά αμοιβόμενες θέσεις. Ο άνεργος δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη θέση «εργασίας» αφού κινδυνεύει να χάσει μέρος του επιδόματος ανεργίας ή άλλα προνομιακά επιδόματα.
Στην Ελλάδα υπάρχει μια παραλλαγή του συστήματος με προσλήψεις μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, που υλοποιούν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Οι μισθοί δεν είναι του ενός ευρώ την ώρα αλλά το 80% της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για διάστημα 5 μηνών χωρίς δυνατότητα κατοχύρωσης εργασιακού δικαιώματος.

0 ευρώ την ώρα

Ναι, υπάρχει και αυτός ο «θεσμός» διαδομένος ευρέως στις ΗΠΑ . Με 0 ευρώ την ώρα εργάζονται οι λεγόμενοι baggers, νέοι και νέες που στέκονται στα ταμεία των σούπερ μάρκετ και βάζουν τα προϊόντα των πελατών στις σακούλες. Η συμφωνία είναι ότι δεν πληρώνονται από το σούπερ μάρκετ αλλά από τα φιλοδωρήματα των πελατών. Η τελευταία εξέλιξη λένε ότι είναι γερμανικής εμπνεύσεως. Επειδή στην Ευρώπη οι  baggers  είναι μια κατηγορία «εργαζομένων» που δεν υπάρχει αφού βοήθεια στους πελάτες προσφέρουν εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, κάποιοι ευφάνταστοι επιχειρηματίες σκέφτηκαν το εξής. Νοικιάζουν στα σούπερ μάρκετ baggers προς 3 ευρώ την ώρα και οι νέοι και οι νέες που δουλεύουν πληρώνονται μόνον από τα φιλοδωρήματα. Με τον τρόπο αυτό τα σούπερ μάρκετ δεν «χαραμίζουν» εργαζομένους σε αυτό το πόστο αλλά μπορούν να χρησιμοποιούν μόνον τις ώρες αιχμής τους baggers χωρίς να πληρώνουν μισθό, εισφορές κλπ.

 

Για επίγνωση πάλι:

Εμείς οι ΑΣΕΠΙΤΕΣ είμαστε καθηγητές ‘’πρώτης τάξης’’

Συνάδελφοι, έλαβα εχθές μια πρόσκληση να συμμετάσχω σε συνάντηση με ειδικευμένο δικηγόρο της Αθήνας με σκοπό την άμεση σύσταση συλλόγου ΑΣΕΠΙΤΩΝ.  Σύμφωνα με το blog του συλλόγου (sic) «ο υπό σύσταση σύλλογος περιλαμβάνει όλους τους εκπαιδευτικούς που αξιοκρατικά διορίσθηκαν στην εκπαίδευση μέσω γραπτών εξετάσεων του ΑΣΕΠ με ΦΕΚ. Σκοπός του είναι να προασπίσει τα εργασιακά δικαιώματα των μελών του, ενάντια σε κάθε κακόβουλη προσπάθεια υπονόμευσης από όπου κι αν αυτή προέρχεται.» Στο δε κάλεσμά τους αναφέρουν  ότι (sic) «ο δικηγόρος κρίνει ως κατεπείγουσα τη σύσταση του συλλόγου. Οι όποιες πιέσεις για την εξαίρεση των ΑΣΕΠΙΤΩΝ από διαθεσιμότητα – απολύσεις, θα κριθούν μέσα στον Ιούλη» και ότι «αμέσως μετά τη διοικητική πράξη σύστασης του συλλόγου, ο δικηγόρος θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στο υπουργείο,  όπου θα αιτούνται  την απόλυτη  εξαίρεση των διορισμένων με ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών, από κάθε διαδικασία κινητικότητας (διαθεσιμότητα, απολύσεις κ.λ.π.)».

Διαβάζοντας την πρόσκληση, καθώς και την ενημέρωση στο blog ,καταλαβαίνω ότι το βασικό ζητούμενο του συλλόγου αυτού είναι, αν γίνουν απολύσεις καθηγητών, να απολυθούν πρώτα όλοι οι υπόλοιποι (που δεν έχουν αξιολογηθεί μέσω εξετάσεων του ΑΣΕΠ) και οι ΑΣΕΠΙΤΕΣ να παραμείνουν, καθώς πληρούν τις προϋποθέσεις διορισμού με αξιολογικά κριτήρια.

 

http://www.alfavita.gr

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ/ΣΥΛΛΟΓΟΥ/ΕΝΩΣΗΣ κοκ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠΙΤΕΣ Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΄΄ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ΄΄ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ (πχ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΕΣΩ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ Ή ΟΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ).
ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟ MAIL asepites.syllogos@yahoo.gr και αφήστε κάποια στοιχειώδη για να επικοινωνήσουμε ή καλέστε στο 6987993677 (WHAT’S UP).

 Για επίγνωση ξανά:

 

Ο ΣΕΦΙΕ καταγγέλλει την παρουσία αστυφύλακα με πολιτικά σε   προγραμματισμένη δράση του σωματείου.

Την Τρίτη 3/7/2013 ο ΣΕΦΙΕ  είχε προγραμματισμένη συγκέντρωση -κινητοποίηση στα φροντιστήρια του Ευόσμου  με στόχο να ενημερώσει τους συναδέλφους αλλά και την τοπική κοινωνία για τις αρνητικές εξελίξεις στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης (ατομικές συμβάσεις εργασίας με εξευτελιστικά ωρομίσθια, απολύσεις συναδέλφων από φροντιστήρια , κατάργηση κάθε δικαιώματος των εκπαιδευτικών …).

 

Μέσα στους συγκεντρωμένους εντοπίστηκε ασφαλίτης να παρακολουθεί τη συγκέντρωσή μας και να δίνει πληροφορίες. Όταν του ζητήθηκε από το σωματείο να μας δώσει τα στοιχεία του και να αποχωρήσει από τη κινητοποίηση, μας έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα  και μας εξήγησε ότι έχει διαταγές να παρακολουθεί την συγκέντρωση και απλά θα το κάνει από πιο μακριά.

Το χτεσινό περιστατικό δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο   ότι το «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας ζει και βασιλεύει.

http://syndicalaizer.wordpress.com

 

Advertisements

One Trackback to “Μόνη απάντηση η εξέγερση ενάντια σε εξουσιαστές και τραπεζίτες”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: