Με δικαστική απόφαση μένουν απλήρωτοι ναυτικοί της ΝΕΛ !!

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση προσωρινής διαταγής που κατέθεσε η «Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου», με την οποία η εταιρεία αξιώνει μέχρι και τις 17 Ιούλη, οπότε και θα γίνει η δίκη για την υπαγωγή της στο άρθρο 106 β’ του Ν. 3588/2007 (τμήμα του πτωχευτικού κώδικα), να μην εκτελεστούν οφειλές της σε πιστωτές, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων για δεδουλευμένους μισθούς!

Η απόφαση για την «προσωρινή διαταγή» εκδόθηκε μία βδομάδα μετά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των πληρωμάτων των επιβατηγών πλοίων των ακτοπλοϊκών εταιρειών που διεκδικούν τους μισθούς τους, και την εμφάνιση εισαγγελέα με εντολή του πρωθυπουργού στο πλοίο «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» της ΝΕΛ, ο οποίος επικαλούμενος την πολιτική επιστράτευση απείλησε με αυτόφωρη διαδικασία τους ναυτεργάτες του πλοίου. Ωστόσο η ΝΕΛ είχε δεσμευτεί τότε για την καταβολή των δεδουλευμένων μέχρι το τέλος του Ιούνη. Ηρθε η δικαστική απόφαση και της έδωσε «παράταση», ενώ οι ναυτεργάτες παραμένουν απλήρωτοι.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση του Εφετείου: «Απαγορεύει οποιαδήποτε ατομική δίωξη από κάθε είδους πιστωτή εναντίον των εκκαλουσών – αιτουσών και ενδεικτικά, απαγορεύει τη λήψη και εκτέλεση μέτρων ατομικής, διοικητικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης, εκκρεμών ή μη, για όλες τις οφειλές των εκκαλουσών – αιτουσών, συμπεριλαμβανομένων και των απαιτήσεων των εργαζομένων για δεδουλευμένους μισθούς». Να σημειωθεί ότι πρωτόδικα η αίτηση της εταιρείας για την υπαγωγή της στο άρθρο 106 β’ απορρίφθηκε. Η ΝΕΛ κατέθεσε έφεση μαζί με την αίτηση για προσωρινή διαταγή.

Απόσπασμα από το http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7525760&publDate=10/7/2013

Σχολιάστε