Vodafone-Wind: Παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων υπό την αιγίδα του κράτους

Οι εργαζόμενοι και των δύο εταιρειών έχουν ζητήσει εγγράφως από την εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων ενημέρωση σχετικά με το νέο εταιρικό σχήμα Vodapone-Wind, αλλά η επιτροπή κούριερ και κινητών (και καθόλου εθνική) έχασε τον αριθμό πρωτοκόλου ! Δείτε τι λένε στην ανακοίνωσή τους:

 

 

Αθήνα, 23.7.2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΠΡΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή, τα Σωματεία που υπογράφουν, διαμαρτύρονται για τον απαράδεκτο τρόπο που η υπηρεσία σας αντιμετώπισε το στοιχειώδες αίτημά μας για την παροχή πληροφοριών και ενημέρωσης σχετικά με την ίδρυση «νέας εταιρίας» από τις Vodafone και Wind.

Καταθέσαμε το αίτημά μας στις 26/6/2013, παίρνοντας αριθμό πρωτοκόλλου 27749 για το σωματείο της Wind και αντίστοιχα την ημερομηνία 11/7/2013, με αριθμό πρωτοκόλλου 30140 για το Σωματείο της Vodafone. Έκτοτε, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με την υπηρεσία σας, δεν υπήρξε καμία απολύτως απάντησή σας για σχεδόν ένα μήνα.

Όταν αργότερα καταφέραμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά μαζί σας, αρχικά μας ειπώθηκε ότι επρόκειτο να μας ενημερώσετε, πράγμα το οποίο ποτέ δεν έγινε. Στη συνέχεια, μετά από επανειλημμένες δικές μας τηλεφωνικές επικοινωνίες, μας αναφέρατε την εξωφρενική «δικαιολογία» ότι… χάσατε τον αριθμό πρωτοκόλλου! Aλήθεια, κύριοι; Αν επρόκειτο γι’ αυτό, γιατί άραγε δεν είχατε επικοινωνήσει μαζί μας για να σας το αποστείλουμε ξανά, ώστε να μας δώσετε και την απάντησή σας, ως οφείλατε; Και ποιος αρμόδιος της υπηρεσίας σας αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτή την «απώλεια»; Ο δεύτερος συνηθέστερος τρόπος αποφυγής της απάντησης ήταν οι επανειλημμένες υποσχέσεις για ανταπόκριση στο αίτημα την ίδια ή την επόμενη μέρα, χωρίς αυτό να έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί.

Όπως είχαμε τονίσει και στο αρχικό μας αίτημα, τα Σωματεία μας έχουν έντονο ενδιαφέρον και έννομο συμφέρον να γνωρίζουν τις εξελίξεις αυτής της υπόθεσης, καθώς επηρεάζει καθοριστικά τις θέσεις και τις συνθήκες εργασίας (συλλογικές συμβάσεις, μισθοί κ.α.), τα δικαιώματα συνολικά περίπου 3.000 εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Ο τρόπος που η υπηρεσία σας αντιμετώπισε το αίτημά μας δείχνει όχι μόνο ότι αδιαφορείτε για τα παραπάνω, αλλά μάλλον ότι δείχνετε υπέρμετρο ζήλο για την επεξεργασία, συζήτηση και ολοκλήρωση του αιτήματος των διοικήσεων των Vodafone και Wind εν κρυπτώ από τους εργαζόμενους. Και πάντως ότι λειτουργείτε καθ’ υπέρβαση των τυπικών σας αρμοδιοτήτων, αφού δεν μας δώσατε καμία απάντηση, θετική ή αρνητική. Αλήθεια, από πού αντλεί η υπηρεσία σας το «δικαίωμα» να μεταχειρίζεται έτσι το αίτημα οποιουδήποτε πολίτη, πόσο μάλλον αν πρόκειται για οργανωμένα σωματεία, δηλ. να μην δίνει καμία συγκεκριμένη απάντηση, θετική ή αρνητική, και να υπεκφεύγει επί μακρόν;

Διαμαρτυρόμαστε έντονα γι’ αυτή την στάση σας, την οποία θα γνωστοποιήσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Απαιτούμε άμεση ενημέρωση για την πορεία του αιτήματός μας, ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε και την εγκυρότητα της όποιας απάντησής σας, όπως έχουμε δικαίωμα, καθώς και τη δυνατότητα παρέμβασης μας στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Ε.Ε.Τ.Τ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιουλίου για να μπορέσουν να εκφραστούν οι θέσεις των εργαζομένων των δύο εταιρειών

Οι εργαζόμενοι δεν δέχονται να μένουν στο σκοτάδι, παρακολουθώντας παθητικά την αφαίρεση των δικαιωμάτων τους, στο όνομα της εκτέλεσης οποιουδήποτε επιχειρησιακού σχεδίου.
Τέλος, σας επισυνάπτουμε και τα αρχικά υπομνήματα που είχαμε καταθέσει στην Ε.Ε.Τ.Τ μαζί με τους Αρ. Πρωτοκόλλου.

Tα Διοικητικά Συμβούλια των Επιχειρησιακών Σωματείων Vodafone-Wind

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1483487

 

Τελικά, η ανταλλαγή τεχνικών που επί χρόνια γινόταν (παράνομα !) φαίνεται πως άρεσε στα αφεντικά των δύο εταιρειών και είπαν να το επκτείνουν, ωστόσο δεν έχουν ακολουθήσει τη «νόμιμη» διαδικασία αφού δεν έχουν καμία άδεια να παραχωρούν ή να νοικιάζουν εργαζόμενους η μία στην άλλη. Προφανώς και δεν υπάρχει καμία «κοινή» εταιρεία, αλλά κοινές δουλεμπορικές εταιρείες που δίνουν εργαζόμενους και στους δύο.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: