Μπάτσοι φυλάγανε τους κλέφτες της «Δωδώνης» πετώντας δακρυγόνα σε κτηνοτρόφους

Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ που κλήθηκαν να περιφρουρήσουν την ιδιωτική πλέον γαλακτοβιομηχανία, ρίψεις χημικών, ζημιές στη συρόμενη πόρτα και ένας σχετικός πετροπόλεμος, ήταν το αποτέλεσμα της συγκέντρωσης των κτηνοτρόφων στον Άγιο Ιωάννη
Η εταιρία, πιεσμένη από όλες τις τοπικές αρχές και τα πολιτικά φάσματα να εξοφλήσει τους εργαζόμενους, έκανε πρόταση για πληρωμή του Απριλίου, τον προσεχή Αύγουστο και του Μαΐου τον Σεπτέμβριο, η οποία μάλλον εξόργισε τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι ήταν σαφώς λιγότεροι από την προηγούμενη φορά. Παράλληλα, η εταιρία πρότεινε να δώσει την προκαταβολή για αγορά ζωοτροφών, σε όσους το θελήσουν. Ακολούθησε ένα σχετικό πανδαιμόνιο, οι εκπρόσωποι της εταιρίας αποχώρησαν εν μέσω αντεγκλήσεων και από τα δύο μέρη και λίγα λεπτά αργότερα, ομάδα συγκεντρωμένων έριξε την κυλιόμενη πόρτα. Μέσα στον περίβολο του εργοστασίου ήταν ήδη παραταγμένη μια διοιμιρία ΜΑΤ, ενώ έσπευσαν άλλες δύο ΥΑΤ (πράσινοι), οι οποίοι ήταν και αυτοί που «απάντησαν» στα σπρωξίματα λίγη ώρα αργότερα, από μερίδα συγκεντρωμένων. Έπεσαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου προκειμένου να διαλυθεί ο κόσμος, ενώ το περιστατικό έγινε ακριβώς την ώρα που πήγε στο εργοστάσιο η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή που καταδίκασε την επέμβαση της αστυνομίας. Στη συνέχεια, οι κτηνοτρόφοι έδωσαν ραντεβού στο περιφερειακό συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης.

Με δύο μήνες καθυστέρηση

Από την πλευρά της, η διοίκηση επιμένει ότι επρόκειτο για «πολιτική συγκέντρωση» και δίνει την εκδοχή της για τα γεγονότα, η οποία δεν ανταποκρίνεται όμως σε ό,τι έγινε. Λέει δηλαδή ότι μετά την ομιλία του γενικού διευθυντή Κώστα Κάφαλη «οι παραγωγοί-συνεργάτες  μας  αποχώρισαν και παρέμειναν έξω από το εργοστάσιο ελάχιστα άτομα συγκεκριμένων  πολιτικών κομμάτων τα οποία μάλιστα προκάλεσαν τις αστυνομικές δυνάμεις για δημιουργία εντυπώσεων και επεισοδίων». Ωστόσο, στο εργοστάσιο παρέμεινε το σύνολο των παραγωγών που συγκεντρώθηκαν χθες, περί τους 400 και δεν αποχώρησαν μετά την ομιλία, η οποία έγινε εν μέσω αποδοκιμασιών σε κάποια της σημεία. Η διοίκηση προειδοποιεί δε ότι θα κινηθεί νομικά κατά των «αυτουργών» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι φθορές αυτές και οι ζημιές έχουν καταγραφεί στα συστήματα ασφαλείας της εταιρίας μας, που επιφυλάσσεται για την άσκηση των δικαιωμάτων της». Για μια ακόμα φορά, η εταιρία δήλωσε αδυναμία να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της, λόγω της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, πρόβλημα που έχει επισημάνει εδώ και καιρό. Ο κ. Κάφαλης στην παρέμβασή του τόνισε ότι «δουλεύουμε σκληρά για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ας συνεργαστούμε όλοι μαζί στο να κρατήσουμε τη ΔΩΔΩΝΗ  μακριά από πολιτικές και συμφέροντα». Όσο για την παρουσία της ισχυρής αστυνομικής δύναμης, τόνισε ότι «αποσκοπεί αποκλειστικά στη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της εταιρίας για την οποία όλοι είμαστε υπόλογοι».

….

Επιθετικό το δημοτικό συμβούλιο

Με ψήφισμά του το  δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, εκφράζει τη συμπαράστασή του στους κτηνοτρόφους και προς την εταιρία, τονίζει: «Είναι επιβεβλημένη υποχρέωση η ικανοποίηση του αιτήματός του για άμεση εξόφληση του εισκομιζόμενου γάλακτος, για την χορήγηση της εκκαθάρισης και της προκαταβολής, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.». Ακόμα, το δημοτικό συμβούλιο τονίζει ότι η ιδιωτικοποίηση της  εταιρίας  «έχει μέχρι τώρα αρνητικές συνέπειες για τους παραγωγούς οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος συντήρησης των μονάδων τους». Το συμβούλιο «καταδικάζει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής τους και απευθύνεται στην ελληνική κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία ζητώντας να ενσκήψουν τώρα στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και να προχωρήσουν στη λήψη όλων των μέτρων στήριξης ώστε να αποφευχθούν οδυνηρές συνέπειες για την περιοχή».

http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/22422/2013-07-26.html

 

Θαυμάστε του γουρούνια να φυλάνε τα αφεντικά της «Δωδώνης», μιάς εταιρείας που το κράτος αρνήθηκε να περάσει στους αγρότες, αλλά δέχτηκε ευχαρίστως να την πουλήσει με πίστωση σε λαμόγια και απατεώνες.

Δεν δίστασαν να κάνουν πολιτικό show διάφοροι, βουλευτάδες. κοματόσκυλα, άσχετοι….

Ο κόσμος εκεί χρειάστηκε να πεινάσει για να καταλάβει πόσο τον κορόιδευαν οι ντόπιοι βολευτές.

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: