Καταδίκασαν εργαζόμενους για την τραγωδία του «FRIENDSHIPGAZ» τo 2008

 O μεταλλεργάτης Βασίλης Καββαδίας, που γλίτωσε την τελευταία στιγμή από το θάνατο, καταδικάστηκε σε 5,5 χρόνια φυλάκιση από το δικαστήριο.   Το τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά αποφάνθηκε ότι ο μεταλλεργάτης είναι συνυπεύθυνος για την «παγίδα θανάτου» που έστησαν σε βάρος του και σε βάρος των 8 νεκρών εργατών, εφοπλιστές και εργολάβοι.

Σε 11 χρόνια φυλακή καταδικάστηκαν οι εργολάβοι αδελφοί Σουρλή και οι Στυλιανού, που είχαν αναλάβει τις εργασίες στο πλοίο, ενώ κανείς δεν άγγιξε τον εφοπλιστή Πετρίδη, τον χημικό μηχανικό που εξέδωσε το «gas Free» ή τον νηογνώμονα.

Το πόρισμα των κυβερνητικών  πραγματογνωμόνων «εδειχνε» σαν ενόχους από την αρχή τον Β. Καββαδία και έναν από τους 8 νεκρούς εργάτες τον Κ. Οικονομάκη.

Το δικαστήριο  δέχτηκε τις   κατηγορίες σε βάρος του μεταλλεργάτη, που είναι  πάνω από 3 χρόνια άνεργος. Τον χαρακτηρίζει συνυπεύθυνο, όταν τα στοιχεία που ήρθαν στην επιφάνεια στη διάρκεια της δίκης, αλλά και από την ημέρα που οι 8 εργάτες βρήκαν τον τραγικό θάνατο όταν ξέσπασε φωτιά στο αμπάρι νο 3 του πλοίου, στο χώρο εργασιών οι εργοδότες δεν είχαν φροντίσει να υπάρχει έστω πυροσβεστήρας και δεν υπήρχε καν έξοδος διαφυγής!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: