Σε δίκη 5 πανεπιστημιακοί για διατάραξη οικιακής ειρήνης, όχι δεν βάραγαν κατσαρολικά σε ξένα σπίτια

Πέντε πανεπιστημιακοί, μέλη του προηγούμενου Ενιαίου Συλλόγου ΔΕΠ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και…

ο πρόεδρος του Συλλόγου των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ θα δικαστούν για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Η κατηγορία είναι σχετική με τις κινητοποιήσεις που έγιναν στις αρχές του 2012 αναφορικά με τη διαδικασία ανάδειξης του Συμβουλίου του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών, σε  πέντε μέλη του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Διδασκόντων του ΑΠΘ (ΕΣΔΕΠ) και σε ένα μέλος του Συλλόγου των Διοικητικών Υπαλλήλων του ιδρύματος κοινοποιήθηκε κλητήριο θέσπισμα, λίγες ώρες πριν κλείσουν για το καλοκαίρι οι δικαστικές υπηρεσίες και ενώ τα Πανεπιστήμια είναι ερημωμένα εξαιτίας των θερινών διακοπών.

Ειδικότερα, καλούνται να δικαστούν στο ακροατήριο του δικαστηρίου  στις 24 Οκτωβρίου 2013, για διατάραξη οικιακής ειρήνης», ο πρόεδρος, η αντιπρόεδρος, ο γραμματέας, ο ταμίας καθώς και ένα ακόμη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΔΕΠ όπως και ο πρόεδρος του δ.σ. των διοικητικών υπαλλήλων

Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών, αναλυτικότερα αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Έπειτα από διερεύνηση που κράτησε περισσότερο από έναν ολόκληρο χρόνο τα μέλη των δύο διοικητικών συμβουλίων παραπέμπονται γιατί συμμετέχοντες σε μια μαζική διαμαρτυρία στους χώρους του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να εκφράσουν τις απόψεις της συντριπτικής πλειονότητας της ακαδημαϊκής κοινότητας, των ακαδημαϊκών οργάνων του ΑΠΘ, όπως και των άλλων ΑΕΙ, για τον ν. 4009/2011 και τις καταστροφικές επιπτώσεις που η εφαρμογή του θα είχε στην ύπαρξη και τη λειτουργία του δημόσιου πανεπιστήμιου. Το έκαναν σε κοινή εκδήλωση που είχε διοργανώσει σε πανεπιστημιακή αίθουσα η διορισμένη από την κυβέρνηση Οργανωτική Επιτροπή των εκλογών για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης και στην οποία παρευρίσκονταν τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, καθώς και τα υποψήφια μέλη του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΑΠΘ».

Προσθέτει, επίσης, ότι αυτά συνέβησαν  σε μια δημόσια εκδήλωση εντός του χώρου του Πανεπιστημίου και αφού τους έδωσε τον λόγο από μόνος του, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Αν. Μάνθος.  Ο τελευταίος, όπως και οι κ.κ. Στ. Πανάς και Αθ. Τσατσάκου είναι μάρτυρες κατηγορίας.

Παράλληλα, η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών σημειώνει για τους κατηγορούενους: «Το έκαναν αναπτύσσοντας τα επιχειρήματα τους ειρηνικά και χωρίς να προκαλέσουν κανέναν, όπως αποδεικνύουν τα πολλά βίντεο τα οποία κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Η παρέμβασή τους αυτή ήταν μια από τις πολλές που ανάγκασαν την κυβέρνηση, μετά από λίγους μήνες, να τροποποιήσει τον ν. 4009/11, απαλείφοντας κάποιες από τις αντισυνταγματικές και αντίθετες με τις ακαδημαϊκές αρχές διατάξεις του», υπογραμμίζει η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών υποστηρίζοντας πως η παραπομπή αυτή δεν αποτελεί πλέον έκπληξη για την ακαδημαϊκή κοινότητα. «Εγγράφεται σε μια μακρά σειρά πλέον διώξεων των πανεπιστημιακών δασκάλων. Το ότι παραπέμπονται οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι -και μάλιστα όταν η μια απ’ αυτούς ήταν αποδεδειγμένα απούσα-, και παρά το γεγονός ότι η διερεύνηση που έγινε με εντολή του Πρυτανικού Συμβουλίου δεν καταλογίζει σε κανέναν κάποιο αδίκημα, αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη ότι στόχος του όλου εγχειρήματος είναι να παύσουν οι αιρετικές φωνές μέσα στο Πανεπιστήμιο. Να παύσει, δηλαδή, το Πανεπιστήμιο να είναι αυτό που είναι, το φυτώριο της κριτικής σκέψης».

Advertisements

One Trackback to “Σε δίκη 5 πανεπιστημιακοί για διατάραξη οικιακής ειρήνης, όχι δεν βάραγαν κατσαρολικά σε ξένα σπίτια”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: