KKE, ακόμη ένας σιχαμένος εργοδότης, πουλήθηκε ο 902, ραδιόφωνο, TV και ιστοσελίδα

..και οι εργαζόμενοι στο δρόμο, σχεδόν !

Οι φήμες που διαδίδονται από το Φλεβάρη επαληθεύτηκαν, τηλεόραση, ραδιόφωνο και ιστοσελίδα της «Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ» πουλιούνται σε ένα εταιρικό σχήμα με διάφορα φυντάνια.

Ακολουθεί δημοσίευση από καθεστωτικό μέσο:

Χωρίς ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό θα είναι πλέον το ΚΚΕ, καθώς μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, η κομματική, δηλαδή, εταιρεία που έχει στην κατοχή της τους εν λόγω σταθμούς και την άδεια χρήσης των συχνοτήτων από τους οποίες εκπέμπουν.
Η πώληση του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του κόμματος, που κυοφορούνταν εδώ και μήνες, ολοκληρώθηκε, οι σχετικές υπογραφές μπήκαν, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρες απαγορευτικές για το ενδεχόμενο υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν ήδη στους εργαζόμενους των σταθμών από τη διεύθυνσή του ραδιοτηλεοπτικού 902, παρουσία του μέλους του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Αρβανιτάκη ο οποίος έχει και την κομματική- πολιτική ευθύνη για τα κομματικά ΜΜΕ.
Ο νέος ιδιοκτήτης έθεσε όρο να του παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ «καθαρή», δηλαδή χωρίς εργαζομένους. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι του 902 (τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού), που ανέρχονται περί τους 48, θα απολυθούν. Κι επειδή αυτό είναι παράνομο, αφού η εταιρεία θα μεταβιβαστεί εν λειτουργία, η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε να εφαρμόσει το παρακάτω σχέδιο: οι εργαζόμενοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα περάσουν σε δύο κομματικές επιχειρήσεις από τις οποίες και θα απολυθούν χωρίς, όπως τους είπαν, να χάσουν εργασιακά τους δικαιώματα.
Τέλος, υπάρχει και μια μικρή ομάδα (περί τους 4 εργαζομένους) που απασχολούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος 902.gr οι οποίοι θα υποβάλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή με 600-800 ευρώ. Η μέθοδος των παραιτήσεων και της επαναπρόσληψης με τον προαναφερόμενο μισθό θα εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους που θα απομείνουν στον «Ριζοσπάστη» όταν ολοκληρωθούν οι απολύσεις.
Εν τω μεταξύ ήδη η διεύθυνση του 902 άρχισε συζητήσεις με τους εργαζομένους που θα απολυθούν από τους οποίους ζητείται να αποδεχτούν κούρεμα των οφειλομένων τουλάχιστον κατά 40%.
Η διαδικασία των απολύσεων και η τυπική μεταβίβαση της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ στον νέο ιδιοκτήτη θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του Αυγούστου. Σ’ αυτό το διάστημα ο ραδιοφωνικός 902 θα παίζει μόνο μουσική κι ενδεχομένως να υπάρχει και κάποιο σύντομο δελτίο ειδήσεων.
Αν δεν μείνατε άφωνοι/ες σας θυμίζουμε πως τα κοματικά μέσα του Περισσού έχουν ξεκινήσει απολύσεις εδώ και 2 χρόνια.
Ποιός όμως αγοράζει?????
Η νέα βαρωνεία στον χώρο των media φαίνεται ότι εγκαινιάζεται -κατά τραγική σύμπτωση- από τον προς πώληση τηλεοπτικό σταθμό 902 του ΚΚΕ, πανελλαδικής εμβέλειας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει συζητήσεις στελεχών του ΚΚΕ με πρόσωπα της «Ζούγκλας» Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος εμφανίζεται εκ των επικεφαλής εγχειρήματος για τη δημιουργία πανελλαδικού καναλιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος συναντήθηκε προσφάτως με τον πρωθυπουργό.
Ήδη ο Τριανταφυλλόπουλος βρίσκεται σε επαφές με δημοσιογράφους προκειμένου να τους προσλάβει στο κανάλι. Το πορτοφόλι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη, από την ομάδα των επιχειρηματιών που συνόδευσαν τον Αντ. Σαμαρά στο Κατάρ πρόσφατα, κληρονόμος της Alma Atermon που δραστηριοποιείται στην υπαίθρια διαφήμιση, αφανής βασικός μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Extra 3, και όπως λέγεται, με «άνοιγμα» στο δημόσιο ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ.
Ανάμεσα στα νέα τζάκια της διαπλοκής φιγουράρει ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος εδώ και καιρό έχει δημιουργήσει έναν μίνι μιντιακό Όμιλο, με «ναυαρχίδα» την εβδομαδιαία εφημερίδα «Παραπολιτικά», η οποία συχνά αναλαμβάνει τη «βρόμικη δουλειά » του Μαξίμου. Έπεται ραδιοφωνικός σταθμός και επίκειται άμεσα τηλεοπτικό περιοδικό.
Σε δεύτερο πλάνο μεταξύ των χρηματοδοτών βρίσκεται και ο Δ. Μελισσανίδης, με τον οποίο ο πρωθυπουργός έχει στενές σχέσεις και, όπως φαίνεται, διατηρεί το προβάδισμα στην εξαγορά του χρυσοφόρου ΟΠΑΠ.
Όπως έχει γίνει γνωστό, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων του ΚΚΕ και με άλλους ενδιαφερόμενους, το κόμμα έχει βγάλει προς πώληση τον τηλεοπτικό 902 έναντι 10 εκατ. ευρώ, όμως συμβιβάζεται και στα 7. Εξ αυτών, τα 4 για την άδεια και τα 3 για τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τις υποδομές δικτύου. Κατά μια απροσδόκητη τροπή των πολιτικών πραγμάτων, ένας τηλεοπτικός σταθμός που παραχωρήθηκε για τις ανάγκες ενός κομμουνιστικού κόμματος μπορεί να αποτελέσει τον σταθμό της πιο άγριας νεοφιλελεύθερης επίθεσης.
Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013
 https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1456324
Ολοι οι «καλοί άνθρωποι» μαζεμένοι.
-Ο Τριανταφυλλόπουλος έχει φτάσει στα δικαστήρια με μηνύσεις από απλήρωτους υπαλλήλους του.
-Ο Μελισσανίδης με ένα θαυματουργό τρόπο δεν πληρώνει εφορία. Η τελευταία οφειλή του είναι από το 2000, που τη χρωστάει, ζήτησε δόσεις και δεν τις πλήρωσε, αλλά ο Σαμαράς τον καλύπτει τόσο που διεκδικεί τον ΟΠΑΠ, ξεχνώντας πως είναι πετρελαιολαθρέμπορας.
-Ο Βρυώνης, ή άλλιώς «EXTRA 3» ή αλλιώς διαφημιστικές πινακίδες, που χρωστάει τα μαλιοκέφαλά του σε δήμους αλλά και σε δικαστικές αποφάσεις.
-Μαρινάκης σημαίνει μπάλα και μπάλα σημαίνει ξέπλυμα…
Με όλους αυτούς το ΚΚΕ έχει περισσότερα κοινά παρά με το λαό. Σαν κοινός κλέφτης πιέζει τους εργαζόμενους να πάρουν λιγώτερα, να μετατεθούν και να απολυθούν μετά ….με έκπτωση ή να τους κόψει τα λεφτά με τσαμπουκά.
Που τα βρήκατε αυτά γαμώ το σπίτι σας και τα κάνετε, σε κανά βιβλίο του Μάρξ ή σε καμιά ομιλία του Στάλιν?
Advertisements

7 Σχόλια to “KKE, ακόμη ένας σιχαμένος εργοδότης, πουλήθηκε ο 902, ραδιόφωνο, TV και ιστοσελίδα”

 1. Καλοί γκεμπελίσκοι είσαστε και του λόγου σας.

 2. πολύς πόνος σας έχει πιάσει όλους για τον 902 ας δούμε τι λένε και οι καημένοι οι εργαζόμενοι που τους απόλυσαν

  http://902.gr/eidisi/apopseis-sholia/24056/oi-ergazomenoi-toy-902-apantoyn-dinoyme-ti-mahi-sto-pleyro-toy-kommatos

  αλλά τι να κάνουμε αυτό είναι το μεγαλείο του ΚΚΕ που εσείς δεν μπορείτε και δεν θέλετε να χωνέψετε

 3. Και δεν μας είπατε και κάτι άλλο ρε παιδιά εδώ του «εργασιακού» δελτίου…
  Για όλα αυτά τα άρθρα που γράφατε παλιά στο ιντιμίντια που βρήκα εδώ:

  https://athens.indymedia.org/search-process.php3?lang=el&from_day=28&from_month=10&from_year=2001&cat=0&topic=0&medium=all&to_day=15&to_month=8&to_year=2013&key_title=title&comments=no&n_lang=0&keyword=%E5%F1%E3%E1%F3%E9%E1%EA%EF+%E4%E5%EB%F4%E9%EF&search=%E1%ED%E1%E6%DE%F4%E7%F3%E7

  ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ή ακόμα απλήρωτοι είστε;
  Μήπως να κάνουμε δηλαδή μια διαδήλωση για τους απλήρωτους εργαζομένους του ιντιμίντια…;
  Μισθωτοί, με μπλοκάκι, ή μαύρα σας είχαν; Μήπως να πάει κανένα κλιμάκιο του ΣΔΟΕ να βγάλει άκρη;
  Δεν είδα και την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το θέμα… θα τους ξέφυγε.

  … γιατί δεν κατάλαβα πώς εσείς δηλαδή δικαιούστε να δουλεύετε δωρεάν για την ιδεολογία σας, αλλά οι προσκείμενοι στο ΚΚΕ απαγορεύεται να κάνουν το ίδιο πράγμα για την δική τους ιδεολογία… Το έχετε πατεντάρει (για να μιλήσουμε και με όρους «υγιούς καπιταλισμού» που τόσο φαίνεται ότι σας αρέσει) αυτό κάπου;

  Τέλος αυτά περί Μαρξ και Στάλιν… δεν κατάλαβα από πότε οι φιλο«αναρχικοί» έγιναν τιμητές του Μαρξ και του Στάλιν… θα θεωρήσω ότι κάνατε τυπογραφικό γιατί διαφορετικά είναι πραγματικά τραγελαφική η ερώτηση. Άλλα έχω μια ερώτηση επί τούτου, οι «δικοί σας» θεωρητικοί (των αναρχικών τέλος πάντων όχι των «αναρχικών»), δηλαδή ο Μπακούνιν, ο Κροπότκιν, η Γκόλντμαν και ο Μαλατέστα έγραψαν ή είπαν πουθενά περί «υγιούς επιχειρηματικότητας», περί «καλών» και «κακών» καπιταλιστών, περί «νόμιμων επιχειρηματιών» και «λαμόγιων», ή μήπως αυτά είναι λόγια του μεγάλου θεωρητικού των «αναρχικών» της φακής, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ;

 4. Αν και βλέπουμε ένα απλά επιθετικό σχόλιο από υπερασπιστή της απόφασης του ΚΚΕ για το πούλημα του 902, θα απαντήσουμε ευχαρίστως αρκεί να μας γνωστοποιήσεις τη λέξη που έβαλες στο λινκ παραπάνω προς αναζήτηση, έτσι όπως το δίνεις βλέπουμε μόνο άσχετα άρθρα μέσα στο indymedia

  • «εργασιακό δελτίο» αναζήτηση σε τίτλο μόνο.

  • Και οι χαρακτηρισμοί είναι τσάμπα και επιστρέφονται. Και εγώ δεν βλέπω τίποτα παραπάνω από (ακόμα) ένα επιθετικό κείμενο κατά του ΚΚΕ που αναπαράγει τους γκεμπελισμούς του αστικού τύπου. Επί της ουσίας να απαντήσετε όπως έκανα εγώ.

 5. To ομολογούμε είναι ένα επιθετικό κείμενο ενάντια στο ΚΚΕ που φέρθηκε σαν ελεεινός επιχειρηματίας.
  Το πράγμα θα άλλαζε αν οι εργαζόμενοι που απολύονται ήταν εξαρχής εθελοντές.
  Επίσης αν το προϊόν της δουλειάς τους δεν είχε οικονομικό αντίκρυσμα.
  Επίσης αν είχαν στόχο την πλατιά ενημέρωση των μαζών και προωθούσαν την πολυφωνία, τη ζύμωση, το διάλογο.

  Εχουμε εξηγήσει πως σαν μικρή συλλογικότητα προσπαθούμε να αναδιανείμουμε ειδήσεις που αφορούν την εργατιά, χωρίς κανένα όφελος.
  Τα αφεντικά του Περισσού έγλυψαν εκεί που έφτυναν, στον κόρφο του καπιταλΗστή που αγοράζει κοψοχρονιά τα 3 μέσα, το πιό ωραίο είναι πως ούτε εσύ ξέρεις ποιός είναι ο αγοραστής, ούτε εμείς.
  Στο όνομα της συναλλαγής, θεωρούμε πως οι εργαζόμενοι πετιούνται σαν σκουπίδια στην ανεργία, με επαχθείς όρους, αφού πιέστηκαν να εισπράξουν μικρότερα ποσά και το κόμα παρανομεί όταν τους πετάει από τη μιά εταιρεία στην άλλη.

  Δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε απλοϊκότερα, αλλά αναλογιζόμαστε πόσο στενάχωρα πρέπει να νοιώθουν κάποιοι αγωνιστές μέσα από το κόμα, που έτρεχαν στη ΜΕΒΓΑΛ, στην ΑΓΝΟ, στο Μάνεση, σε τόσες άλλες δουλειές που πετάγονταν εργαζόμενοι στο δρόμο με τον ίδιο τρόπο και συμπαραστέκονταν και αγωνίζονταν και φώναζαν… Ούτε αυτούς σεβάστηκε το «κόμα» αφού τους αναγκάζουν να το βουλώσουν.

  Αυτά τα μέσα λοιπόν είχαν καθαρά κοματικό χαρακτήρα, δεν ήταν πολυφωνικά ούτε στο ελάχιστο, οι εργαζόμενοι πληρώνονταν με κανονική αμοιβή, δεν ήταν εθελοντές και κανένας από όλους εμάς εδώ πέρα, ούτε κι εσύ, μπορούσε να συμμετέχει σε αυτά συνεισφέροντας με δικό του λόγο, κείμενο κλπ.

  Δεν καταλαβαίνουμε που και πως ανακατεύεις το indymedia, αλλά οι δημοσιεύσεις μας εκεί κρατάνε χρόνια και δεν το κρύβουμε, όπως και σε άλλα μέσα. Ναι, είναι δωρεάν, και μπορεί να γράψει οποιοσδήποτε πληρεί τους όρους δημοσίευσης, ακόμη κι εσύ που δεν μπορείς να το κάνεις στα ξεπουλημένα μέσα πλέον του Περισσού.

  Καλό λοιπόν θάταν να ρωτήσεις μερικούς στο κόμα τι έχουν να σου απαντήσουν για το θέμα, καθώς δεν μιλάνε…..

  Επίσης δηλώνουμε πως δεν έχουμε καμία σχέση με το Τσίπρα και ούτε θέλουμε να έχουμε με κανέναν τέτοιον στον αιώνα τον άπαντα.
  Σχετικά με τους φιλοσόφους και οραματιστές που αναφέρεις, μάλλον είναι ανούσιο να σου απαντήσουμε, φαίνεται δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: