Ο δήμος Θεσσαλονίκης «άδειασε» τους συμβασιούχους στο δικαστήριο

Θεσσαλονίκη: «Άδειασε» στο δικαστήριο τους συμβασιούχους που επί δεκαετία και πλέον εργάζονται στο δήμο Θεσσαλονίκης, η διοίκηση Μπουτάρη, καταπατώντας και σχετική απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα με θετική εισήγηση του δημάρχου.
Οι δικηγόροι που εκπροσώπησαν το δήμο στο δικαστήριο όχι μόνο δεν στήριξαν το αίτημα των συμβασιούχων, αλλά στάθηκαν πολέμιοι στο να διεκδικούν να συνεχίσουν κανονικά την εργασία τους, μετά τη λήξη του χρόνου που ορίζουν οι συμβάσεις τους, οι οποίες σημειωτέων λήγουν το προσεχές διάστημα. Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι ο ίδιος ο Γ.Μπουτάρης είχε τονίσει ότι σε περίπτωση που φύγουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι πολλές υπηρεσίες του δήμου θα παραλύσουν.
Στο δικαστήριο όμως, που έγινε στην Αθήνα, οι δικηγόροι του δήμου Θεσσαλονίκης όχι μόνο δεν στήριξαν αυτή τη θέση, αντιθέτως έδειξαν ότι η διοίκηση του δήμου δεν συμφωνεί να συνεχίσουν να προσφέρουν την εργασία τους. Έτσι έχασαν πρωτόδικα την υπόθεση και σε συνέντευξη Τύπου κατήγγειλαν τον εμπαιγμό τους, σχετικά με το ζήτημα των αγωγών.
Θύμισαν την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 9 Σεπτεμβρίου, που με εισήγηση του ίδιου του δημάρχου, έλεγε «να συνομολογήσει κατά την εκδίκαση της αγωγής μας, ότι χωρίς την δική μας εργασία, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα διακόψει μία σειρά κρίσιμων υπηρεσιών προς τους πολίτες» και τόνισαν ότι «ενώπιον του δικαστηρίου, ο δικηγόρος του δήμου υπέβαλε ένσταση ως «νόμω αβάσιμος». Δηλαδή αμφισβήτησε τη νομιμότητα της αγωγή μας». «Μ’ αυτή την ένσταση ουσιαστικά ο Δήμος δηλώνει ότι θέλει να απορριφθεί η αγωγή μας, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε ομόφωνα την εντολή να δηλωθεί ότι γίνεται αποδεκτή» συνέχισαν.
Επισήμαναν ότι «υπήρξε σοβαρή  αλλοίωση της πραγματικής βούλησης των εκπροσώπων του Δήμου Θεσσαλονίκης έτσι όπως αυτή εκφράστηκε κατά την 16η  συνεδρίαση του ΔΣ, τόσο από τον ίδιο τον δήμαρχο όσο και από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων». Οι συμβασιούχοι που επί χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δήμο ρωτάνε αν ισχύει ή όχι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κάλεσαν τη διοίκηση και τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση και δήλωσαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τη δουλειά τους με όλες τους τις δυνάμεις.
Ο Γ. Μπουτάρης πάντως απαντώντας, χθες, σε σχετική ερώτηση έκανε λόγο «μία «φρικτή παρανόηση» και «παρερμηνεία» ενός καθαρά νομικού θέματος από την πλευρά των εργαζομένων», ενώ επανέλαβε ότι εάν φύγουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ο δήμος δεν θα μπορεί να λειτουργήσει!
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: