Συμπλοκή εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ με μπάτσους

Κατέβηκαν οι εργάτες για το ανακοινωμένο κλείσιμο της εθνικής οδού στο ύψος του Μαρτίνου. Κλείσαν και τα 2 ρεύματα. Στο ένα ρέυμα 600 εργάτες, με τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Στο άλλο λιγότεροι, καμιά 100σταριά. Τα 2 ρεύματα μεταξύ τους έχουν απόσταση πολλών μέτρων.
10(δεκα) διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν αμέσως. Οι εργάτες παρέμεναν, μέχρι που οι μπάτσοι εφόρμησαν εναντίον του μικρότερου μπλοκ των 100 εργατών. Έριξαν πολύ χημικό, πολύ ξύλο, ακόμη και μικρά παιδιά ήταν λιπόθυμα, γυναίκες και εργάτες αιμόφυρτοι με σπασμένα κεφάλια.
Οι εργάτες δεν περίμεναν τόση μανία και τέτοια επίθεση. Ήταν απροετοίμαστοι αλλά αντιστάθηκαν σθεναρά με πέτρες και ξύλα. Κέρδισαν χώρο και αυτό επαναλήφθηκε αρκετές φορές, μπρός πίσω. Οι μπάτσοι έκαναν 10 προσαγωγές, ενώ τουλάχιστον 10 ήταν οι τραυματίες. Ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο. Επίσης πριν λίγο αφέθηκαν ελεύθεροι κι οι τελευταίοι προσαχθέντες, χωρία να μετατραπουν σε συλλήψεις.

Ο εργατοκόσμος της ΛΑΡΚΟ είναι εξαγριωμένος, το κλίμα έχει αλλάξει. Είναι χαρακτηριστικό πως οι εργατες φώναζαν συνθήματα όπως «προσοχή προσοχή χρυσαυγίτες με στολή». Άλλωστε είχε προηγηθεί, ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Συνδικαλιστικόυ Κίνηματος http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/2013/09/blog-post_19.html σχετικά με τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

Τη Δευτέρα θα γίνει κάποιου τύπου θεσμικό μάζεμα (δημος, περιφερειαρχες κλπ?) αλλά πολλοί εργάτες δεν έχουν αυταπάτες για το ρόλο τους. Είναι εξαγριωμένοι.

Ο μόνος δρόμος είναι μαζικές συνελεύσεις και εργοστασιακή επιτροπή που θα καθορίσει τα μέσα του αγώνα από δω και πέρα.

http://ergatis.wordpress.com/

 

Σχολιάστε