Νέα 5μερη απεργία ανήγγειλαν οι διοικητικοί υπάλληλοι 3βάθμιας εκπαίδευσης

Σήμερα ανακοινώνεται και επίσημα από το Υπουργείο, η απόφαση για ένταξη σε διαθεσιμότητα 1600 περίπου Διοικητικών Υπαλλήλων από οκτώ ιδρύματα. Είναι μια ανθρωποθυσία, που το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα ανομολόγητα σχέδια της κυβέρνησης να καταστρέψει τα ιδρύματα. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα. Πέραν αυτού οι συνάδελφοι που θα βρεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας αντιμετωπίζουν άμεσα το φάσμα της απόλυσης. Οι αριθμοί αυτών που υποτίθεται ότι πλεονάζουν από τα ιδρύματα είναι από μόνοι τους σοκαριστικοί. Στα περισσότερα ιδρύματα ανέρχονται σε ποσοστά 30, 40 και 45%. Αυτό από μόνο του καταδεικνύει το μέγεθος της τραγωδίας.

 

Από σήμερα ο θυμός μας γι’ αυτήν την άδικη ανορθολογική και καταστροφική πολιτική είναι περισσότερο κόκκινος. Η κυβερνητική πολιτική υποταγμένη σε άλογες επιταγές των ξένων αποκαλύπτει τα βαθύτερα αίτια που την υπαγορεύουν. Τίποτε από αύριο δεν θα είναι ίδιο στη Δημόσια Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Χρέος όλων μας είναι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ματαιώσουμε τα σχέδια τους, που δεν είναι άλλα από την εκχώρηση της δημόσιας εκπαίδευσης σε ασύδοτα ιδιωτικά συμφέροντα.

 

Χρέος όλων μας είναι να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή αυτής της βάρβαρης και ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής που θα μας καταστήσει Ιφιγένειες σε ένα βωμό ανθρωποθυσιών. Χρέος όλων μας είναι να ανατρέψουμε και τις πολιτικές τους και τα πολιτικά υποκείμενα – φορείς που τις υπηρετούν και αφανίζουν τον τόπο.Τώρα πια αντιμετωπίζουμε άμεσα, μια βαθιά αντιδραστική πολιτική αυτή των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων που έναν μόνο στόχο εξυπηρετεί, την εκπλήρωση των πιο αντιλαϊκών και βάρβαρων μέτρων για τα οποία δεσμεύτηκε μέσα από τα μνημόνια η κυβέρνηση.

 

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας τον μαζικοποιούμε μέχρι να νικήσουμε. Κάτω από αυτές τις τραγικές εξελίξεις το Κ.Σ. της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε κατά πλειοψηφία την προκήρυξη νέας 5νθήμερας απεργίας από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και τις 27.

 

ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ. ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ.

-ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

-ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ ΑΣΦΑΛΗΣ. 
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ

 

21/09/2013

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: