Κινητοποίηση δήμου και πολιτών στη Μυτιλήνη απέτρεψε κατάσχεση σπιτιού 6μελούς οικογένειας

Δήμος και κάτοικοι της Λέσβου απέτρεψαν την κατάσχεση του σπιτιού μιας εξαμελούς οικογένειας Mytiliniστο νησί, και έπειτα από μαζική κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης.

Όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι του Δήμου, η Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης προχωρά σε κατάσχεση πρώτης κατοικίας για χρέος 1.300 ευρώ, που με τις προσαυξήσεις έφτασε στο ποσό των 2.268 ευρώ. 

Η κατοικία και το χρέος ανήκε σε συμβασιούχο υπάλληλο του ΥΠ.ΠΟ.Α. (σε έργα του ΕΣΠΑ) πατέρα τεσσάρων παιδιών.

Η αντίδραση ήταν άμεση τόσο από την τοπική κοινωνία, όσο και από φορείς.

Το δημοτικό συμβούλιο Λέσβου ομόφωνα ενέκρινε να καλυφθεί από το Δήμο το ποσό οφειλής, προκειμένου να αποτραπεί η κατάσχεση. Παράλληλα, υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο «καταδικάζει την πρακτική της κυβέρνησης για κατασχέσεις πρώτης κατοικίας σε κοινωνικά ευπαθείς και αδύναμες ομάδες πολιτών».

Ειδικότερα, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας,   για την επιχορήγηση «με το ποσό των 2.300,00 ευρώ, του πολύτεκνου και οικονομικά αδύναμου δημότη, Ν. Γ., προκειμένου να αποτραπεί η κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του, λόγω του βεβαιωμένου χρέους του, των 2.300,00 ευρώ, προς το δημόσιο και την εφορία».

Η Αντιδήμαρχος, με δήλωσή της, τόνισε τα εξής:

«Η ομόφωνη απόφασή μας, για την ενίσχυση του πολύτεκνου και οικονομικά αδύναμου συνδημότη μας, πέρα από το πρακτικό μέρος της, που αφορά την έμπρακτη βοήθεια του δήμου μας, να σωθεί το σπίτι ενός μεροκαματιάρη πολύτεκνου συνδημότη μας, έχει πρωτίστως συμβολικό χαρακτήρα. Ο Δήμος μας, ο οποίος φυσικά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να «σώσει» τα σπίτια όλων των οικονομικά αδύναμων συνδημοτών μας που κινδυνεύουν με κατάσχεση, προχώρησε σε αυτή την πράξη, προκειμένου εμπράκτως να δείξει την κάθετη αντίθεση του σε τέτοιες αποτρόπαιες πρακτικές, τις οποίες εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Ως εκ τούτου, επίσης ομόφωνα το δημοτικό μας συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο δηλώνεται η αντίθεση  και απαίτηση μας, προς την κυβέρνηση, ΑΜΕΣΑ να σταματήσει τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και οικονομικά αδυνάμους συνανθρώπους μας.

http://www.tokaravani.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: