ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Μ.Π.

Οι δύο Σύλλογοι (α) Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου & Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.-Ι.Δ.ΟΧ.) και (β) Διοικητικού Προσωπικού του Ε.Μ.Π. διαψεύδουν κατηγορηματικά την είδηση που διέρρευσε στα Μ.Μ.Ε., σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι του Ε.Μ.Π. αποφάσισαν να απογραφούν στην οικεία ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η πραγματικότητα είναι εντελώς  αντίθετη. 
 
Ως  εργαζόμενοι του Ε.Μ.Π., σε χθεσινή μας κοινή συνέλευση με τεράστια συμμετοχή, επανεπιβεβαιώσαμε την από 16/10/2013 απόφασή μας για άρνηση συμμετοχής στη διαδικασία ατομικής απογραφής, καθώς και για άρνηση συμπλήρωσης στοιχείων στην οικεία ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, είτε μερικώς είτε πλήρως. Παράλληλα, συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών από όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους Ε.Μ.Π. αναφέροντας ρητά ότι δεν υποχρεούμαστε να προβούμε σε οποιουδήποτε είδους διοικητική πράξη, άρα και στη διαδικασία ατομικής απογραφής, λόγω του γεγονότος ότι είμαστε σε απεργία. Ειδικά για την διοικητική πράξη της ατομικής απογραφής επισημαίνουμε και μία σειρά από άλλα ζητήματα τα οποία προκύπτουν από τις γνωμοδοτήσεις των δικηγόρων μας κου Κατρούγκαλου, κας Τσίπρα και κας Τζιαννίνη.
Πέραν τούτου, οφείλουμε να πούμε το εξής: Για εμάς ένδειξη δημοσιογραφικής δεοντολογίας, κατ’ ελάχιστον, αποτελεί η δημοσίευση μίας είδησης να συνοδεύεται από την αναφορά στην αρχική πηγή από την οποία προήλθε η είδηση, καθώς και να ελέγχεται η εγκυρότητά της από τον ίδιο το δημοσιογράφο που την αναπαράγει, πριν τη δημοσιεύσει. Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ακόμα και «έγκριτα» Μ.Μ.Ε., ειδικά στον ηλεκτρονικό τους Τύπο, εξακολουθούν την τακτική να δημοσιεύουν άκριτα κάθε «είδηση» (εντός πολλών εισαγωγικών) καλυπτόμενα πίσω από ένα γαϊτανάκι όπου το κάθε μέσο αναπαράγει σχεδόν αυτολεξεί την είδηση που προηγουμένως είχε δημοσιευθεί σε ένα άλλο αντίστοιχο μέσο.
Αντίστοιχο «λάθος» έλαβε χώρα και την προηγούμενη εβδομάδα, με θύματα τους διοικητικούς υπαλλήλους του Ε.Κ.Π.Α., όπου αναπαράχθηκε, στο σύνολο σχεδόν του Τύπου, ότι δήθεν αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι εγγραφές στο Ίδρυμα.
Για την αποφυγή περαιτέρω «παρεξηγήσεων» τέτοιου τύπου (αν και εφόσον πρόκειται για τέτοιες και όχι για συνειδητή επιλογή) σας αποστέλλουμε τους ηλεκτρονικούς συνδέσμους των δύο Συλλογών Εργαζομένων του Ε.Μ.Π., καθώς επίσης και την ηλεκτρονική διεύθυνση της Απεργιακής Επιτροπής του Ε.Μ.Π., απ’ όπου μπορείτε να αντλείτε έγκυρα και έγκαιρα οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση.
Σε περίπτωση που το επιθυμείτε, μπορούμε να σας αποστείλουμε τα προσωπικά τηλέφωνα μελών των Δ.Σ. των Συλλόγων και της Απεργιακής Επιτροπής του Ε.Μ.Π. για πιο άμεση και ζωντανή ενημέρωση.
Τρίτη 22-10-2013
To ψέμα έχει κοντά ποδάρια ! Χτες διαδιδόταν ευρύτατα η σχετική είδηση που βρωμάει πασοκίλα και διαπλοκή συνδικαλησταράδων. Οχι μόνο δεν έλεγε για τα πραγματικά γεγονότα αλλά είχε σκόπιμα αντίθετο και παραπλανητικό τίτλο.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ 1.350 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗ «ΛΙΣΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ» ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ 1.250 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΕΙ 

Το Υπουργείο Παιδείας αντί για τη «λίστα διαθεσιμότητας» των 1.349 απολύσεων, παραλαμβάνει αύριο το πρωί 1.250 δηλώσεις ανυπακοής των υπαλλήλων των ΑΕΙ, οι οποίες απευθύνονται στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκαπαίδευσης, Τμήμα Γ’ Διοικητικού Προσωπικού. Ο κύριος όγκος των δηλώσεων  (85%) προέρχονται από το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ στα οποία εξ άλλου αναλογεί ο μεγαλύτερος αριθμός απολύσεων.

Οι υπεύθυνες ατομικές δηλώσεις συντάχθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες των νομικών συμβούλων των συλλόγων του ΕΜΠ, του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου Κρήτης και τις αποφάσεις των αντίστοιχων συλλόγων των εργαζομένων των 8 ΑΕΙ. Συλλέχθηκαν τις τελευταίες 3 ημέρες με πρωτοβουλία των συλλόγων εργαζομένων. 
Επιπλέον το μεγαλύτερο μέρος από τις δηλώσεις απογραφής οι οποίες κατατέθηκαν:
1. Περιλαμβάνουν ελλιπή στοιχεία λόγω της απεργίας και της προφανούς αδυναμίας των υπαλλήλων να έχουν πρόσβαση στους ατομικούς υπηρεσιακούς φακέλλους τους.
2. Κατατέθηκαν με δήλωση επιφύλαξης ως προς την πληρότητα και την εγκυρότητα των στοιχείων.
Ως εκ τούτου και από αυτή τη διαθέσιμη μικρή απογραφή δεν μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να εξάγει ουδεμία αξιολόγηση.
Εν ολίγοις, αύριο το πρωί αλλά και για πολλές εβδομάδες ακόμη, δεν θα υπάρξει «λίστα διαθεσιμότητας».
Σημειώνεται ότι και σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας τις «διαρροές», διαδίδει ψευδώς (και παρά τις επάλληλες ομόφωνες αποφάσεις των συλλόγων των ΑΕΙ)  ότι στο ΕΜΠ αποφασίστηκε η απογραφή των υπαλλήλων. Το ίδιο έχει πράξει σε άλλες 3 περιπτώσεις, όταν διαβεβαίωνε την κυβέρνηση ότι την επόμενη μέρα θα παρέδιδε την πολυπόθητη για την Τρόικα λίστα, όπως και σε άλλες 2 περιπτώσεις, όταν εξαπατούσε τους γονείς και τους φοιτητές διαδίδοντας ότι «άρχισαν οι εγγραφές».
Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι καθηγητές του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, ευχόμαστε η σημερινή, να είναι η τελευταία «μπλόφα» του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Κ.Αρβανιτόπουλου.
Το νόημα είναι απλό στην κατανόησή του, ενώ οι εργαζόμενοι αποφάσισαν αποχή από κάθε δήλωση, το παραπάνω λέει για συμπλήρωση με ελλειπή στοιχεία και «με επιφύλαξη» κάνοντας μπαμ ότι  υπάρχει συνενόηση συνδικαλησταράδων με το υπουργείο παιδείας έτσι ώστε να μπουν στη διαδικασία των διορθώσεων, άρα όλα καλά και η απεργία λήγει. Εκείνο που τους καρφώνει επίσης είναι η παράτση που έδωσε σήμερα ξαφνικά το υπουργείο, ενώ η διαδικασία έπρεπε να τελειώσει στις 2 το μεσημέρι, δόθηκε παράταση έως τις 8 το βράδυ.
Update: γύρω στις 9 το βράδυ της Τετάρτης το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε πως απογράφτηκαν 1700 από τους συνολικά 1968 υπαλλήλους,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: