Σε εξέλιξη η 48ωρη απεργία στη ΣΕΚΑΠ ενάντια σε απολύσεις

Συνεχίζονται τα προβλήματα στη ΣΕΚΑΠ, με τους εργαζόμενους να προχωρούν σε νέα 48ωρη απεργία.

Η απεργία ξεκίνησε στις 6 το πρωί της Τρίτης, 29 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη, 31/10. Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά απάντησαν με την κίνηση αυτή στις απολύσεις 3 συναδέλφων τους από τη θυγατρική Bio ABE.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι σκέφτονται να συνεχίσουν με επαναλαμβανόμενες απεργίες, διότι εκτός από τις τελευταίες 3 απολύσεις, η διοίκηση έθεσε σε καθεστώς διαθεσιμότητας άλλα 11 άτομα, ενώ με τετράμηνη προειδοποιητική την πόρτα της εξόδου από την καπνοβιομηχανία έχουν δει ακόμη 5 συνάδελφοί τους.

http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=82627

Διόρθωση 31/10.2013: Λανθασμένα γράφτηκε στον τίτλο «3μερη απεργία» καθώς η απεργία ήταν 48ωρη που έληξε σήμερα το πρωί. Οι εργαζόμενοι θα κάνουν 3μερη απεργία την επόμενη βδομάδα

Σύμφωνα με την επίσημες ανακοινώσεις ολοκληρώθηκε η συμφωνία για πώληση της εταιρείας στην Donskoy Tabak JBC για το 50,36% των μετοχών της ΣΕΚΑΠ, έναντι 3.318.337 ευρώ. Για τον απόλυτο έλεγχο της εταιρείας όμως ήταν απαραίτητη η κατοχή τουλάχιστον του 60% των μετοχών. Αυτό έγινε δυνατό με την πώληση του 35,18 των μετοχών που κατείχε η ΣΕΚΕ (Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος) χωρίς όμως να γίνει γνωστό μέχρι σήμερα το ύψος της συμφωνίας.

Μέχρι σήμερα το μέλλον της εταιρείας παραμένει αβέβαιο καθώς η εταιρεία συνεχίζει να υπολειτουργεί. Κανένα επενδυτικό πλάνο δεν έχει παρουσιαστεί και η τωρινή διοίκηση δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις της.

Με βάση τα αναφερόμενα από τους εργαζόμενους, από τους 260 οι 20 έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις εργασίας, ενώ οι υπόλοιποι αρνούνται κατηγορηματικά, ζητώντας να καταρτισθεί μια νέα επιχειρησιακή σύμβαση. Σημειωτέον ότι η υπογραφή ατομικής σύμβασης προβλέπει μείωση μισθού έως και 45%. Επίσης, η νέα διοίκηση της ΣΕΚΑΠ απέλυσε αδικαιολόγητα 4 εργαζόμενους, που δεν περιλαμβάνονται στους 47 που κατέθεσαν ήδη αίτηση εθελούσιας εξόδου, χωρίς μάλιστα να τους καταβληθεί το σύνολο της νόμιμης αποζημίωσης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: