24ωρες απεργίες ενάντια σε απολύσεις στη βιομηχανία «Μαλτέζος»

Απέτυχε  η εργοδοσία της επιχείρησης «Μαλτέζος» στον Ασπρόπυργο,  να βγάλει τη σημερινή  24ωρη απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική.

Οι εργαζόμενοι κατά τη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 31 Οκτώβρη. Η απεργία έρχεται ως απάντηση στην εργοδοτική επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα και αστυνομοκρατίας, αλλά και της πρόσφατης απόλυσης συναδέλφου τους. Ταυτόχρονα, την Πέμπτη 31 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, είναι καθορισμένη τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Άνω Λιοσίων για το ζήτημα της απόλυσης.

Την περασμένη βδομάδα, το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο Προμηθέας» έκανε Γενική Συνέλευση και αποφάσισε να αντιδράσει με απεργιακές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που η επιχείρηση προχωρήσει σε απολύσεις. Η εργοδότες  επιδιώκουν να επιβάλουν μειώσεις μισθών και απολύσεις με πρώτη αυτή που έγινε την περασμένη Πέμπτη.

Οι εργαζόμενοι και η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου Μετάλλου «Ο Προμηθέας» στην επιχείρηση  προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, όπως έχουν αποφασίσει, μέχρι να παρθεί πίσω η απόλυση.

Ανασύνταξη από το http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/29948/ergazomenoi-maltezoy-nea-24ori-apergia-enantia-stis-apolyseis-foto#/0

One Comment to “24ωρες απεργίες ενάντια σε απολύσεις στη βιομηχανία «Μαλτέζος»”

  1. ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΛΤΕΖΟ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ.Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.

Σχολιάστε