Δικαστήριο έκρινε παράνομη την απεργία των υπαλλήλων ΕΜΠ και ΕΚΠΑ

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Προηγήθηκε η προσφυγή του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Νωρίτερα, η προσφυγή του υπουργού συζητήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου με την εξέταση μαρτύρων από τις δύο πλευρές.

Η θέση των εργαζομένων διοικητικών υπαλλήλων είναι ότι η κινητοποίησή τους αφορά στο κρίσιμο θέμα της διαθεσιμότητας, με την οποία πλήττονται δεκάδες εργαζόμενοι των δύο Ιδρυμάτων, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ.

Από την πλευρά του κράτους τέθηκε ζήτημα δημοσίου συμφέροντος εξαιτίας της απώλειας του εξαμήνου αλλά και εξαιτίας της οικονομικής ζημίας που απειλείται στις σχολές με αντίστοιχη ζημία σε ερευνητικά προγράμματα.

Η προσφυγή έγινε σχεδόν μία εβδομάδα μετά το τελεσίγραφο του υπουργού προς τους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου να εκπληρώσουν το καθήκον τους, ασκώντας τις αρμοδιότητες που τους δίνει ο νόμος για να ανοίξουν τα ιδρύματα ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/paideia/paranomh_ekrine_to_prwtodikeio_thn_apergia_sta_aei.2493917.html

Μήνυση για του συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών κατέθεσαν οι εργαζόμενοι

Μήνυση κατά του Συμβουλίου του παν. Αθηνών και του προέδρου Δημ. Μπερσιμά υπέβαλε ο Σύλλογος του διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος, με αφορμή την αναφορά του Συμβουλίου στην παράλειψη του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θ. Πελεγρίνη να «απαιτήσει και να εξασφαλίσει την παρουσία του προσωπικού ασφαλείας στις υπηρεσίες του ιδρύματος μολονότι αυτό ήταν απόφαση της Συγκλήτου».

Οι διοικητικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη αναφορά του Συμβουλίου αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση για το ΕΚΠΑ και το διοικητικό του προσωπικό, καθώς οι υπάλληλοι είχαν ορίσει προσωπικό ασφαλείας για την εξασφάλιση της πληρωμής του προσωπικού, που δεν απεργεί, οργάνωσαν ομάδες περιφρούρησης της πανεπιστημιακής περιουσίας και όρισαν προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Κλινικών και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών υγείας στις περιπτώσεις που κινδυνεύει ζωή πολιτών.

http://www.avgi.gr/article/1259271/to-sumboulio-tou-ekpa-minusan-oi-upalliloi-tou-idrumatos

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06-11-2013

Αθήνα, 6/11/2013

Καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών,εξυπηρετούνται καθημερινά δεκάδες αιτήματα φοιτητών του Παν/μίου μας (χορήγηση πιστοποιητικού σπουδών για τη στρατολογία και για ανανέωση άδειας παραμονής αλλοδαπών φοιτητών, πιστοποιητικού αναλυτικής βαθμολογίας για υποβολή αίτησης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του εξωτερικού, ανανέωση βιβλιαρίων ασφάλισης φοιτητών με ασφαλιστικό φορέα το ΕΚΠΑ, κ.α.) και κάθε άλλο επείγον ζήτημα.

Η Απεργιακή Επιτροπή συγκεντρώνει όλα τα αιτήματα φοιτητών, πολιτών, εργαζομένων και συνταξιοδοτημένων συναδέλφων, μελών ΔΕΠ, και φροντίζει για την άμεση επίλυση εκείνων που έχουν χαρακτήρα επείγοντος. Το γραφείο της Επιτροπής βρίσκεται στα Προπύλαια, και είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:30-18:00.

Παράλληλα, το προσωπικό ασφαλείας και οι απεργοί φροντίζουν καθημερινά για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, τη συντήρηση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του και την ασφάλεια κάθε κρίσιμης και ευαίσθητης μονάδας του, κ.α.

 Επισημαίνεται, πως σε αυτές τις διαδικασίες εμπλέκονται απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα και πολλοί περισσότεροι που πρόκειται να τεθούν άμεσα και που, εάν σταματήσει η απεργία, θα απολυθούν.

 Ενδεχομένως, υπάρχουν κάποιοι που ενοχλούνται από την επίλυση όλων αυτών των επειγόντων θεμάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της απεργίας και ασκούν πιέσεις προς τους συναδέλφους, ώστε να μην γίνονται οι συγκεκριμένες διευθετήσεις. Ενοχλούνται γιατί στοιχίζονται με την προσπάθεια του Υπουργού και με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν να δημιουργήσουν ρήγματα μεταξύ απεργών, φοιτητών και μελών ΔΕΠ.

 Δε θα το επιτρέψουμε

 Ο αγώνας που δίδεται αυτή τη στιγμή στο ΕΚΠΑ, με προμετωπίδα την απεργία διάρκειας του Συλλόγου του Διοικητικού Προσωπικού είναι αγώνας που αφορά όλους τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας και όλη την κοινωνία, γιατί δε διακυβεύονται μόνον οι απολύσεις των συναδέλφων, αλλά συνολικά το παρόν και το μέλλον όλων μας.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑ

http://apergoiekpa.wordpress.com/

Ωστόσο, στην ιστοσελίδα του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων ΕΜΠ δεν υπάρχουν πρόσφατες καταχωρήσεις πέραν της 5μερης απεργιας στις αρχές του μήνα

 

Advertisements

5 Σχόλια to “Δικαστήριο έκρινε παράνομη την απεργία των υπαλλήλων ΕΜΠ και ΕΚΠΑ”

 1. ΚΟΛΠΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΑΕΙ.
  Οι απορίες μου είναι οι εξής για τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ό,τι έγινε γύρω από αυτό το θέμα:
  1) Γιατί εξαίρεσε τους μηχανικούς κ.λπ.; 2) Μήπως, διότι πλήθος διδακτόρων από αυτούς, τους έκαναν, περιέργως ΙΔΑΧ στο ΕΜΠ και όχι μόνον αυτό, τώρα προωθούν Προεδρικό Διάταγμα να τους κάνουν ΕΕΔΙΠ; Μήπως, αυτά είναι «υπογείως» προσυμφωνηθέντα; 3) Πώς εξαιρείς παράνομα προσληφθέντα, μέλος οικογενειοκρατίας και βάζεις νόμιμα προσληφθέντες στην διαδικασία του προγράμματος διαθεσιμότητας; 4) Γιατί δέχεται να κλειδώνουν τα κτίρια του ΕΜΠ; 5) Γιατί, ενώ το ΕΜΠ δηλώνει απεργία υπαλλήλων κ.λπ., η μισθοδοσία βγαίνει κανονικά; Τι είδους απεργία είναι αυτή; Είναι «μαϊμού» απεργία; 6) Γιατί με τον ίδιο τρόπο που βγήκε η μισθοδοσία, δεν δόθηκε αντίστοιχη εντολή να σταλούν τα προσόντα των υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ, στα πλαίσια του προγράμματος διαθεσιμότητας, να γίνουν οι εγγραφές πρωτοετών κ.λπ.; 7) Γιατί σιωπά στην απέραντη οικογενειοκρατία και στις παράνομες προσλήψεις; 8) Πώς συγκρίνει τους νόμιμα προσληφθέντες με αυτούς, αντί να τους διώξει και ποινικά μαζί με τους υψηλά ιστάμενους που τους προσέλαβαν; 9) Γιατί, λέει ότι, στέλνει εισαγγελείς, για να συμμορφωθούν δημόσιοι λειτουργοί, αλλά ακόμη δεν είδαμε αποτέλεσμα; Δηλαδή, ούτε οι εισαγγελείς τα κατάφεραν;;;;!!!! 10) Όσον αφορά την ηλεκτρονική πλατφόρμα, που συμπλήρωσαν οι υπάλληλοι, ποιος εγγυάται την ορθότητα αυτών των στοιχείων, που εστάλησαν, ιδίως από τους παράνομα προσληφθέντες κ.λπ.;
  Όλα αυτά παραβιάζουν κατάφορα το Σύνταγμα, διότι: 1) Είναι ενέργειες διάσωσης των παράνομα προσληφθέντων και των επίορκων που τους προσέλαβαν. 2) Είναι ενέργειες εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων. 3) Είναι ενέργειες εις βάρος των νόμιμα προσληφθέντων. 4) Είναι ενέργειες εις βάρος άλλων ΑΕΙ (που δεν έχουν παράνομα προσληφθέντες, ούτε στρατιές μηχανικών κ.λπ.). 5) Είναι ενέργειες εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
  Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να ελέγξει, σε κάθε περίπτωση, τις παράνομες προσλήψεις ΙΔΑΧ (με πλαστές προϋπηρεσίες, δικαιολογητικά κ.λπ.), ακόμη και αν οι παράνομοι στην απογραφή έχουν δηλώσει οικειοθελώς διαθεσιμότητα, με δόλιο σκοπό να αποφύγουν τις διώξεις, οι ίδιοι και αυτοί που τους προσέλαβαν παράνομα. Επίσης, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελέγξει την νομιμότητα πρόσληψης ΙΔΑΧ (με πλαστές προϋπηρεσίες, δικαιολογητικά κ.λπ.), οι οποίοι περιέργως εξαιρέθηκαν από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ.

 2. ΠΟΙΟΣ «ΔΑΧΤΥΛΟΣ» ΕΠΕΝΕΒΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΜΠ!!!!
  Οι εξαιρεθέντες από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας, παράνομα προσληφθέντες στο ΕΜΠ, ως ΙΔΑΧ (μηχανικοί-διοικητικοί) ψηφίζουν στο ΤΕΕ. Θα πρέπει να βρούμε ποιος μωροφιλόδοξος από το ΕΜΠ ονειρεύεται Προεδριλίκια στο ΤΕΕ και ψάχνει για ψήφους. Δεν ξύπνησε φυσικά ένα πρωί ο Υπουργός Παιδείας και είπε, εξαιρώ τους εκατοντάδες «μαϊμού» μηχανικούς-διοικητικούς του ΕΜΠ, εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων. Κάποιο βρωμόπουλο από το ΕΜΠ του το σφύριξε!!!!

 3. Οι πίνακες μοριοδότησης υπαλλήλων του ΕΜΠ, για διαθεσιμότητα, που δημοσιεύτηκαν στις 18/11/2013 είναι πλαστογραφημένοι. Συγκεκριμένα σε πλήθος ΙΔΑΧ που προσλήφθηκαν με το Π.Δ. Παυλόπουλου ή Β. Παπανδρέου τους μοριοδοτούν με 20 επιπλέον μόρια, λέγοντας ψευδώς ότι προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ κ.λπ. Σώζουν με πλαστογραφίες τους ημετέρους, τις κλίκες, την οικογενειοκρατία εις βάρος των εντίμων και μη διαπλεκόμενων. Το υπουργείο παιδείας πως τα έστειλε πλαστογραφημένα στο ΑΣΕΠ, αφού αυτό δημοσιεύει σε ΦΕΚ τους διορισμούς; Το ΑΣΕΠ πως δημοσίευσε τους πλαστογραφημένους πίνακες; Δεν γνωρίζει ποιους διόρισε με δικές του διαδικασίες;
  Εγκληματούν και χωρίς κανένα φραγμό πράττουν εγκλήματα κατά υπαλλήλων και του δημοσίου συμφέροντος. Εκτός αν δηλώσουν απροσμέτρητη ανικανότητα! Αίσχος και αθλιότητες.
  Γιώργος

 4. ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ!!!
  Οι πίνακες μοριοδότησης υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), για διαθεσιμότητα, που δημοσιεύτηκαν στις 18/11/2013 και 21/11/2013 είναι πλαστογραφημένοι. Συγκεκριμένα, σε πλήθος ΙΔΑΧ που προσλήφθηκαν με το Π.Δ. Παυλόπουλου ή Β. Παπανδρέου κ.λπ., τους μοριοδοτούν με 20 επιπλέον μόρια, λέγοντας ψευδώς ότι προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ κ.λπ. Σώζουν με πλαστογραφίες τους ημετέρους, τις κλίκες, την οικογενειοκρατία εις βάρος των εντίμων και μη διαπλεκόμενων. Το Υπουργείο Παιδείας, πως τα έστειλε πλαστογραφημένα στο ΑΣΕΠ, αφού αυτό δημοσιεύει σε ΦΕΚ τους διορισμούς; Το ΑΣΕΠ, πως δημοσίευσε τους πλαστογραφημένους πίνακες; Δεν γνωρίζει ποιους διόρισε με δικές του διαδικασίες;
  Αγνόησαν τις αιτήσεις θεραπείας (!) και δημοσίευσαν πάλι τους ίδιους πλαστογραφημένους πίνακες, ως οριστικούς, από το δήθεν «ειδικό υπηρεσιακό συμβούλιο», στις 21/11/2013. Η εκτεταμένη πλαστογραφία δείχνει, ενδεχόμενο δόλο και ενδεχόμενο στημένο παιχνίδι με τις κλίκες για να σώσουν τους ημετέρους και τους παράνομους.
  Εγκληματούν και χωρίς κανένα φραγμό πράττουν εγκλήματα κατά υπαλλήλων και του δημοσίου συμφέροντος. Εκτός αν δηλώσουν απροσμέτρητη ανικανότητα! Αυθαιρεσία, αίσχος και αθλιότητες!

 5. Η σιμωρ(ια)οπουλοκοσκωτιάδα στο ΕΜΠ διέλυσε τα πάντα !
  Κάνουν οι άθλιοι και εργασιακή-ηθική παρενόχληση κ.λπ. διαστροφές εναντίον κάποιων. Η απόλυτη ανωμαλία.
  Έκαναν παράνομες προσλήψεις γεροντοαχυρανθρώπων, που παριστάνουν τους υπαλλήλους και δρουν ανεξέλεγκτα! Είναι μέλη οικογενειοκρατίας, τους εξαίρεσαν από την διαθεσιμότητα και είναι διαπλεκόμενοι, σύνδεσμοι εργολαβικών κ.λπ. συμφερόντων! Τα αξιώματα διανέμονται σε ημέτερα λαμόγια. Ο υπόκοσμος και το παρακράτος στο φόρτε τους.
  Έχουν κάλυψη ετών τύπου «Υποσαχάριας Αφρικής», από το παρακράτος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: